Dočasná zmena adresy počas práceneschopnosti
Caute, skusim sa spytat takto, lebo sa neviem dopatrat ako mam riesit danu situaciu s kompetentnymi. Mam rizikove tehu, ale kvoli praci. Zdravotne som na tom ok, gravidita je od casu co nepracujem normalna, zamestnavatel mi nebol ochotny zmenit pracovny cas a pracovnu poziciu tak, aby nebola rizikova. Mam vychadzky styri hodky denne poobede, co mi vlastne aj staci, nakolko aj tak mi je velakrat lepsie doma, a aj za tie styri hodky sa da co to vybavit, nakupy a tak. Ale rada by som riesila cestovanie. Povodne som sa skusala prosit na neobmedzene vychadzky, dost bab v mojom okoli s rovnakou diagnozou ich maju, co nechapen ako je mozne, ze niekto ma a niekto nema, lebo vraj sa neda. Chcela som ich preto, aby som mohla raz do mesiaca az mesiac a pol navstivit moju rodinu, ktora je odo mna dost vzdialena a kvoli obmedzenym vychadzkam nemam sancu... Lekarka mi teda povedala, ze mi nemoze dat take vychadzky. Tak som ju prosila, ze ci sa da aspon nahlasit, ze docasne budem na inej adrese v urcitych datumoch. To by uz pre mna nebol problem, v jeden den sa presuniem pocas vychadzok na inu adresu, pobudnem den dva a potom sa zasa cez vychadzky presuniem domov. Vraj ona nevie, ze toto neriesi lekar, ale ze treba kontaktovat socialku priamo. Tak som kontaktovala socialku a tam mi povedali, ze lekar im musi dat oznamenie, ale ze sa to da. Tak si ma prehadzuju ako horuci zemiak a vyhovaraju sa na druhu stranu. Jasne, aj moja rodina moze prist za mnou, ale nie cela, neda sa to stale, niektorych som nevidela uz niekolko mesiacov a uz som z toho zufala. Tak isto budem musiet toto riesit aj kvoli tomu, ze budeme prerabat dom a v urcite dni sa proste doma byvat nebude dat, tak budem musiet byt inde. Ale takto tu situaciu evidentne nedoriesim, ked ma soc bude posielat za lekarom a lekar do soc. Nemate babule niektora skusenosti? Ze ako ste to mali? Dakujem
Môžem nahlásiť na sociálnu poisťovňu počas PN dočasný pobyt aj do iného okresu,a môže mi aj tam prísť kontrola?
Chcela by som sa spytat ci ta dočasná adresa moze byt aj mimo Slovenska to uz asi nie 😀
@erikavasickova môže, ja som tak bola, bývame za hranicou, dala som adresu a hotovo, lekárka neriešila
Ahojte, prosím o radu, som na PN, som UoZ, no neboberám žiadnu dávku ani nemocenské a potrebujem zmeniť adresu pobytu počas PN. Dá sa to? Ako mam postupovať? Ďakujem.
To isté si myslím aj ja. No môžem sa mýliť. Ide o dlhšiu PN ku...necelé 2 mesiace. Preto mam obavy a prosím o radu.
Ahojte chcem sa opytat,potrebujem zmenit docasne adresu pn potrebujem ist k rodicom na taky tyzden.Som tehu po umelom oplodneni. Neviete ako sa to da vybavit?
@lemkarasto Lekár ti zmení adresu pobytu na PN a ty to pôjdeš oznámiť do SP. A potom ak sa to zmení tak znovu.
@evittam bola som dnes u lekarky, ona len zapisala do karty,do pnky teda kladenky to nemala kde zapisat, kedze tam mam napisanu adresu trvaleho bydliska teda stalehi pobytu pn.snad to bude ok. Dakujem
Je potrebne zmenu pobytu pocas trvania PN oznamit aj v Socialnej poistovni.
http://www.socpoist.sk/aktuality-pocas-pn-oznam...
@lemkarasto Plati to co som ti uz napisala. A tiez suhlasim s
@bergsta
@bergsta ano pisomne som
oznamila SP maju to na webovej stranke.Tam som si to nasla
@lemkarasto Super. Co si teda, prosim Ta, potrebovala zistit, ked si sa pytala tu v diskusii?
@bergsta to som nasla az po tom co som sa pytala tu

mne v socialke povedali, že musím doniesť od ošetrujúceho lekára potvrdenie s pečiatkou a uvedenie od kedy do kedy a na akom inom mieste budem, a to je všetko