icon

Dá sa predísť injekciám Fraxiparine v tehotenstve?

dendrobia
11. mar 2016

Ahojte.
Po včerajšom vyšetrení u internej dr. mi boli predpísané injekcie Fraxiparine 0,3ml,každý deň do ramena,okrem nich aj železo a magnézium.
Vyšiel mi trošku zlý krvný obraz:
Erytrocyty: 4.00 (4,20-4,70)
Hemoglobín: 111g/l (120-155)
Hematokrit: 0.334 l/l (0,36- 0,46)
D-dimery:0,26 ug/ml DDU (0,07-0,20)
Hodnoty v tabuľkách sú normy.
Kedže sa v týchto veciach vôbec nevyznám predpokladám,že Fraxiparin mi bol predpísaný na základe vyšších D-dimer-ov
Moja otázka znie,dajú sa nejako tieto hodnoty vylepšiť aj prírodne? Teda,popravde,netúžim po tom pichať si do konca tehu fraxiparin.
Ďakujem 🙂

Strana
z2
dendrobia
autor
12. mar 2016

@janickadr u hematologa som este nikdy nebola a tiez som si myslela,ze su to len 'preventivne' davky,kedze sa necitim nejako zle. Len fakt sa v poslednom case rychlo zadycham. Snad bude srdce v poriadku 😉

@kacicka81 ja som si ho pichala v r.2014, ked som sa vratila z laparoskopie zlcnika. Ale to som si pichala len tyzden do brucha. Teda,nie ja,ale muz a obcas som veru vyzerala hrozne 😀 tak som s tym zmierena. Len dr.mi kazala do ramena pichat. Kym je muz doma ide to. Horsie bude ked pojde do prace. V utorok sa musim opytat kde si to mozem pichat sama..

@anakristina tak na toto ti ja neviem odpovedat. Viem,ze niekto si ho picha od zaciatku tehu,mne ho dr.predpisala az vo stvrtok,to som bola na konci 20 tt.

petrahanka
12. mar 2016

Mam za sebou 1 zamlknuty potrat v 12tt a 3 microaborty. Ked som v oktobri minuleho roku otehotnela hned po potvrdeni tehu mi gynekolog nasadil Anopyrin a poslal ma na hematologiu . Vysledky som mala super ani mutacie ani husta krv nic.ale kedze som mala tolko potratov a embryo sa nikdy neuchytilo tak sa ma opytali ci chcem vyskusat si pichat fraxiparine cele tehu.bola som najprv v soku lebo ihiel sa bojim od malicka ale pri tuzbe po dietatku som nevahala a vzala som to.teraz som 26tt babo krasne rastie tehu mam bezproblemove a som stastna ze som sa pre fraxik rozhodla.

tomasko27
12. mar 2016

No ked raz zacnes ho v tehotenstve pichat tak musis aj dkoncit s nimi tehotenstvo neda sa pri zlepseni stavu niekde v polke tehu prestat.Lebo cim budes tazsia ku koncu tehu bude tlak na dolne koncatiny a vtedy je veelky nabeh na zrazeniny.Mala som ju v 8. mesiaci pred skoro 11 rokmi.Mala som hlboku zilovu trombozu bola som v nemocke a fraxin 2x denne 0,8ml takze bolo toho dost.Potom som ju mala v r. 2012 ako netehotna ale skoro zistena takze 0,6ml raz denne.Teraz som tehotna,picham si preventivne 0,4ml raz denne,no dnes to bude 168 injekcia za toto tehotenstvo a este mam dake pred sebou.Este mesiac po porode si budem pichat.A k tomu d-dimeru ja som mala z vysledkov z hematologie 0,15 a ref. medze su < 0,50.Ja ma dake zle faktory,mutacie,protein S znizeny.

anakristina
12. mar 2016

@jankastubka ja som raz potratila a bola tam krvna zrazenina. Predsa mi na hematologii napísali, ze vsetko je v norme

Strana
z2