icon

Dvojcievna pupočná šnúra

juliazahradnikova
16. nov 2021

Stretol sa niekto s 2 cievnou pupočnou šnúrou a Echogenný intrakardiálny fokus v ľavej komore plodu (EIF) v II.trimestri ďakujem za odpovede

21oktober
16. nov 2021

@juliazahradnikova býva často u plodov s downovým syndromom .

juliazahradnikova
autor
16. nov 2021

@21oktober máte s tým niejakeskusenosti?

bobinka105
16. nov 2021

@juliazahradnikova ja som mala tehotenstvo s dvojcievnou a mám dieťa s genetickou poruchou

juliazahradnikova
autor
16. nov 2021

@bobinka105 a testy keď vam robili vyšli? Negatívne alebo pozytivne ?

basska_b
16. nov 2021

@juliazahradnikova Kamarátka mala 2cievny a všetko ok, bola nižšia pôrodná hmotnosť, ale v pohode. Nemala tu diagnózu na srdiečku

silvike
16. nov 2021

@juliazahradnikova Ja som mala v tehotenstvach s chlapcami dvojcievny pupocnik. Narodili sa obaja zdravi bez nejakych genet. a inych poruch a defektov. Teraz ma uz starsi 8,5r. mladsi 2r.8mes. Pri dcerke som takuto anomaliu=2ciev.pup. nemala.

silvike
16. nov 2021

@juliazahradnikova Ale zas my sme teda mali len ten pupocnik. Nic ine co spominate (EIF) sme nemali.

juliazahradnikova
autor
16. nov 2021

@basska_b ja že mám parametre babetka v úplnom poriadku na to že mám 2 cievny pupocnik

juliazahradnikova
autor
16. nov 2021

@juliazahradnikova a testy čo mi robili v 14tt (triple testy) boli negatívne

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
basska_b
16. nov 2021

@barb0renka Presne, kamoška bola tiež u doktora Čunderlika a on jej povedal, že sa nemusí vôbec trápiť, že to vôbec nič zlé neznamená pre bábätko

leniel
16. nov 2021

@juliazahradnikova prve tehu som mala dvojcievny pupocnik - absolutne v poriadku vsetko, dcerka riadne donosena 3,3 kg, zdrava krasna. Drzim palce

21oktober
17. nov 2021

@juliazahradnikova dvojcievny pupočník je jeden z indikátorov morfologickej diagnostiky down. Ale nemožno povedať že ak má dieťa dvojcievny pupočník ako izolovaný nález , tak nebude v poriadku . U detí s down sú často prítomné aj iné znaky napr. nálezy na srdiečku , kratšia alebo chýbajúca nosová kostička, sklon tvárovej časti adť. Ale aj samotný náleze dvojcievneho pupočníka môže signalizovať genetické anomálie, ktoré sa bežnými testami nezachytia . Takto mi to povedal primár Cisárik v ZA na genetike , syn sa mi narodil zdravý ale aj výsledky z amnia boli v poriadku .

rora26
16. dec 2024

Dobry den ako ste nakoniec dopadli? Dnes nam diagnostikovali to iste

leniel
16. dec 2024

@rora26 neboj sa, vsetko bude v poriadku

rora26
16. dec 2024

@leniel snazim sa mysliet pozitivne, no ten echokardialny fokus ma dost vystrasil. Navyse doktorka nam nic nevysvetlila, bola nepríjemná ked som odmietla amnio. :(

juliazahradnikova
autor
16. dec 2024

@rora26 dobrý deň boli sme na odbere plodovej vody … Ktorej výsledky boli v poriadku mali sme ísť ešte na jedny testy ale to som odmietla a nakoniec som porodila zdravého chlapčeka.. Tiež som mala nepríjemný doktorov a zakázala by som asi aj takto strašiť pred pôrodom mamičky lebo aj keby ostal chorý aj tak by som si ho nechala.. tlačili na mňa s odberom aby sa to stihlo prípadne keby som si tehotenstvo nerozmyslela

rora26
16. dec 2024

@juliazahradnikova dakujem vam krasne za odpoved. Upokojili ste ma.

leniel
16. dec 2024

@rora26 aj ja som odmietla. Podla mna privelke riziko. budu ta viac sledovat, pokial babatko rastie, nie je dovod k obavam

rora26
18. dec 2024

dobry den ozývam sa, bola som dnes na trisomy testoch na inej klinike, nech sme si istí. Tak isto som mala konzultaciu s mojim gynekológom, ktory povedal ze tieto dve markery mozu spolu úzko suvisiet nakolko SUA je spojený s vadami srdiecka a EIF ani nie je koniec koncov vada a podla neho je vsetko ok. Amnio neodporúčal ani on nakolko ma rizika a dieťatko si chceme nechat. Stazovala som sa na lekárku ktora nam robila usg a odmietla povedat viac a to priamo majitelovi kliniky. Zajtra nas berie na dalsie vysetrenie on a zdarma nakolko to cele preveril a asi nebolo vsetko s kostolným poriadkom co sa lekárky tyka. Odporucam kazdej mamičke nech sa neda. Nech sa stazuje ked ju vystrašia. Takito lekari tu nemaju co hladat.

rora26
30. dec 2024

Ahojte dievcata dnes nam konecne prisli vysledky z TRISOMY. Vsetko je negativne. Keby som vedela, na aku lekarku natrafim, idem na nich uz skor.