Dilema ohľadom gynekológa v tehotenstve
Ahojte maminky, potrebujem poradiť.
V piatok som bola u svojho gynekologa, mala som vysoký tlak 140/90, bielkoviny v moci, skrátený krcok na 22mm, vypísal ma na PN, odporucil kludovy režim, dal čipky a povedal, že mam v pondelok ráno prísť. Som v 31.týždni.
Lenze tlak mi neklesal (volala som do jeho amb., lenže oni sú tam v piatom len do 12tej), tak som poobede isla do nemocnice, tam ma vyšetrili, tlak mi po 1.5 hodine konečne klesol, krčok 31mm, bábätko v poriadku. Lenze tam mi doktorka povedala, že mám prísť v utorok na kontrolu do nemocnice a že k svojmu gyn.už nemám chodiť, lebo že oni sú vyššie pracovisko. Citim sa dobre, oddychujem, tlak mám ukážkový, mala sa hýbe jedna radosť 🙂
A teraz neviem, mám ísť aj k svojmu gynekologovi? Nechcem ho obchadzat, keď ma aj on vypisoval na PNku a kázal prist v pondelok (aj kvôli tej PN). Som z toho bezradná, rada som k nemu chodila. A aj by som k nemu rada chodila ďalej, pre mna su nemocnice strašiak. Len som proste spanikarila, bála som sa, aby sa bábätku niečo nestalo, keď isiel víkend. Myslíte, že sa nahnevá, že som šla ?
Ďakujem Vám.
Ten tlak je eate taky hranicny, navyse, ak klesol na normu v podstate sam, pripadne po magneziu, oddychu. Ja mavam na poradni aj 150/95, ale doma si pravidelne meriam, je v poriadku, ale ja teda mam od kardiologa predpisany Dopegyt, pre istotu, mala som vyssi tlak ku koncu aj v predchadzajucom tehotenstve. Vyvolavali mi porod skor kvoli tomu, ked aj na liekoch bol 150/100.
Ja uz u doktorov mam vyssi tlak zo stresu.
Ale bielkoviny som teda mala vzdy negativne a napriek tomu mi dali lieky. Mozno by bolo treba zvazit kardiologa, interne vysetrenie alebo rovno nasadit Dopegyt. To mozu aj v nemocnici. Moj nazor. Este si len v 31tt., bolo by fajn vydrzat este...
Čo by sa hneval , vôbec , aspoň si nič nepodcenila , ja tehotná som bola na pohotovosti asi tak 5krat určite z toho raz má on sám poslal do nemocnice lebo som necítila pohyby … držím palce
Ďakujem Vám, tak pojdem k obom a uvidím. Nevidím zatiaľ dôvod pchať do seba nejaké lieky. Možno som len “nemala svoj deň”.. keď je odvtedy pokoj 🙂
Zienky, tak som bola u mojho nakoniec, zobral to v pohode 😀 bielkoviny v moci nemám, tlak v norme. Krčok viac ako 30mm.
Povedal, ze keď chcem, mám ísť aj do nemocnice, zakazovať mi nebude, ale ze nevidí dôvod z jeho hľadiska. Že zbytočne sa tam budem ohrozovat a dlho čakať. Čo ma aj pravdu 🙂 ale zajtra tam asi ešte pojdem a potom už len k svojmu.

Ved chod ku svojmu v pondelok a povedz ze si bola v nemocnici a kazali ti prist v utprok aj tam. Ja by som sla aj aj