Duhpaston a intolerancia laktózy
Ahojte dievcata, zaujima ma ci sa s tym uz niekto stretol. Prave mi lekar naordinoval Duphaston kvoli spineniu a krvacaniu ale nanestastie sa ma nespytal ze ci mam nie nieco alergiu a ja v tom strese som zabudla. Az v pribalovom letaku citam ze ju obsahuje. Existuje aj iny podobny liek, alebo mam proste pretrpiet zazivacie tazkosti kvoli tomu malickemu? Vie mi niekto poradit? Budem volat dr, ale kedze pokym ordinuje tak neberie tel. tak sa pytam vas skusenejsich.
ja som to uzivala bez laktazanu, asi to mnozstvo nebolo take velke, a zvladla som to. Kazdy reaguje inak na tu laktozu. Treba skusat. Ale na druhej strane, mne akekolvek homeopatika sposobili take hnacky, ze konec .... je to fakt individualne. drz sa
@nikitaf ahoj chcela som sa spýtať či si nakoniec vymyslela niečo ohľadne tých liekov "bez laktózy"?teraz som narazila na tvoju otázku.. Som tehotná a tak teraz ako aj pri prvom tehu mi je zle z mliečnych výrobkov, musela som ich úplne vysadiť. Ako som začala užívať duphaston, mám žalúdok na vode od rana do noci, často zvraciam.. Mám ho užívať ešte minimálne do 16 týždňa, ( teraz som 12) ale uz som z toho odrovnana..:(
Tak by ma zaujimalo či je nejaká iná alternatíva ako toto trápenie zmierniť..
Vopred dakujem ak si nájdeš čas odpísať..
@emajbova ahoj, bohuzial ta nepotesim, dr. mi nevedel dat nic ine, bohuzial som ho ale dlho ani nebrala, kedze som nakoniec aj tak spontanne potratila. Mozno to ani nemas z duphastonu ale jednoducho preto ze cakas miminko. Mrzi ma ze tak trpis ale vydrz dievca, bude lepsie 🙂

len pre info, vsetky lieky tohto typu obsahuju laktozu. to mi povedal moj dr. takze jednoznacne uzivat a uvidi sa aka bude reakcia..