Donosili ste zdravé dieťa i napriek špineniu počas tehotenstva?
Ahojte,
chcem sa spýtať ci ste niektorá napriek špineniu alebo krvacaniu v 1.trimestri donosili zdravé dieťa. Pripadne, či Vám lekár aj nasadil niečo alebo nie.
Napiste vaše príbehy.
Dakujem
Ano, ja som aj krvacala a viackrat spinila, nic zavazne to nebolo. Nebrala som ani ziadne lieky, doktorka pre istotu doporucila kludovejsi rezim.
v 9. tyzdni som krvacala, mala som nizko placentu...doma som si trocha polezala, setrila sa, neskor sa placenta vytiahla...dnes ma syn uz 24 rokov
Na zaciatku som mala take asi skor spinenie, resp. lekar povedal, ze stara krv (ze mohla nejaka cievka prasknut), ale nasadili mi lieky aj pichli asi progesteron a tusim az po Utrogestane sa mi to zastavilo a zvysok tehotenstva bez problemov aj maly je zdravy 🙂
Áno, celé tri mesiace a nakoniec som rodila týždeň po termine
aj napriek krvácaniu, porodené v deň termínu
Krvacala som, samozrejme, že som myslela hneď na najhoršie, ale malý je zdravý a donosila som ho do 41 týždňa 😊
Ja v každom tehotenstve začnem špiniť v 7tt a mám 3 zdravých chlapcov 😉 v poslednom som dokonca v 7tt masívne krvácala a bola som presvedčená, že je koniec a dnes sa tu okolo mňa motá skoro 2 ročný fešák..ale zas som si odležala svoje, brala duphaston, ascorutin..aj v nemocnici som si 2 týždne poležala kvôli tomu...
Áno celý 1.trimester som spinila z toho 2x viac
ja moje tretie. furt nieco. najprv to bol hematom, a potom taka banalita ako mykoza ktora sa ale neprejavovala vobec nijak inak ako spinenim.
ja som ešte dostala aj "menzes", krvácala som ešte do 6 týždňa, potom mi dali progesterón, keď bola zjavná akcia srdca
@marianarem tiež neberiem nič, lebo ešte som len v 5tt a vo vačku nebolo dobre vidno plod.. Ako dlho trvalo to krvavanie/špinenie? A skončilo to samé?
Ja som krvacala v 5tt, to bola cerstva cervena krv a potom 2 dni spinenie. Spinenie sa obcas objavovalo este aj zaciatkom 2. trinestra, potom uz nie. Vzdy to preslo same. Tipujem ze tam praskali nejake zilky.
Pri oboch deťoch sa mi tk stalo a mam dve nádherné zdrave deti
ja som špinila v oboch tehotenstvách, treba krvné testy, či nemáš nízku hladinu progesterónu, ak je nízka, treba nasadiť progesterón v liekovej forme, aby udržal tehotenstvo.... samozrejme, sú aj iné dôvody špinenia, niektoré nie sú nebezpečné, netreba liečbu a tehotenstvo prosperuje, ale určite by som navštívila gynekológa, aby zistil príčinu a podľa toho buď určil správnu liečbu, alebo Ťa upokojil, že je všetko ok a špinením sa netreba trápiť.... radšej ísť k nemu dvakrát zbytočne, ako raz neísť a ľutovať to potom celý život
Ja som krvácala prvé 2 mesiace, približne v termíne, kedy by som mala mať menštruáciu. Aj som preto nevedela, že som tehotná, takže som to s lekárom nijako neriešila. Nemôžem síce povedať, že by sa syn narodil bez problémov, mala som HELLP syndróm, museli mi robiť urgentný cisársky necelé dva týždne pred termínom, syn bol hypotrofický (maličký), bol aj nejaký čas v inkubátore. Ale predpokladám, že to s krvácaním v prvom trimestri nijako nesúviselo. Syn má už 11 rokov a je úplne v poriadku. Teda, trochu menší od spolužiakov je stále, ale nie je žiadny trpaslík, len menší priemer. A hlavne, má vysokých kamarátov, tak pri nich vyzerá byť malý. 😏
@motylik21 bola som vcera na pohotovosti lebo moja dr neordinovala, ale kedze utz ukazal len zlte teliesko a dutinku v ktorej sa nedal identifikovat este plod, tak treba len pockat... predpisali progesteron.. v pondelok uvidime viac snad 🙂
Áno donosila, brala som aj nejaké hormonálne lieky na to špinenie, názov si nepamätám
Nespinila som ale krvacala mega krvacala cele tehotenstvo mam zdraveho uzasneho chlapceka 😍
@marlent aj si užívala niečo? Progestanelle alebo Duphaston?
Ja som krvácala niekoľkokrát, posledný raz som šla už rezignovane na pohotovosť, že teda ok, je koniec.
A síce som ju ešte nedonosíla, ale som v 30t a moje dievčatko je absolútne vporiadku a všetko ukážkové
Ano, dokonca aj.placentu som mala v začiatkoch nižšie, potom sa to upravilo.
Treba myslieť pozitívne a nie sa zbytocne stresovať. Drzim palce ✊🍀
Ja som špinila pri staršej na začiatku to som mala tabletky a pnku 3 mesiace, a musela som lezat nohami vyššie , potom na konci mesiac pred termínom som bola v nemocnici hrozilo predčasne,, porodila som vyvolávackou nakoniec dva dni pred terminom keď mi odtiekla voda a milostiva nič 🤣🤣 po narodení bola pod lampou hneď ale inak jek nic neni ❤️❤️❤️
Duphason a ked sa krvacanie spustilo vzdy na pohotovosti dicinon alebo take nieco..no to moje orvacanie bolo ozaj silne..dala som nocnu always sadla do auta a sla 15km na pohotovost a to uz ta vlozks nedala fakt velmi vela...v podstate som cele tehotenstvo prelezala nerobila naozaj nic len postel gauc wc sprcha balkon ale vydrzala som a stoji to za to
Áno, 2 krát.
@marlent tak to ja také až nemám, ale za to mam aj zrazeniny v tej krvi co vyteká.. Mala si aj ty? Ja som už zmierena ze som o dieťatko prisla...
Jasne boli zrazeniny a velke...vlastne na konci tehotenstva prisli na to ze sa mi tboria hematomy nasledne prasknu a tie kusiska vychadzali von...na zaciatku tehu ani prognozy neboli dobre mal mal 2.4cm a hematom 11cm to vraveli ze bude zazrak....
A teda tie kusy u mna boli tak velke ze mali velkost palca na ruke tie ked odisli bola som si ista ze je po tehotenstve...a predsalen to vyslo 😍
@marlent tak to bol fakt zázrak 🙂 ale aj tie sa predsa dejú.. Ďakujem za info, pomohlo mi to trochu nemyslieť na najhoršie
Vied co ja som sa strasne bala hlavne ked sa to stalo prvy a druhy x....bola dom mimo totalne...pristup v nemocnici mi moc nepomohol...ale potom som si povedala ze nejdem sa nervacit ze babatko ma dost roboty aby zvladlo to krvacanie a hematomy okolo seba a stres mamy mu v tom nepomoze....takze som si povedala ze napriek vsetkemu vsetko dobre dopadne a proste ho donosim a ziadna ina moznost nie je. Neskor som si kupila ten angel sound ten domavi pristroj ktorym vies pocuvat srdiecko a vzdy som sa ukludnila ked ho pocula ze zas ma len "strasi" to mi velmi pomahalo psychicky....
Musis sa nastavit tak ze urcite to dopadne dobre...
Potom neskor kvoli krvacaniu (ovplyvnilo nejake parametre v mojej krvi) vyslo este ze mam cohosi vela alebo malo uz neviem a ten ukszovatel znamena ze bude mat razstep to bola dalsia jobovka....ale zas som si povedala da sa to operovat edte v bruchu bude dobre...no napriek tomu s malou dusickou som sla na sono a mudr hovori ze chrbatik ma krasny bez razstepu aj pusinku ale ze dovnutta pusy nevidi ze to moze byt rszstep na podnebi a ako to dopovedal tak maly v tom momentr otvoril pusu akoby si zivol🙂 takze vedel skontrolovat aj to....
Musus sa hodit do pohody a nic ine ako dobry koniec si nepripustat....drzim ti velmi palce 😍
@marlent ďakujem 🙂
No som zmierena ze v pondelok na utz mi oznámi ze tam už nič nie je.. Okrem krvácania a zrazenin už nemám ani tehotenské príznaky co som mala.. Takže ja zázrak nečakám už..

Kamoska krvácala ako vodopad v prvych tyzdnoch a ma uplne zdrave dokonale dieta.