icon

Čo robiť, ak zmiznú príznaky v 6. týždni tehotenstva?

28. máj 2026

Idem si k vam po radu. 5+0tt bol gestacny vak 9,6mm s pritomnym zltkovym. 5+2tt som jemne, len na papier nahnedo zaspinila, tak som utekala na pohotovost, tam bol vak 12,6mm a zltkovy 3,4mm, no bez embryonalneho polu. To bolo vcera vecer. Dnes som sa zobudila a vobec ma nebolia prsia. Doteraz ma boleli, nie sice nejako extremne, ale boleli. Uzivam duphaston 2x denne a 1x anopyrin, pretoze som zaciatkom roka potratila. Viem, ze nikto mi nepovie, ako to dopadne a ze to ani neovplyvnim, no som strasne sklamana. Bojim sa, ze to opat skonci potratom. Vtedy ma tiez v takomto case prestali boliet prsia, aj ked tehotenstvo vtedy este tyzden pokracovalo, no potom sa zastavilo a plod sa ani neobjavil. Aj ked gestacny vtedy rastol pomalsie, na 22dpo mal len 4mm. Teraz mal na 22dpo tych 9,6mm. A aj hcg bolo teraz vyssie.
Dr mi kazala, ze ak nieco, ze mam hned prist, vratane priznakov, ako zmiznu, no mne pride blbost ist, ked som bola vcera na pohotovosti a nema mi co k tomu viac poved, ked plod este nie je

anonym_7763ee
28. máj 2026

@anonym_autor priznaky rovnako ako nepriznaky nie su udavatelom prosperity tehotenstva... ked vznika zivot, malo cim ho dokazeme externe ovplyvnit... verim, ze bude vsetko v poriadku

anonym_22980c
28. máj 2026

@anonym_autor ja som bola zatiaľ dva krát na pohotovosti kvôli krvácaniu, a vždy ma z tade poslali s tým papierom k môjmu gyn, aby vedel, že čo sa deje. Zvláštne, že tebe to nespomenuli. Na druhej strane máš pravdu, ale ono by sa to tam niekedy malo objaviť..

autor
28. máj 2026
@anonym_22980c

@anonym_autor ja som bola zatiaľ dva krát na pohotovosti kvôli krvácaniu, a vždy ma z tade poslali s tým papierom k môjmu gyn, aby vedel, že čo sa deje. Zvláštne, že tebe to nespomenuli. Na druhej strane máš pravdu, ale ono by sa to tam niekedy malo objaviť..

@anonym_22980c planovanu kontrolu mam 8.juna, tak vraj tam staci, ked pojdem za svojou, ze skor zbytocne.

anonym_9fe6f6
28. máj 2026

Mňa v prvom tehotenstve tiež boleli prsia. Tehotenstvo skončilo v 15tt a prsia sa vrátili do normálu asi o 3 týždne. Momentálne som v 7 mesiaci a v tomto druhom tehotenstve ma prsia prestali bolieť krátko po tom ako vôbec začali a ani tak veľmi neboleli ako ten prvý krát. Ale úplne ťa chápem, tiež som sa bála, tehotenstvo si začala užívať a tešiť sa hádam až v 5 mesiaci. Tiež som bola vystrašená, keď som nemala tie príznaky ktoré minulý raz. Ale každé tehotenstvo je asi iné.

Ale inak - po návšteve pohotovosti by si sa mala hlásiť u svojho lekára do 3 dní. Takže ja by som šla. Budeš mať kľud a ešte máš aj ,,alibi" prečo tam ísť. Síce mňa v tom minulom tehotenstve po návšteve pohotovosti moja gyn nevysetrila sonom ale tvoja teba možno vyšetrí a budeš mať kľud. Povedz jej co potrebuješ, popýtaj sa.. a daj vedieť ako si pochodila, držím palce 🙂

autor
28. máj 2026
@anonym_9fe6f6

Mňa v prvom tehotenstve tiež boleli prsia. Tehotenstvo skončilo v 15tt a prsia sa vrátili do normálu asi o 3 týždne. Momentálne som v 7 mesiaci a v tomto druhom tehotenstve ma prsia prestali bolieť krátko po tom ako vôbec začali a ani tak veľmi neboleli ako ten prvý krát. Ale úplne ťa chápem, tiež som sa bála, tehotenstvo si začala užívať a tešiť sa hádam až v 5 mesiaci. Tiež som bola vystrašená, keď som nemala tie príznaky ktoré minulý raz. Ale každé tehotenstvo je asi iné.

Ale inak - po návšteve pohotovosti by si sa mala hlásiť u svojho lekára do 3 dní. Takže ja by som šla. Budeš mať kľud a ešte máš aj ,,alibi" prečo tam ísť. Síce mňa v tom minulom tehotenstve po návšteve pohotovosti moja gyn nevysetrila sonom ale tvoja teba možno vyšetrí a budeš mať kľud. Povedz jej co potrebuješ, popýtaj sa.. a daj vedieť ako si pochodila, držím palce 🙂

@anonym_9fe6f6 ďakujem. V papieroch mi napísali, že mám ist až toho 8.6., nie ze sa mam hlasit do 3 dni (pri synovi som krvacala tiez v 1. trimestri, a tam mi vzdy pisali, ze mam ist do 3 dni k dr). Ale na sone nema co vidiet, kym nekrvacam. Plod tam este nie je, tak nebude ani vediet posudit co a ako.