icon

Dlhodobá hospitalizácia v tehotenstve - Nové Zámky

27. okt 2025

Ahojte, prosim Vás bola tu niektorá z vás dlhodobo hospitalizovaná v NZ na gynekologii kvoli skracovania krčka maternice?
Ja som momentálne v Nitre, krčok 2,3cm bez funnelingu. Užívam 3x denne magnerot a utrogenstan 1x vecer. Tieto lieky som užívala vlastne aj doma a tu len ležím.
Už som tu 4 týždeň a lekár mi vraví že ešte tu celý november zostanem..pre mňa je to nepredstavitelne. Už teraz to nezvládam.
Preto som už zúfala a zisťujem či aj inde v nemocnici by som takto dopadla či máte s tým skúsenosti v NZ či tiež takto dlhodobo nechavaju.

Ďakujem krasne 🙏🏼🥹

leona45
27. okt 2025

@anonym_autor ja som dokopy lezala v nemocnici 14 týždňov a po narodení este 2 týždne. Kvôli skracovaniu 5 týždňov a potom uz bol pôrod

anonym_2c401d
27. okt 2025

@anonym_autor ahoj ja som hospitalizovaná od štvrtku v BB ,tiež kvôli krčku...mne namerali 2,4cm bez otvárania a som 23tt ,včera ma dr pozrel a nameral 3cm...nemám žiadne baktérie ,všetko negatívne
Dnes na vizite ďalší doktor povedal že ešte to premeraju vo štvrtok a môžem ísť domov a tam dodržiavať kludovy režim,ja beriem magnerot 4 tabletky a večer magnosolv,a ráno večer progastenalle,viem čo to je..ja mám doma rok aj 4 mesiace mali dcérku

anonym_a31b81
27. okt 2025

Ja som ležala v NR pár týždňov s krčkom.. určite si tá tam nenechávajú zbytočne.. veľakrát sa tam stalo, že mali plne oddelenie a museli dávať na sestonedelie pacientky alebo naopak.. vždy keď mohli niekoho pustili domov.. ale toto nie je sranda s krčkom.. Ja som ležala doma od 16tt koli krčku a aj tak som v 32tt skončila v nemocnici pre hroziaci predčasný pôrod.. 2x denne utrogestan, 3x2tbl magnerot, tam mi dávali ešte 3-4 infúzie denne.. nemala som infekciu ani nič, len proste skrátený krčok a mala bola uložená nízko a tlačila naň..

anonym_c47e2a
27. okt 2025

@anonym_autor asi závisí aj v ktorom týždni ste. Ja som tento týždeň ležala 4 dni v nemocnici v BA, kvôli krčku (som otvorená na 2 prsty) a po tých 4 dňoch ma pustili do domácej liečby s 1x Progestanelle večer. V nemocnici mi podali kortikoidy na vývin pľúc a zhodnotili, že naozaj ležať a vkladať si progesterón viem aj doma. Ja zajtra začínam 35tt.

betulinka1
27. okt 2025

@anonym_autor ak by to nebolo nutne, urcite ta poslu domov, ti garantujem. Lebo si musia takuto dlhodobú hospitalizaciu sakra odôvodňovať v tvojej poistovni. Cize doveruj im.

prihlasena1
29. okt 2025

@anonym_autor Mudr.Zahumensky o tomto v poslednej dobe vela hovori. Ze casto dlhodoba hospitalizacia a kludivy rezim su pre tehotnu velmi skodlive napr.kvoli hroziacej tromboze, atd. Zalezi vsak, v kolkom si tyzdni, ci su pritomne nejake kontrakcie atd. Ja sim kvoli krcku odlezala v nemocni 7 tyzdnov, pricom tych poslednych 6 tyzdnov som brala progesteron a magnezium v tbl. To som usudila, ze som mohla aj doma a nevplyval by ten dlhodoby pobyt na mna tak zle psychicky. Mozno skus vsetky svoje vysledky napisat prave Mudr.Zahumenskemu (nemocnica Ruzinov), nech ti da akoby druhy nazor.

leona1234
30. jan 2026

@anonym_autor ahoj. Ja som v NZ ležala 10tyzdnov.
Kvôli krčku, mala som aj preventívnu serklaz. V NZ mi dávalo magnezium do žili 3x denne. Neskor som mala 6 magnezio denne.