Diagnóza inkopetentný kŕčok maternice
Ahojte maminky a tehulky. Mám otázku ci sa niekto s Vás stretol s touto Dg. inkopetentný krčok maternice v tehotenstve. Ako prebiehalo Vaše tehotenstvo? v ktorom týždni Vám to bolo zistené? Robili Vám dajakú preventívnu liečbu alebo zákrok (cereklaž, pesar)? Porodili ste predčasne? Opakovalo sa Vám to aj pri ostatných graviditách? Prípadne iné informácie. 😕 Ďakujem.
sue250, dakujem ti za odpoved 😉 . Poctive lezanie to mas na mysli asi ake? Vies, lebo mi planujeme druhe ale ja si nebudem moct dovolit pri malinkej cely den lezat. A ked si bola aj podsita tak sa ti daako skracoval krcok? neviem si to vobec predstavit. A preco si myslis ze ti ho daako porusili ved najdu sa zeny aj po troch cerklazach a udrzalo im to mimco. Moj problem je tiez dost vaziny aspon bol nakolko sa mi v 20tt zacal skracovat k.m. a v 24tt uz nebol ziaden a bola som otvorena na 1-2cm ☹ a neustalou hosp. v nemocnici az do porodu. Vyhrali sme boj a v 37 ma pustili domov ze nech si vychutnam teplo domova ale to som sa uz o 3 hod. vratila ale uz rodit 😅 a doma mam krasnu a zdravu 10m dcerku 🙂. Je mi luto ze si mala takuto nie peknu skusenost, pozdravujem malinku.
Maminky mali ste niekto ešte taký problém počas tehotnosti? Za každu radu prípadný úspech ďakujem.
@katana11 No ja momentalne lezim s toupto Dg v nemocnici 🙂
Toto je moje druhe babeno. Pri oboch mi problem nastal az po 30 tt, kedy sa uz nerobi ani serklaz, ani pesar. Zacala som sa otvarat, pri prvom nie az tak moc v tom 30tt, tak ma nechal doma, do nemocnice ma vzali az v 35 tt, krcok uplne spotrebovany a otvorena na 3 cm, cakali ze do par dni porodim, lebo ze vacsina zien s takym nalezom ozaj porodi tak do 3 dni. Nastudovala som vsetky rizika predcasneho a lezala som skutocne poctivo, ked som prehupsla do 37tt tak ma pustili domov. Nadalej som lezala aj doma, v 38tt na kontrole mi uz prisiel na to ze som otvorena na 5 cm. Poctivo som nadalej doma lezala, lebo sa im nas maly zdal podla sona dost maly, tak aby este co najviac podrastol a nakoniec som skoncila tehu az v 40tt, porod mi nakoniec vyvolavali 🙂 malemu bolo u mna dobre, on sa neponahlal, len ten moj krcok to tehu nezvladol.
Teraz pri druhom tehu- zatial podobny scenar, dufam ze skonci rovnako. S tym rozdielom, ze lezim v nemocke uz od 31tt, lebo som otvorena o nieco viac ako pri prvom tehu, krcok este nejaky mam, lenze tym ako sa rozostupil pod vahou babatka a ja som sa otvorila, tak ten krcok "laicky" ako by ani nebol, lebo babo uz v podstate vobec neoddeluje od porodnych ciest.
Zatial som 33tt - DR. dufaju ze pridem aspon do 36tt a ja viem ze porodim az koncom 38-zaciatkom 39tt 🙂
Lezim co najviac, sprcha 3 minuty, strava, WC a inak len lezim a lezim.
A doma po mne ostal krpcek co nema ani 1,5 roka, ale teda zial musia to zvladat. Lenze ja som sa do 30tt nijako nesetrila - vsetko vyzeralo OK, ze by sa to opakovat z prveho tehu nemuselo. Ale opakovalo sa.
Takze moja rada, setri sa uz preventivne, kym si doma, odpocivaj ked malinka spi, ked sa bude dat daj ju varovat trochu castejsie, cez vikendy manzel, lebo uz ked si ta nechaju v nemocke aj tak ostane vsetko na nich. A pozitivne mysliet. A ak to aj pride tie problemy, tak lezat a lezat nech tam to malicke vydrzi co najdlsie.
@haslerkaaa Ďakujem ti za odpoveď. Hruza aj s tymi našimi krčkami 😠 . No mne tiež povedal na rovinu že pravdepodobne sa mi to zopakuje aj pri druhom ale ze v mojom pripade mi urcite cereklaz urobi, tak uvidime. No ja som chvalabohu neporodila za 3 dni ale az chvalabohu za 10tt stravených hore ritkou v nemocnici 😢 . Nikomu neprajem, o to ležanie ani tak nejde ale ta bezmocnosť či malinka nepride na svet prv, bola som moc nahnevana na svoje telo ☹ . Dokázali sme to a to je hlavne. Chcem sa ta popytat preco ti neurobili preventivne cereklaz? A uzivas v nemocke ake lieky? Mávaš kontrakcie? Prajem ti aby ste 2v1 😵 boli co najviac, nech vsetko vam dobre dopadne a malinke nech je zdrave a to najkrasie pre maminku. Pozdravujem.
@katana11 ja som sa na zaciatku pripominala ake som mala problemy, ale povedal ze kazde tehu je ine, a okolo 20tt este nic nenasvedcovalo tomu ze to bude opat problem. No a predsa je 🙂
V nemocnici uzivam teraz najnovsie ISOPTIN a SALBUTAMOL, MAGNE B6, a to je vse. Magnezium poznam, ale tieto druhe lieky to je pre mna novinka, nemala si ich nahodou ? Brucho mi tvrdne tak v pohode, sem-tam, ale viac menej je to len pri zmene polohy (z lahu do stoja) a pod.
No mas pravdu bezmocnosct to je spravne slovo. Clovek to celkom ovplyvnit nedokaze - ani len kontrolovat co sa tam vnutri deje 🙂
Ahojkaj no tak aj ja som uzivala zo zaciatku Salbutamol pol tab. potom mi to zvihli na celu no ale nemalo to u mna dlhodoby uspech tvrdlo mi moc brusko a vyskakovali mi riadne kontrakcie tak mi to zmenili na gynipral kt. je stanoveny presne na hod. najprv som to uzivala kazdych 8 hod. a potom zase stracal u mna ucinok tak to dali kazdych 6 hod. 😖 a ktomu ten izoptin proti buseniu srdiecka, lebo mi islo az z hrude vybehnut a hlavne ku koncu mi uz bolo az zle ... 😒 no a ja som uzivala iny druh magnezia s nazvom laktici 5OOmg. 3x denne. No viem si predstavit asi ako sa citis ale myslienkami budem s tebou tak ako si mi napisala pozitivne myslenie je to hlavne vsetko dobre bude a vsetko dobre dopadne vsetko je o tajomstve a pozitivnom mysleni /the secret/. Skoda ze ti neurobili cerklaz 😠 hadam by to udrzalo ten krcok, ktovie. Tak pohladkaj drobceka na brusino a vela uspechu. Kludne sa ozvi budem rada 😉
@katana11 ahoj...
ja som mala asi túto diagnózu tiež...lenže u mňa to nastalo 2x...žiaľ obidve tehotenstvá skončili potratom...prvé v 19.tt a druhé v 17.tt...pri prvom som začala krvácať, no nič žiadne bolesti ani nič...len toľko, že už bol malinký príliš nizko...
a pri druhom som mala také mierne bolesti v podbrušku, no zdali sa mi dosť pravidelné...tak som odišla na pohotosť, za chvíľku som sa tak otvorila, že na druhý deň mi aj odišlo! skúšali to zastaviť infúzkami, no bola tam nádej tak 5%!!!
stratila som aj druhého chlapčeka!
teraz som v 12.tt...7.2.idem na serkláž, dr mi povedal, aby som sa šetrila zatiaľ, snažím sa ležať čo najviac, občas si vyjdem na krátku prechádzku...snažím si dávať pozor, lebo keby stratím aj toto bábo, tak ma asi porazí!
držím palčeky! 😀
caute baby, no katana myslim si ze aj pri druhom ma podsiju ale lezat neviem ako budem pri nasej malej toho sa bojim kvoli potratu som bola sledovana kazde 2 tyzdne ten strach v kabinke co bol neprajem nikomu lezala som 9m nikde som nechodila a aj som pribrala no a v 21 tt som bola nad a tam som mala o trosicku skrteny a kedze predtym bol potrat radsej podsili.
bubu viem co prezivas zazila som to, mozno to bude zniet hrozne ale baby ktore potratia do 2m je to bolestive ale nie take ake od 16tt .
@bubu4125
@sue250 tak to ma mrzi babenky co ste si prezili ☹ keby to bolo take lahke s celym priebehom tehotenstva tak by sme si asi tak tych nasich drobcou nevazili. Pre mna je to najvacsi poklad aj ked by nas ten strach nemusel tak prenasledovat no musime byt silne. Bubu, tak drzim palceky nech ti to vide vsetko v poriatku 😉 daj vediet ako s tou cerklazou. Teoreticky ked urobia cerklaz tak to udrzi to tehotenstvo?alebo je aspon vacsia pravdepodobnost ze to ten krcok po kope udrzi? mal to niekto urobene preventivne pri druhom tehotenstve ked prve mal rizikove s predcasnym tehotenstvom? Babenky pozdravujem a pekny den.
@sue250
@katana11
bolo to o to bolestivejšie, že pri prvom som už cítila jeho nesmelé pohyby! ☹
ešte teraz sa spamätávam, a toto tehotenstvo sú len obavy a sledovanie sa! neviem si kľudne tak vydýchnuť, že by som na niečo nemyslela! 😠 hnevám sa sama na seba, viem, že to nie je to najlepšie, ale neviem si pomôcť!
možno tou cerklážou sa ukludním, aj keď som niekde na nete čítala, že v niektorých krajinách to už nerobia, vraj je to zbytočné! tak neviem, možno budem mať z toho akurát tak dobrý pocit! 😖
ozvem sa! 3.2. idem do poradne a 7.2.na zákrok...mala by som tam ležať cca do toho 18.,19.2....podľa toho kedy mi to urobia. plus ešte nejaké odbery a testy samozrejme! bude to ťažké! 😒
@bubu4125 krcok je oslabeny to je cele...neboj sa..efekt to ma. U mna to bolo 21 tt a nepomohlo mi nic...neskoro to bolo a rychlo to prebiehalo.Porodila som dievca,ale uz mrtve. Bolesti nastali a potom horucka a hned som vedela ze je po vsetkom.Stvrtok ma zasil a piatok som rodila...ale to je moj pribeh.
Ty sa neotvaras a nebudes sa.Troska ta zastopkaju a je🙂
@juriva jezisi juriva to mam teraz ako pochopit tu ucinost, ked ta zasili v ten stvrtok a v piatok sa to tak skomplikovalo to ten steh nemal ziaden ucinok?????? 😢 ako aj mne za 5 dni uplne krcok zanikol a otvorila som sa hned na 1-2 cm ale daako to tie lieky stlmili a vydrzali sme to uspesne ale toto mi do hlavy nejde. Ja len predpokladam a davala som si vela od toho ze mi pri druhom urobia cerklaz ale teraz som volaako na obavach 😒
@bubu4125 no to rada pocujem.kazdy pohyb u teba aj u mna ma zly zaciatok preto len lezkaj. Ja som mala 24 rokov ked som prisla o babu a teraz pred mesiacom som mala missed abortion ...to je zase uz nieco ine..prestane bit srdiecko akcie niesu..
Ale ten krcok ako dieta rastie matenica to nevladze preto sa to sije.neboj sa..toto uz bude OK🙂
este malinka otazka baby. Nemali ste nahodou kolo toho 20tt bolesti v slabinach alebo mne sa robili take hrce na bruhu to som si myslela ze mala vytrca ritku 😅 , ale nakoniec to bolo asi trvrdnutie bruska co som ako prvorodicka ani netusila a od vtedy sa to zacalo len komplikovat.
@katana11 bolo neskoro ..nemali to to uz ako chytit zasili to..ale nevydrzalo...ale podla mna to dieta uz muselo byt mrtve...nedozviem sa pravdu...ja som lezala 5 tyzdnov pred operaciou hore nohami a vidis..to je tak....
Serklaz je super ...vies to je super pre nas co mame krcok maly ,skrateny a tak..sa neboj🙂
pri oboch chlapcoch som mala od 20-21tt krcok o dlzke 1-1,5cm...dali mi pesar, vydrzali sme do terminu...pri prvom som poctivo lezala do 8mes., potom som sa pomalinky rozhybavala...pri druhom sa lezat vkuse nedalo, tak len setrenie a tiez to drzalo, nakoniec nie a nie porodit... 😀
@juriva už som si prešla 2 tehotenstvá, síce len do 5 mesiaca, ale vždy mám pocit ako keby to bolo po prvé! viem, že každé tehu je iné, ale aj tak!
pri každom pichnutí, napnutí a týchto veciach mám strach, že čo sa deje!
minulý týždeň som mala taký čudný pocit v podbrušku, tak som utekala k dr....bolo to ok!
to je blbé! ☹
mám len ležať, alebo si môžem aj posedieť??? kríže ma bolia jak sviňa! 😝
a čo ostatné veci ako sprcha a toaleta???
vieš k tomu niečo povedať???
@bubu4125 jasne mozes sa sprchovat🙂 ale vacsinou lezat treba ...oddychovat....krize povedz lekarovi ze citis...toaleta OK vsak nebudes si cikat do postele🙂
Ja som mala takuy rezim v nemocnici,ze som musela do misy cikat a nedovolil mi primar sa sprchovat len kazde 3 dni...umyvala som sa tam tak,ze sestricka mi nosila res.osetrovatelka taky kyblik...ale ja som uz tam isla vo velmi zlom stave...
ale to je normal ze sa bojis...to je normal a hoci ake podozrenie jasne ze volaj Dr,pytaj sa co a ako...v nemocnici ti pomozu sa neboj.
@juriva vyšetreniami som prešla asi všetkými... 😝
žiadna toxo, ani nejaká tá hormonálna volačo, neviem...trombo je ok...síce mi to robili až po potrate, ale bolo to ok!
asi po serkláži by som mala ešte na genetiku!
😀 díky 😀
prišla som na spôsob, ktorý mi pomáha! je to ten Tesco ,,100% " pomarančový džús!!!
šálka denne a je to ok! 😀
si zlatá, nikto mi nevedel takto povedať, že čo a ako...nikto si takéto nepreskákal!
@bubu4125 ja som mala tie cipky a za pol hodinu som bola OK🙂
A nerobil ty hysteroskopiu?vysetrenia krcka?ale neboj sa...to je uplne naj metoda...jedna tam lezala so mnou a 2 dievky tak stratila a potom na 3 x ju sili ,ma 8 r dceru a dalsiu 4 rocnu🙂
je to tak...treba tomu pomoct....len si davaj pozor,len lez a posluchaj Dr rady.NIeze budes sa pytat domov!!!
Mne dali tolko injekcii aby mi pomohli,ze som sa pol roka po potrate musela liecit na tie vpichy co som mala..same hrcke na zadku..odisli mi aj zily na rukach:(
Ale ono to stoji za to,lezat a posluchat Dr.
@juriva to mi nerobili...ja si myslím, že dr ešte stále nie je 100% presvedčený, že je to krček! 😖
no uvidíme! ležať, ležať a ležať! ešte v piatok musím k zubárovi! ☹
nemám to rada!
ja som si povedala, že keby mám mať preležaniny aj na hlave, aj tak budem ležať!!! 😀
odteraz budem dobré dievčatko a budem poslúchať!!! 😀

katana ja neviem aku som mala diagnozu ale potratila som prvykrat v 25tt dvojicky bol to porod baba neprezili a druhe tehu som bola podsita vraj kvoli predc.porodu mam slaby krcok maternice neudrzi babo len sa bojim ako to bude pri daslom babe lebo je uz skrateny a ucite ked ma rozstrihli tak ho aj poskodili.Neporodila som predcasne este som prenasala) ale lezala som 9m poctivo