Čo znamená zrelosť placenty?
Ahojte. Dnes som začala 26tt. Včera som bola v poradni a v správe mam napísané že typ placenty je 1-2. Chcem sa spýtať, doktor mi k tomu nič nepovedal iba som to nasla v sprave. Co to znamená? Niekde som nasla ze v mojom týždni ma byt placenta 0. Je môj výsledok v poriadku? Nieje skoro na 1-2? Ďakujem.
@cookie29 ja mam práveže dieťatko väčšie o týždeň vahovo. To ze on mi to ani nepovedal iba keď som doma správu čítala tak som to tam našla.

Najlepsie je opytat sa priamo lekara na dalsej poradni. Nemusi to znamenat nic. Moze to byt sposobene napriklad podvahou, nadvahou, fajcenim, chorobou, nespravnou zivotospravou a podobne. MOZE NEMUSI. V Tvojom tyzdni by mala bvyt placenta 1 ak sa nemylim. Predcasne dozrievanie placenty moze (NEMUSI) sposobit napriklad pomalsi rast dietatka a podobne, prave preto sa to sleduje. Ja som bola sledovana, pretoze drobcek mal mensiu vahu ako by mal. Narodil sa ako 4.5kg a to ho odhadovali na max 3kg. Len priklad. Je to odchylka od normalu, ale neznamena to nic zle.