Dobrý deň som v 31tom týždni tehotenstva a mám po zistení od doktora skrátený krčok na 14mm,nariadil mi PNku a kľudový režim môze to byť vážne? Ďakujem za rady.
@martinakb85 a mozem sa aj pohybovat aspon co sa tyka varenia,pratia a iných domácich prác? dodrzujem kludovy rez ako mi doktor nariadil dakujem za odpoved
@jankasalagova aspoň do toho 35/36tt by som fakt len gaučing. Alebo aspoň čo najmenej na nohách. Bábätko tlačí na krčok (skracuje ho) práve pri stoji, keď ležíte,tak toľko netlačí..Nemusí sa nič stať aj keby fungujete normálne,ale môže. Sestra mala od 35tyzdna krčok 1cm a vyvolávali jej nakoniec pôrod v 40tt a to fungovala úplne normálne. Ak vám má kto pomôcť, tak by som poprosila o pomoc a radšej tých pár týždňov poležala. Viem,že je to ťažké, ale ja som musela od 20tyzdna len ležať - šla som len wc/sprcha. No výsledok predsa stojí za to 🙂
@martinakb85 dakujem za radu uvidime zajtra čo mi povedia v nemocnici,či sa to ustálilo alebo ako a bábätko sa veľmi dobre vyvíja a mám dvoch chlapcov a tretí je na ceste
@jankasalagova veľmi držím palce 🍀
@martinakb85 ďakujem velmi pekne🙂🙂🙂
@martinakb85 zdravím no tak som včera bola u doktora v nemocnici a po vcerajšom vyšetrení mi povedal že môj krčok má dĺžku 35mm a mohla som ho vraj mať podráždený alebo fyzická námaha tak je to vraj v poriadku a za týždeň sa mám prísť ukázať,fungovať môžem ale nie to zase preháňať,a musím si merať tlak aby som neskončila ako pri treťom dieťati preeklampsiou placenty,tretie dieťa mi zomrelo a môj tlak nesmie presiahnuť 140/90.inaksie príjem
@jankasalagova jemiiine, veď krčok len tak nemení dĺžku 🫣 to vám zrejme niekto zle, tu prvú hodnotu nameral, a zbytočne vystrašil. 3,5mm je luxus. Držím palce🙂
@martinakb85 dost mozne lebo ani mne to neslo do hlavy ze ked je krcok skrateny tak sa nevrati spat,moj gynekolog na poliklinike to asi ozaj zle odmeral a zbytocne ma vystrasil
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jankasalagova treba veľa oddychovať a kľudne môžete potiahnuť aj do 40tt🙂