Čo robiť s hematómom v 6. týždni?
Ahojte som v 6TT, vytúžené bábätko po potrate. Na sóne mi našli hematóm cca 7x8mm. Mám potvrdené srdiečko a gestacny vačok má 10mm. Hrozne sa bojím, že znovu kvôli hematomu potratim. Mám iba ležať. Máte s tým skúsenosť? Podarilo sa? Hematóm sa strebal alebo začal krvácať? Mali ste nejaké lieky?
@elisabetta14 ja som mala hematom na začiatku, bola som chvíľu v nemocnici, infúzie a potom.som brala tbl. Všetko ok. Držím ✊️
@sense v ktorom týždni ste mali hematóm a aký veľký?
@venusa85 do nemocnice Vás kto poslal? Išli ste na pohotovosť alebo obvodná gynekologička?
@elisabetta14 tiež mam od 6 TT hematom najprv som krvacala v 6 TT myslela som si ze je uz koniec dali mi progesteron, teraz som v 11 TT krvacala som aj v 10 TT a aj teraz v 11tt beriem stále lieky a šetrím sa bábätko je OK pekne rastie, na poslednom sone už hematom Dr nevidela tak myslím ze uz sa asi vyplavil aj keď stále spinim od začiatku. Pokiaľ nemáš bolesti tak je to OK, držím palce 🙂
@deanka123 ďakujem. Bolesti mám sem tam, také úplne mierne menštruačné. Myslím si, že ak by som len neležala a nesústredila sa na to, tak by som to nejak ani nepostrehla. Ja zatiaľ nekrvacam on je vo vnútri a rastie, čiže by bolo lepšie ak by šiel von. Ale mám strašný stres.
@elisabetta14 ja som mala v nejakom 6-7tt, mal 2x1cm, potom sa zvacsisl na 3x2cm a potom sa vstrebal. ale dávala som si pozor, nič som nerobila, len nežala
Mám dve kamarátky s hematóm a obe úspešne donosili, jedna bola v nemocnici, druhá doma-ta bola cca taký tt ako Ty. Obe dosť krvacali, mali progesterón nasadeny, dicynone a ascorutin. Obom hematóm odkrvacal preč a bolo dobre. Aj keď stres celé tehotenstvo...ono dosť záleží od toho, kde sa nachádza. Ja mám napríklad myom a zatiaľ všetko ok, kolegyňa s myomom potratila.
@elisabetta14 to je dobre keď nekrvacas, Dr ti mala dat aspoň nejaké lieky a fakt ľudový režim ja téz od začiatku ležím ale snažím sa zabaviť myseľ aby som na to nemyslela a hlavne nestresovala, neprospieva to tebe ani babu, musíš veriť ze to dopadne všetko dobre, ja som tiež po 3 troch potratoch babo žiadne ale proste teraz viem ze toto tehu bude dobre aj keď sú tam komplikácie. Hlavne treba byť pozitívne naladený 🙂
ahoj, aj ja som mala hematom v 6tt, velkost si uz nepamatam, vlastne som len zistila, ze som tehotna, na urgente mi pichli dicynone a uzivala som este asi dva tyzdne alebo kolko do dalsej kontroly. hematom ciastocne vykrvacal a ciastocne vstrebal. tiez mi bolo vselijako, kedze prve som potratila v 8tt. doktorka ma utesovala, ze niektore zeny vela krvacaju a plod sa udrzi. moj drobec uz ma 4 roky. takze pekne lez na gauci, vyloz nohy a povedz drobcovi, nech pekne rastie.
@deanka123 užívam prolutex a amalgen. Áno hlavne nestresovat. Keby sa mi dala tak odmontovať hlava
@heln ďakujem Vám ❤️ toto som potrebovala počuť
@elisabetta14 ja som mala hematóm 2x3 cm, presne v -.TT, strašne som krvácala, myslela som že je to potrat, ale dostala som liečbu, o týždeň kontrola, bolo vidieť akciu srdca. Dr.skomentoval že zázrak. Celý prvý trimester som sa snažila ležať, viac som nekrvacala, ako dieťa narástlo, hematóm sa utlačil k stene maternice. Bolo to hrozné obdobie, ale dopadlo to super
Ja som mala tiez po prvom potrate, zistila som v 8tt a bol podstatne vacsi ako tvoj (tusim 2.5 cm x 1.5cm, vacsi ako vacok). Pravidelne som krvacala a mala som 12 tyzdnov pokoj na lozku ale dopadlo to dobre a dcera ma uz skoro tri roky 🙂 Drzim palce 🙏
ja som mala hematom, o ktorom som nevedela. Prve krvacanie v 6tom tzydni, druhe masivne v 13tom. Ked som bola na amniocenteze, plodova voda bola ako blato, Dr hovoril, ze to dlho nevidel. Mala som setriaci rezim, robila som z domu. Dnes ma toto dieta 9 rokov. drz sa, verim, ze to dobre dopadne!
@elisabetta14 veľkosť si už nepamätám ale bol veľký, prvýkrát som šla na pohotovosť v 5+2tt lebo som začala špiniť, vtedy mi povedali že hematóm, veľkosť si už nepamätám, ďalšia kontrola bola u môjho lekára 6+2 , aj bola potvrdená akcia , v 8tt na kontrole už nebolo vidieť nič , rozbiehajuci sa potrat. Dva dni po tejto kontrole začalo krvácanie, a po ďalšom týždni maternica prakticky cista
@elisabetta14 švagriná mala hematóm ktorý jej praskol ale nepotratila. Ani o tom nevedela, az po prasknutí jej povedali že hematóm praskol. Potom už bolo všetko v poriadku.
@sense no ja som na to celkom podobne. 5+1 špinenie 5+2 potvrdený hematóm. 6+2 kontrola a srdiečko. Teraz ma čaká kontrola o dva dni.
@smajliica aj u mňa je väčší ako vačok a mali ste aj nejaké bolesti? Ja mám také slabšie menštruačné.
Mne nasli v poslednom tehu. Teda vzdy ze hematom. Narastol cca na 4,5x5cm. Potom uz nerastol. A tak sa schovalo za babatko tak dr uz ani nevidel.
Brala som dlho utrogestan. S tym ze mozno pri porode odide. Neodislo ani porodom. Takze zatial to dr sleduje a rok od porodu pojdem na kontrolu a uvidime.
@maryetta ďakujem. Vyzerá že vo väčšine prípadov to dopadlo dobre. To ma ukludnilo trošku
@elisabetta14 mne potom dr povedal ze "rizikovy" je prvy trimester. Ten som ja ale "neriesila".resp som sa k nemu dostala uz som bola tusim v 10.tyzdni. Ale hned nasadil liecbu a bolo to ok 😉
Verim ze bude aj v tvojom pripade 💪🏼
@elisabetta14 nie, ale doktor nechapal ze s takym velkym hematomom nemam bolesti. Hovoril, ze vela zien ma krce alebo menstruacne bolesti pri velkych hematomoch, takze to je normalne.
A ja som teda krvacala ovela horsie ako menstruacia niektore dni, take krvacanie som pred tym mala iba pri prvom potrate tie najhorsie dni. Aj obrovske zrazeniny som mala. Ale dopadlo to dobre. Ja som veriaca, takze ja som si citala Bibliu, modlila sa a verila, ze vsetko dobre dopadne.
@maryetta verím aj ja. Ja ho mám prakticky od 5TT
@smajliica aj ja som veriaca. Tiež sa veľa modlim.
Ahoj ja som mala krvácanie od 9tt nikto nevedel prečo išla som na pohotovost dali mi progestranelle ale nič tam nevideli, až potom v 10tt našli hematóm kludovy režim mi dali až vtedy, dovtedy sme prerátali byt, chodila som cvicit… všetko dobre dopadlo už som v 30tt len oddychuj
@elisabetta14 u mňa to bolo tak, že štvrtok som mala špinenie, bola som na pohotovosti a po víkende ešte väčšie. To už som šla ku gynekológovi a ten ma poslal do nemocnice.
@spanielka44 ďakujem. Niekedy je fakt lepšie nevedieť 🙂
@venusa85 ja som mala špinenie ktoré bolo jeden deň silnejšie a potom už úplne zoslablo. Do 5 dní nič.
@elisabetta14 ja neviem od kedy som mala. V decembri som bola pri dr. A nic nevidel. V aprili som otehotnela. Ze relativne kratka doba.

@elisabetta14 u mňa to nedopadlo dobre, ale nemusí to byť tvoj prípad. Mala som duphaston a ascorutin
Snaž sa veľa oddychovať, ležať , držím palce