Dá sa predísť injekciám Fraxiparine v tehotenstve?
Ahojte.
Po včerajšom vyšetrení u internej dr. mi boli predpísané injekcie Fraxiparine 0,3ml,každý deň do ramena,okrem nich aj železo a magnézium.
Vyšiel mi trošku zlý krvný obraz:
Erytrocyty: 4.00 (4,20-4,70)
Hemoglobín: 111g/l (120-155)
Hematokrit: 0.334 l/l (0,36- 0,46)
D-dimery:0,26 ug/ml DDU (0,07-0,20)
Hodnoty v tabuľkách sú normy.
Kedže sa v týchto veciach vôbec nevyznám predpokladám,že Fraxiparin mi bol predpísaný na základe vyšších D-dimer-ov
Moja otázka znie,dajú sa nejako tieto hodnoty vylepšiť aj prírodne? Teda,popravde,netúžim po tom pichať si do konca tehu fraxiparin.
Ďakujem 🙂
Mam za sebou 1 zamlknuty potrat v 12tt a 3 microaborty. Ked som v oktobri minuleho roku otehotnela hned po potvrdeni tehu mi gynekolog nasadil Anopyrin a poslal ma na hematologiu . Vysledky som mala super ani mutacie ani husta krv nic.ale kedze som mala tolko potratov a embryo sa nikdy neuchytilo tak sa ma opytali ci chcem vyskusat si pichat fraxiparine cele tehu.bola som najprv v soku lebo ihiel sa bojim od malicka ale pri tuzbe po dietatku som nevahala a vzala som to.teraz som 26tt babo krasne rastie tehu mam bezproblemove a som stastna ze som sa pre fraxik rozhodla.
No ked raz zacnes ho v tehotenstve pichat tak musis aj dkoncit s nimi tehotenstvo neda sa pri zlepseni stavu niekde v polke tehu prestat.Lebo cim budes tazsia ku koncu tehu bude tlak na dolne koncatiny a vtedy je veelky nabeh na zrazeniny.Mala som ju v 8. mesiaci pred skoro 11 rokmi.Mala som hlboku zilovu trombozu bola som v nemocke a fraxin 2x denne 0,8ml takze bolo toho dost.Potom som ju mala v r. 2012 ako netehotna ale skoro zistena takze 0,6ml raz denne.Teraz som tehotna,picham si preventivne 0,4ml raz denne,no dnes to bude 168 injekcia za toto tehotenstvo a este mam dake pred sebou.Este mesiac po porode si budem pichat.A k tomu d-dimeru ja som mala z vysledkov z hematologie 0,15 a ref. medze su < 0,50.Ja ma dake zle faktory,mutacie,protein S znizeny.
@jankastubka ja som raz potratila a bola tam krvna zrazenina. Predsa mi na hematologii napísali, ze vsetko je v norme

@janickadr u hematologa som este nikdy nebola a tiez som si myslela,ze su to len 'preventivne' davky,kedze sa necitim nejako zle. Len fakt sa v poslednom case rychlo zadycham. Snad bude srdce v poriadku 😉
@kacicka81 ja som si ho pichala v r.2014, ked som sa vratila z laparoskopie zlcnika. Ale to som si pichala len tyzden do brucha. Teda,nie ja,ale muz a obcas som veru vyzerala hrozne 😀 tak som s tym zmierena. Len dr.mi kazala do ramena pichat. Kym je muz doma ide to. Horsie bude ked pojde do prace. V utorok sa musim opytat kde si to mozem pichat sama..
@anakristina tak na toto ti ja neviem odpovedat. Viem,ze niekto si ho picha od zaciatku tehu,mne ho dr.predpisala az vo stvrtok,to som bola na konci 20 tt.