Dopegyt v tehotenstve: Skúsenosti a bezpečnosť pre bábätko?
Ahojte tehuľky a maminky.
Akurát som v 31+2tt, dnes som bola na kontrole, tlak som mala 145/97, už od začiatku mi stále postupne stúpal, ale doma sa to drží tak na 130/85-90, len u lekára mi stále vyskočí... Beriem už magnézium 2x denne ale dnes mi predpísal aj dopegyt 2x denne, bielkovina v moči negatívna len tlak mám vyšší, lekár tvrdí že je všetko v poriadku aj prietoky, že ide len o hypertenziu v mojom prípade keďže aj testy na preeklampsiu som si dala robiť a tie vyšli negatívne. Len sa chcem spýtať či dopegyt nemôže nijako uškodiť bábätku, čítala som aj také príspevky že niektorým ženám dopegyt nepomohol pri znížení...
Ja som mala tlak na poradni 150/98 zo stresu inak doma vždy do 140/90 a na internom mi predpísali furon, nakoniec som sa dozvedela že je v tehotenstve absolútne nevhodný a úplne som ho vysadila a snažila som sa nestresovat z toho tehotenstva a teraz mávam do 135/90. Ale vraj dopegyt je v tehotenstve úplne vhodný
Ja som brala dopegyt asi od 30 týždňa. Ležala som aj každý týždeň v nemocnici a zvyšovali dávky. Všetko bolo potom vporiadku
Brala som Dopegyt pri 2 tehotenstvach, ale tak od 36 tyzdna, 6x1, aj tak bol tlak na poradni okolo 160/100, kolisalo to. Magnezium ani neratam, kolko som ho pojedla. Pre dieta je uplne bezpecny. Bez neho by si mozno casom mala este vyssi ten tlak a uz by nesiel dole a nahle sa moze zastavit privod zivin k babatku. Preto mi porod vyvolavali pri tretom babatku v 39 tyzdni a pri stvrtom v 38 tyzdni. Obe deti su uplne v poriadku. Tlak som mala vysoky aj po porodoch, do toho sa mi rozbehla aj hypertyreoza. Vzdy sa dali lieky, ktore sa mozu popri kojeni. Ja som nemala ani opuchy, ani bielkoviny, ale stresy boli veru. Ja poznam babu, co jej dietatko zomrelo par dni pred terminom v bruchu, ja som mala z toho strach a ked lekar povedal, ze ideme rodit, tak som sla. A lieky poctivo brat. Si len v 31 tyzdni, este by bolo fajn potiahnut.
Pri kojeni mi uz napriklad Dopegyt absolutne nezaberal, predpisali mi Amlopin a neskor Betaloc aj kvoli pulzom. Dieta ma 2 roky, je dojcene stale a ziadne problemy nemalo a ani nema. Chodim k primarovi do SUSCCH, verim mu, ze vie, co robi. Drzim palce.

Ja som brala tiez, aj magnezium. Tlak sa potom drzal v norme a tehotenstvo skoncilo ako malo. Presne na termin, dieta aj ja v poriadku. Po porode som uz lieky brat nemusela.