Dýchavičnosť v 3. trimestri

simcekk
23. nov 2023

Ahojte,
Stáva sa mi tak, že po každom jednoduchom výkone som strašne zadychana. Viem, že je to bežne pre 3 trimester (momentálne 33 týždeň +-), len sa chcem spýtať či až tak že napr vyjdem schody a lapám dych 10minut, alebo aj pretočenie na posteli ma zvykne udychana, že také doslova bežne a jednoduché veci a dychcim ako po zabehnutom kilometri 😅
Dakujem za vaše skúsenosti a odpovede 🙂

elli333
23. nov 2023

@simcekk ja som to mala dokonca tak, ze aj v klude som mala pocit, ze sa dusim. Ale nikto okrem hematologicky to neriesil. Vraj babatko tlaci na branicu a je to viacmenej normalne. Ja uz mam po porode 🙂. Niesi sledovana na hematologii? Ja som si pichala injekcie na riedenie krvi clexane a ked som povedala hematologicke ako sa zadychavam tak mi navysila davku.

simcekk
autor
23. nov 2023

@elli333 hej aj v klude mám pocit niekedy že sa dusim, už mám pocit že ma to privádza do šialenstva niekedy :(
Mala som byt sledovaná internistom a kardiologom, len ma nikto nechce zobrať, a jedna čo ma zobrala interná mi vynadala že “vy tehotné ste citlivé na všetko” a mám si dať magnezium … proste katastrofa s doktormi .
Potom to prešlo pôrodom ? Lebo fakt mám obavu, či to je “v poriadku”

zuzkaa1991
23. nov 2023

@simcekk aky mate pulz?ja som obehala kardio aj interne a dali mi tabletky a bolo ok ;)

simcekk
autor
23. nov 2023

@zuzkaa1991 no pulz vysoký, už pól roka neviem najst doktora, beriem aj tabletky na pulz ktoré vraj nemôžem ale nikto mi aj tak nepomoze s tým čo by som mohla, pri chôdzi mávam okolo 130 pulz, pri nejakých schodoch aj do 160.. v klude okolo 100

zuzkaa1991
23. nov 2023

@simcekk ja som v klude mala aj 120 tehotnu musia zobrat urgetne mne internita dal lieky a ked vas nechcu zobrat ist na pohotovost;) podla mna je to vela aj ked lieky beriete na srdce....nie je to sranda

simcekk
autor
23. nov 2023

@zuzkaa1991 veď práve že by mali..
Každý mesiac som aspoň 1x na urgente, kde mi dajú infúziu a pošlú ma domov, lebo mi zvykne aj preskakovať..
Prosblemy majú mi dať už len výmenný lístok na kardiologiu, celkovo je to zvláštne, lebo obvodná ma doslova v paži, ta povedala nech si uzivam lieky čo doteraz, gynekológ že treba interne lebo lieky škodia bábätku, na internom mi vynadala a a keď hladam inú nechcú zobrať nikde ..
Úprimne som už zúfalá lebo nemám čo visc urobiť, jedine takto sa opýtať Vás ostatných.

lentilka
23. nov 2023

Ja som to riešila, mne pomohlo železo od hematologičky.

zuzkaa1991
23. nov 2023

@simcekk mne dal gynekológ výmenny listoknsa mi zda bolo to.pred 7rokmi.....trvala by som a neodišla by som z ambulancie kym.mi neda gynekológ alebo obvodny lekarmm.ja som vdacna ze mam normálneho obvodného a to som sa zlakla kedze prebral ambulanciu od starsej lekarky aj teraz len zavolam chcem taky a taky výmenny listok ze som sa objednala tam a tam ;)

simcekk
autor
23. nov 2023

@zuzkaa1991 hej už som tak bola u obvodnej a ani za nič, nedá bodka.. normálne zvažujem to už nahlásiť na úrady keďže o necelé 2 mesiace rodim a stále mám problémy a každý sa chová takto ľahostajne …

zuzkaa1991
23. nov 2023

@simcekk zmenit lekara hneď zajtra od 1.12 by ste bola u inej...plus gynekológ tiez vas vie poslat na interne

nyphadora
23. nov 2023

@simcekk anoo a teda začalo to uz v druhom trimestri🙈. Brucho tlači na branicu, tak sa zadychavate, pred porodom, ked klesne by to už malo byt ok, som si to niekde prečitala, tak snaď je to tym. Pri prvom som to vobec nemala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre