icon

Čo znamenajú zhoršené echogénne podmienky?

natdomi
16. dec 2023

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať boli sme u pana Grochala v Martine a napísal mi záver zhoršené echogenne podmienky, primeraný nález. Nič mi nepovedal povedal že všetko v poriadku a potom neskôr som to čítala. Môže to byť tým že mala sa nechcela otočiť vôbec hlavičkou do predu má poslal asi 3x von poprechádzať sa a nepomohlo. Ďakujem veľmi pekne za odpovede. Veľmi sa bojím

dadka1997
16. dec 2023

@natdomi pojem echogenne podmienky sa pouzivaju pri sonografickom vysetreni a je to vlastne jas na obrazovke, kde vie lekar zhodnotit, ze napr obličky je vidiet tmavšie ako obrys rucicky ... napríklad... a zhoršené echogenne podmienky napisal preto, lebo nebolo toho moc vidiet, skrz spinkajúceho bábätka.. ale ak maš obavy skus mu zavolať, alebo sa opytaj svojho gynekologa

natdomi
autor
16. dec 2023

@dadka1997 ďakujem lebo ešte povedal že má moc placentu na tvaričke. Tak som sa zľakla že čo ináč povedal že všetko v poriadku preto povedal že 30-32 týždni urobit sono.

malaopicka
16. dec 2023

Zhoršené echogenne podmienky nehovoria nič o výsledku vyšetrenia ako takom, ale o kvalite prehliadaneho obrazu. Buď máš hrubú brušnú stenu alebo sa dieťa moc hýbalo, proste vysetrenie sa mu nerobilo úplne komfortne. Ak píše, že nález je primeraný, tak je primeraný.

dadka1997
16. dec 2023

Pred vysetrenim skus nieco sladke, ro by malo babatko trosku prebrat 😊😊😊

trgypadl
16. dec 2023

Ahoj, polozim mozno osobnu otazku, mas nadvahu??

natdomi
autor
16. dec 2023

@dadka1997 nič nepomohlo práveže 😊 ďakujem

natdomi
autor
16. dec 2023

@malaopicka ďakujem 😊

bluecapybara
16. dec 2023

Jedna vec mi húta v hlave, že keď je niekto u lekára a je mu niečo nejasné, prečo sa toho lekára neopýta, že teda aký je záver a čo to znamená…

natdomi
autor
16. dec 2023

@bluecapybara Anoo len ja som si to všimla keď sme už odišli čítala som to v aute jaze keď povedal že všetko je v poriadku tak som si myslela že teda tak to je.

bluecapybara
16. dec 2023

@natdomi aha, tak keď povedal, že všetko je v poriadku, tak zhorsene echogenne podmienky sú v poriadku v rámci toho, či? Keď pises že sa veľmi bojíš a povedal, že všetko je ok, tak mi to nejako nejde dokopy.