Dôvody na maródku až do pôrodu
Ahojte. Zaujima ma, z akých dôvodov vam lekar vypisal dlhodobu PN v tehotenstve. Ja mam psychicky náročnú prácu a po 1 potrate sa celkovo bojim fungovať bežne. Da sa s dr aj dohodnúť ? Nie som špekulant, poctivo mam odrobene roky a na PN som nikdy nebola.
@sanny2993 Ak mas normalneho gynekologa tak.po dohovore moze uviest rizikive tehu kedze si uz raz potratila
Mne chcel dať on aj skrz únavy a nevoľnosti, ale to boli prvé mesiace, potom som aj krvacala, aj vtedy ešte padlo ci nechcem, ale nechcela som, pracujem ste
Ja som mala zdravotné problémy,nevoľnosti,bolesti a veľmi fyzicky náročnú prácu ktorú som nezvladala a odmietol má vypísať...zmenila som dr a hneď má vypísala..takže záleží od dr..
Ja som mala v 2.trimestri anemiu a s tym spojene zavrate a mdloby. Gynekolog na chcel vypisat na PN. Ja som nechcela, mohla som pracovat aj z domu a potom sa to upravilo. Ale PN mi sam navrhol.
Ja som bola PN kvôli hroziacemu potratu od 11tt a s tým spojenými početnými hospitalizáciami. Našťastie všetko dopadlo v poriadku.
Mne bolo zle, spustilo sa mi autoimunitne ochorenie, robila som uzavierky aj do tretej v noci a nevypisala má, lebo že to nie je gynekologicky problem.
@sanny2993 vyslovene záleží od konkrétneho gynekológa....na PN neexistuje nárok v zmysle že ti ju musí dať.......pokiaľ nemáš zdravotné ťažkosti , nemá ti dať akú diagnozu na PN...tehotenstvo nie je dôvod na PN......aj lekári sú kontrolovaní a každý si musí vedieť obhájiť , prečo danú PN vypísal a prečo stále trvá.....ak ti tam dá vymyslenú diagnózu je to na jeho "triko" - jeho zodpovednosť.....rovnako ako nie je jeho povinnosť dať ti nejaké vychádzky a ak ti ich dá - treba ich dodržiavať lebo aj tehotným chodia kontroly so SP
@sanny2993 ja som mala tiež náročnú prácu, bola som na riadiacej pozícii, kopu stresu a odpracovaných hodín. Hneď ako som otehotnela mi doktorka povedala, že ma môže vypísať ak chcem. Odmietla som to, ale priebežne sa ma pýtala ako v práci a ako sa cítim. Takze určite je to len o dohode s lekárom, ak je pre neho tvoje zdravie prvoradé. Ja som nakoniec pracovala ešte 3 týždne pred pôrodom, ale od začiatku som veľmi zvolnila tempo a aj prístup.

@sanny2993 neviem aku diagnózu mi tam dal ale ked som mu povedala, ze uz chcem zostať doma tak mi bez problémov vypísal. Záleží od lekára