icon

Čo robiť, ak ultrazvuk neukáže srdiečko plodu?

kristinka2021
22. jún 2025

Ahojte mamičky, chcela by som si poradiť od vás.
Podľa menštruácie by som mala byť v 11tyzdni tehotenstva, podľa plodu som v 8tyzdni ( od začiatku mi tvrdil dr. že nejaké malé, ale že všetko sa vyvíja dobre ), bola som minulý týždeň na ultrazvuku a dr. nevidel srdiečko, povedal že kontrola o týždeň v piatok, príznaky mám, časté čúranie, bolesť krížov, citlivé prsia, tečie mi kus kolostrum z prsníkov, sem tam dajaké pichnutie v podbrušku, že viem, že niečo sa tam deje ale čo sa to deje ?
Máte niektorá z Vás podobnú skúsenosť? Spontánny potrat sa mi zatiaľ nespustil, nešpiním všetko cítim ako keby som bola tehotná, keďže to nieje moje prvé tehotenstvo.
Ďakujem za každú odpoveď 😔

l3begles
Odpoveď bola odstránená
rachel36a
22. jún 2025

Ano, žiaľ mám skúsenosť...a nedopadlo to dobre...cj už si v 8 alebo 11tt tak v oboch kripadoch by už malo byt zreteľne srdiečko...

krasneleto
22. jún 2025

@kristinka2021 ak sa o týždeň nepotvrdi akcia srdciecka,tehotenstvo neprosperuje a bude treba ísť na kyret

michaela329
22. jún 2025

Ak nie je akcia, tak žiaľ tehotenstvo neprospieva. Buď zvolia vyčkávanie na samovoľné vyčistenie (riziko infekcie, ak to bude moc dlho), alebo kyretaz (riziká ako pri každom zákroku v anestéze). Žiaľ, tabketkova forma tu ešte nie je legálna - hoci v Ružinove sa vraj dá. Čo sa týka príznakov, tie som napríklad ja mala po kyrete až do prvej menzes.

domka222
23. jún 2025

Ak si aj v 8tt,už by mala byť akcia srdca.

bambieblue
23. jún 2025

@kristinka2021 to nevyzerá dobre... Buď pripravená na negatívne správy

veselo_neveselo
23. jún 2025

@kristinka2021 ono to chvilu trva, pokial sa ten samovolny potrat spusti. Ja som po potvrdeni neprosperujuceho cakala este dobrych par tyzdnov, dve davky misoprostolu, a pravidelny monitoring u doktora. Tiez okolo 11t, plod sa prestal vyvijat okolo 7-8t. Kyret nebol potrebny, a moja dr ani netlacila, lebo som nemala ziadne negativne prejavy, infekcie, bolesti, horucky, krv cista, nic nenasvedcovalo komplikaciam takze sme cakali, ale to som u nej bola dvakrat tyzdenne. Mam vybornu dr ktorej uplne verim, ze vie co robi.

Vyhodou bolo, ze do 5 tyzdnov od potratu uz som mala po prvom menzese a na kontrole vsetko ok a povolenie dalej sa snazit. (Podotykam, ze to nebolo na slovensku)

veselo_neveselo
23. jún 2025
@michaela329

Ak nie je akcia, tak žiaľ tehotenstvo neprospieva. Buď zvolia vyčkávanie na samovoľné vyčistenie (riziko infekcie, ak to bude moc dlho), alebo kyretaz (riziká ako pri každom zákroku v anestéze). Žiaľ, tabketkova forma tu ešte nie je legálna - hoci v Ružinove sa vraj dá. Čo sa týka príznakov, tie som napríklad ja mala po kyrete až do prvej menzes.

@michaela329
Tabletkova forma nie je legalna na ukoncenie inak prosperujuceho tehotenstva.
Jej ale tehotenstvo (velmi pravdepodobne) uz skoncilo, misoprostol je na vypudenie mrtveho plodu, preto sa pouzit moze.

Skus sa, autorka, popytat svojho gyndr. Ja by som osobne kyretaz absolvovala len v nevyhnutnom pripade, ma svoje rizika ktore ja som nebola ochotna podstupit pokial sa nevycerpali ostatne moznosti.
Na slovensku, co viem, sa stale tlaci ako rutinny zakrok, v tom pripade sa ale pobav s dr o tom, ake komplikacie tam su, a ako casto sa vyskytuju, aby si bola pripravena.

michaela329
23. jún 2025
@veselo_neveselo

@michaela329
Tabletkova forma nie je legalna na ukoncenie inak prosperujuceho tehotenstva.
Jej ale tehotenstvo (velmi pravdepodobne) uz skoncilo, misoprostol je na vypudenie mrtveho plodu, preto sa pouzit moze.

Skus sa, autorka, popytat svojho gyndr. Ja by som osobne kyretaz absolvovala len v nevyhnutnom pripade, ma svoje rizika ktore ja som nebola ochotna podstupit pokial sa nevycerpali ostatne moznosti.
Na slovensku, co viem, sa stale tlaci ako rutinny zakrok, v tom pripade sa ale pobav s dr o tom, ake komplikacie tam su, a ako casto sa vyskytuju, aby si bola pripravena.

@veselo_neveselo a používa sa práve v tom Ružinove, to aj píšem. O ďalšom pracovisku v SR neviem, u nás ho nedávajú.

eva102
25. jún 2025

@kristinka2021 Držím palce aby všetko dobre dopadlo. Ani môjmu bábätku nebolo vidieť že bije srdiečko tak som tiež mala prísť o týždeň na kontrolu. Priznám sa, že to bol najdlhší týždeň v mojom živote. A našťastie tam už bolo srdiečko krásne vidieť a aj počuť 🙂 . Myslite pozitívne 🙂 snáď všetko dobre dopadne

jaskolka
18. júl 2025

V Starej Ľubovni určite pri potvrdenom MA ponúkajú aj tabletu Misoprostol, pacientka sa sama môže rozhodnúť,čo chce kyretaz, alebo tabletu.

luciador
18. júl 2025

Prosím ťa, ako si dopadla?