icon

Deficit faktora VII počas tehotenstva: Ako na to?

martinakb85
14. aug 2024

Dobrý deň.
Zistili mi dedičnú poruchu hemostazy (deficit koagulacneho faktora VII), som tehotná. Niekto niečo podobné? Ako vám manažovali pôrod? Bábätko sa nemôže v prípade zaseknutia vyťahovať kliešťami ani zvonom, nakoľko by to mohlo zdediť. Ďakujem 🙏

Strana
z2
stellarstar
14. aug 2024

@martinakb85 to ti kto povedal? Je to genetika a to s pôrodom nemá nič spoločné

viestta
14. aug 2024

Odkedy genetiku ovplyvnje sposob vedenia porodu. To kto siri taketo hluposti?

martinakb85
autor
14. aug 2024

@viestta napríklad vtedy, ked sa jedná o poruchu zrazania krvi, ktorú bábätko môže zdediť tiež??Vytiahnutie zvonom môže pri takejto poruche spôsobiť krvácanie do mozgu dieťaťa,ak ju dieťa zdedilo. Jednak som genetička a mám to aj v papieroch priamo od hematológa.

stellarstar
14. aug 2024

@martinakb85 porucha zrážanlivosti a nie zrážania ako " genetička " mala by si to vedieť a ako " genetička " by sa mala vedieť že to spôsobom vedenia pôrodu nemá nič spoločné. Picháš si niečo?

viestta
14. aug 2024

@martinakb85 ale to nie je tym, ze ten zvon zmeni genetiku... Ako geneticka hadam vies co sposobuje prenos genetickych poruch. Jedine, ze by si geneticka nebola...

stellarstar
14. aug 2024

@viestta určite nebude 🤣🙈

viestta
14. aug 2024

@stellarstar ona je asi taky genetik ako ja jadrovy fyzik. A mozno ja o jadrovej fyzike viem viac ako ona o genetike.

jaskolka
14. aug 2024

Ona to podľa mňa nemysli tak, ze spôsob vedenia pôrodu by samotný ovplyvnil genetiku. Ale ze keď dieťa to zdedí, (už v maternici to bude mať) čiže takto môže už zakrvacat napríklad pri VEX pôrode.
Autorka, najlepšie ti poradí priamo gynekolog

martinakb85
autor
14. aug 2024

Preboha, toto myslíte seriózne vážne? 😂🙏 Dajte si to Googlu slovo "hemostáza" a nájdete čo? Zrážanie krvi. Ja nemám hustú krv,aby som si niečo pichla, to za prvé. A za druhé ešte raz, manažovanie pôrodu znamená rozhodnutie,či sa zvolí liečba matky a vykoná sa sekcia a dieťatku sa nič nestane ALEBO bude pôrod prirodzený s tým,že ak dôjde k zaseknutia bábätka, nesmú sa používať kliešte,aby nedošlo u dieťaťa ku krvácaniu, keďže môže zdediť túto poruchu ??? Len ma zaujímalo,či má niekto s niečím takýmto skúsenosti,či si lekári trúfli na tento risk...no nič..Buď ste obidve vyštudované lekárky, v tom prípade držím hubu...alebo ste tak zatrpknuté a znudené z vlastného života,že máte potrebu sa voziť na zúfalej tehotnej žene....

stellarstar
14. aug 2024

@martinakb85 sama mám poruchu zrážanlivosti krvi ale toto počujem 1x

smajluska
14. aug 2024

@martinakb85 To je otázka na Vášho gynekológa. Ak máte vážny zdrav.problém a treba podstúpiť cisársky rez treba vopred naplánovať termín

smajluska
14. aug 2024

@martinakb85 Lekár Vám dá skôr odpoveď ako tu. Všetko dobré želám ❤️

smajluska
14. aug 2024

@martinakb85 Tie papiere od hematológa treba ukázať aj gynekológovi. Ja som nosila všetky výsledky vyšetrení so sebou.

martinakb85
autor
14. aug 2024

@smajluska áno, jasné..len mám rizikovú poradňu až o týždeň, tak som skúsila,či náhodou nemal niekto niečo podobné,aby ma upokojil 🙏 Riešila som to tu, ale popravde som nečakala,že sa aj tu nájdu takíto zlí ľudia... Mrzí ma len,že sme sa vôbec do takejto doby dostali.

nina004
14. aug 2024

@martinakb85 Mám toto + ešte inú poruchu a od 20tt som si píchala Clexane až do konca šestonedelia. Rodila som cisárskym rezom ,ale z iného dôvodu. Inak by ma nechali prirodzene. Ale prirodzene by som sa pri tejto dg rodiť bála. Vieš čo asi by som zvolila sekciu. Ale závisí aj ako to máš v hlave ty zrovnané. Či by si sa bála alebo nie. Stať sa môže čokoľvek určite by som chcela aby dieťa bolo maximálne v poriadku a ja by som si zvolila sekciu. Ale každá to máme inak

egonsk
14. aug 2024

@stellarstar a @viestta vobec ma neprekvapuje, ze ako odbornicky na vsetko ste tu zacali zhadzovat autorku @martinakb85 aj ked o teme viete prd. Rovnako som neni odbornik, ale prikladam obrazok z manualu vakuoveho extraktoru, kde je jasne kontraindikovane jeho pouzitie pri probleme, ktory ma autorka. Dalej k tejto teme nebudem diskovat, len som chcel ukazat, ake v skutocnosti ste...
Autorke prajem stastny porod a zdrave mimino.

viestta
14. aug 2024

@egonsk ty si rovnako ako autorka pleties pricinu a dosledok, takze niet o com diskutovat ani s nou ani s tebou

kiki68
15. aug 2024

Podla mna spravia cisarsky, toto by som konzultovala priamo na poradni a spytala sa tam. Nikto nebude riskovat vedome poskodenie dietata si myslim. To uz by isiel do velkeho rizika. Hlavne to bude individualne a tiez lekar, porodnik bude rozhodovat, nie zeny z MK. Mozno by som nejakeho zazmluvnila, nech tam niekto z nevedomosti nezacne nejake pokusy

martinakb85
autor
15. aug 2024

@egonsk toto mi popravde nenapadlo pozrieť,ale sedí to 🙏 vďaka.

smajluska
25. aug 2024

@martinakb85 Dobrý deň, ako ste pochodili u lekára? Hovorili ste o možnosti cisárskeho rezu?

martinakb85
autor
27. aug 2024

@smajluska dobrý deň, zatiaľ som stále v "čakačke". Jedna nemocnica má odmietla úplne,že oni nevedia,čo s tým. Čakám ešte kým sa vráti prednosta (iná nemocnica) z dovolenky a on rozhodne, tak snáď sa v pondelok dočkám odpovede 🫣

smajluska
28. aug 2024

@martinakb85 Tak dajte prosím vedieť zaujíma ma to

martinakb85
autor
30. aug 2024

@smajluska bol tam teraz skúsenejší doktor a ten povedal,že nevidí dôvod na sekciu 🙏 že by to vyskúšal, podstatné je rodiť vo väčšej nemocnici,aby v mojom prípade, vedeli rýchlo zahájiť henatologicku liečbu. V prípade zaseknutia pôjdeme hneď sekciu. Ale uvidíme,aký bude záver prednostu.

smajluska
31. aug 2024

@martinakb85 Kedy máte termín? Nech Vám všetko dobre dopadne 🙏

martinakb85
autor
1. sep 2024

@smajluska 28.9., ďakujeme 🙏🍀

zuzanak77
13. sep 2024

@martinakb85 Dobry den prajem, mohla by som sa Vas prosim opytat aku hodnotu Vam zistili? Tiez mi totiz povedli ze ju mam znizenu. No ziadne zavery z toho zatial nevyvodili.
Dakujem a prajem vela stastia.

martinakb85
autor
14. sep 2024

@zuzanak77 Dobrý deň, mne zistili okolo 48%, aj druhýkrát sa mi to motalo okolo tých 50%, pričom optimum je myslím 75-100% (U). V podstate mi hematológ povedal,že za normálnych okolností sa tento stav nelieči, je to predsalen záťaž.. Dôležité to je vedieť a informovať lekárov v prípade za sa vám stal úraz, máte ísť na operáciu atď. - ako je v mojom prípade pôrod. Vtedy sa musia podávať antifibrolytika (Exacyl/Pamba), hemostyptika (Dycinone) a priamo faktor VII.

smajluska
28. okt 2024

@martinakb85 Dobrý deň, máte už bábätko?

martinakb85
autor
28. okt 2024

@smajluska dobrý deň, áno 🩷 Narodila sa 24.9.24 🩷 nakoniec aj tak sekciou,lebo to bolo riskantné. Polezali sme si dlhšie, všetci sa o nás aj v nemocnici báli,ale zvládli sme to.

smajluska
30. okt 2024

@martinakb85 Teším sa s Vami. Veľa zdravia prajem ❤️

Strana
z2