icon

Dusenie sa v 26. týždni

26. apr 2021

Ahojte, pomaly končím 26tt a strašne zle sa mi dýcha, odzaciatku tehotenstva mam upchatý prekrveny nos,stale smrkam krv,no katastrofa niekedy mám pocit ze sa zadusim.mala som to aj počas prvého tehotenstva a používala som na to bylinkove kvapky pinio nasal , ktoré som použila aj tentoraz ale uz mi došli a v lekárni mi oznámili ze niesu pre tehotné vhodné,tak mi odporučili quixx ,no a odvtedy mam pocit ze mam nos úplne vysušený, chrasty krvavé a dusim sa viac a viac. . Mam si kúpiť tie pinio nasal? Výhovovali mi,len nvm či môžem... A ďalšia vec včera uz mi bolo tak strasne sle x toho dusenia a okus zaha pali veľmi ze mi prišlo tak velmi zle ze som sa totálne pozvraciala... Ani zle minnebolo len proste to zo mňa na wc vyleteli asi 3x a Odvtedy mi je na prd. Fnes ledvs fungujem skrz to dýchanie... Poraďte co to môže byť? Je to normálne?

autor
26. apr 2021

Mavala som pri prvej úzkosti,velmi zle stavy a teraz to cítim tiež ale mam pocit ze to je z toho ze tym ako sa mi zle dycha tak sa mi neprekrvuje telo ,mozog alebo co.. citim sa zle 😔

medeaa
26. apr 2021

Ahoj, ja mam tiez problemy s nosom cele tehu, opuchnutu sliznicu... Ja to kombinujem ze si vyplachujem nos sprejom s morskou vodou a suchu sliznicu natriem mastou Rinopanteina (moze sa v tehu). Niekedy vystriedam so sprejom do nosa Aspecton, obsahuje aj prirodne silice a je to velmi prijemne. Inak poznam tie stavy, ja som sa nevedela nadychnut, az na mna liezla uzkost z toho. Ale vtedy pomohlo len volne tricko bez podprsenky, aby ma nic nezvieralo a pomaly nadychy az do brucha. Inak odporucam potom dat si aj urobit ster z nosa, lebo chrasty a znicenu sliznicu zapricinuje aj stafylokok. Mne pomahal aj olejcek do nosa Coldastop ale ten sa v tehu nesmie (kvoli zvysenemu vitaminu A), zacnem si ho zas kupovat ked porodim.
S tou zahou neporadim, bojujem s tym velmi, napriklad nemozem sa najest po 18tej vecer lebo sa ani nevyspim, ako sa mi vracia kyselina len co si lahnem :/.

autor
26. apr 2021

Ďakujem krásne, ukludnilo ma ze viem ze to je asi bežné a normálne. Na tu mast sa skusim spýtať v lekárni 🙂 je to hrozný pocit ,aj teraz , uspávam malú a mam pocit ze sa zadusim ešte mi aj zle prišlo ako včera, akurát na len prehnalo a predýchala som to. No žalúdok na vode. Neviem ci ma chytili tehotenské nevoľnosti az teraz v 26 tt Alebo co sa to deje. Na začiatku mi bývalo zle pri prvom aj teraz cely deň Asi do 16tt ale nikdy som nevraciala.. tak nechápem 😔

medeaa
26. apr 2021

Mne nebyvalo vobec zle, az ked babo zacalo tlacit na zaludok a pluca, tak som mala take neprijemne stavy. Paradoxne, teraz ku koncu tehu sa to zlepsilo s dychanim, ale zhorsilo sa palenie zahy. Podla mojho Dr. je to vsetko normalne, tak sa tym uz nestresujem a vtedy sa mi to aj lahsie vsetko znasa, ked si poviem, ze to je docasne a nie je to nic nebezpecne. Inak mna prehana od zaciatku tehu, niekedy chodim aj 4 krat a zacne to neprijemnymi krcami, uz som sa sem tam aj potesila ze idem rodit 🤭😂 (uz som v 39tt)

autor
26. apr 2021

@medeaa poviem o tom doktorovi , hádam tiež povie ze je to ok. Presneeee aj ja to mam casto to prehánanie a predtým kŕče a zle od žalúdka a akonáhle ma preženie tak je všetko ok. Tiež som si pri prvej myslela ze uz to je čistenie pred pôrodom ,no houby, prenášala som a sla na vyvolanie nakoniec 😀 ale vám držím palce nech uz to máte cim skor za sebou a užívate si bábätko 🙂🌷