icon

Čo robiť, ak zmiznú príznaky v 6. týždni tehotenstva?

Dnes o 06:31

Idem si k vam po radu. 5+0tt bol gestacny vak 9,6mm s pritomnym zltkovym. 5+2tt som jemne, len na papier nahnedo zaspinila, tak som utekala na pohotovost, tam bol vak 12,6mm a zltkovy 3,4mm, no bez embryonalneho polu. To bolo vcera vecer. Dnes som sa zobudila a vobec ma nebolia prsia. Doteraz ma boleli, nie sice nejako extremne, ale boleli. Uzivam duphaston 2x denne a 1x anopyrin, pretoze som zaciatkom roka potratila. Viem, ze nikto mi nepovie, ako to dopadne a ze to ani neovplyvnim, no som strasne sklamana. Bojim sa, ze to opat skonci potratom. Vtedy ma tiez v takomto case prestali boliet prsia, aj ked tehotenstvo vtedy este tyzden pokracovalo, no potom sa zastavilo a plod sa ani neobjavil. Aj ked gestacny vtedy rastol pomalsie, na 22dpo mal len 4mm. Teraz mal na 22dpo tych 9,6mm. A aj hcg bolo teraz vyssie.
Dr mi kazala, ze ak nieco, ze mam hned prist, vratane priznakov, ako zmiznu, no mne pride blbost ist, ked som bola vcera na pohotovosti a nema mi co k tomu viac poved, ked plod este nie je

anonym_7763ee
Dnes o 06:35

@anonym_autor priznaky rovnako ako nepriznaky nie su udavatelom prosperity tehotenstva... ked vznika zivot, malo cim ho dokazeme externe ovplyvnit... verim, ze bude vsetko v poriadku

anonym_22980c
Dnes o 06:40

@anonym_autor ja som bola zatiaľ dva krát na pohotovosti kvôli krvácaniu, a vždy ma z tade poslali s tým papierom k môjmu gyn, aby vedel, že čo sa deje. Zvláštne, že tebe to nespomenuli. Na druhej strane máš pravdu, ale ono by sa to tam niekedy malo objaviť..

autor
Dnes o 06:44
@anonym_22980c

@anonym_autor ja som bola zatiaľ dva krát na pohotovosti kvôli krvácaniu, a vždy ma z tade poslali s tým papierom k môjmu gyn, aby vedel, že čo sa deje. Zvláštne, že tebe to nespomenuli. Na druhej strane máš pravdu, ale ono by sa to tam niekedy malo objaviť..

@anonym_22980c planovanu kontrolu mam 8.juna, tak vraj tam staci, ked pojdem za svojou, ze skor zbytocne.

anonym_9fe6f6
Dnes o 07:09

Mňa v prvom tehotenstve tiež boleli prsia. Tehotenstvo skončilo v 15tt a prsia sa vrátili do normálu asi o 3 týždne. Momentálne som v 7 mesiaci a v tomto druhom tehotenstve ma prsia prestali bolieť krátko po tom ako vôbec začali a ani tak veľmi neboleli ako ten prvý krát. Ale úplne ťa chápem, tiež som sa bála, tehotenstvo si začala užívať a tešiť sa hádam až v 5 mesiaci. Tiež som bola vystrašená, keď som nemala tie príznaky ktoré minulý raz. Ale každé tehotenstvo je asi iné.

Ale inak - po návšteve pohotovosti by si sa mala hlásiť u svojho lekára do 3 dní. Takže ja by som šla. Budeš mať kľud a ešte máš aj ,,alibi" prečo tam ísť. Síce mňa v tom minulom tehotenstve po návšteve pohotovosti moja gyn nevysetrila sonom ale tvoja teba možno vyšetrí a budeš mať kľud. Povedz jej co potrebuješ, popýtaj sa.. a daj vedieť ako si pochodila, držím palce 🙂

autor
Dnes o 07:29
@anonym_9fe6f6

Mňa v prvom tehotenstve tiež boleli prsia. Tehotenstvo skončilo v 15tt a prsia sa vrátili do normálu asi o 3 týždne. Momentálne som v 7 mesiaci a v tomto druhom tehotenstve ma prsia prestali bolieť krátko po tom ako vôbec začali a ani tak veľmi neboleli ako ten prvý krát. Ale úplne ťa chápem, tiež som sa bála, tehotenstvo si začala užívať a tešiť sa hádam až v 5 mesiaci. Tiež som bola vystrašená, keď som nemala tie príznaky ktoré minulý raz. Ale každé tehotenstvo je asi iné.

Ale inak - po návšteve pohotovosti by si sa mala hlásiť u svojho lekára do 3 dní. Takže ja by som šla. Budeš mať kľud a ešte máš aj ,,alibi" prečo tam ísť. Síce mňa v tom minulom tehotenstve po návšteve pohotovosti moja gyn nevysetrila sonom ale tvoja teba možno vyšetrí a budeš mať kľud. Povedz jej co potrebuješ, popýtaj sa.. a daj vedieť ako si pochodila, držím palce 🙂

@anonym_9fe6f6 ďakujem. V papieroch mi napísali, že mám ist až toho 8.6., nie ze sa mam hlasit do 3 dni (pri synovi som krvacala tiez v 1. trimestri, a tam mi vzdy pisali, ze mam ist do 3 dni k dr). Ale na sone nema co vidiet, kym nekrvacam. Plod tam este nie je, tak nebude ani vediet posudit co a ako.