icon

Ekzém okolo pošvy v tehotenstve

frederika245
1. mar 2025

Ahojte, je tu niekto kto má problém ako ja?
Mám ekzém okolo pošvy. No je to neskutočne nepríjemné. Gynekológ mi dal na to len kortikoidnu mast, ktorú si mozem dať tak raz do týždňa, keďže som tehotná. Svrbí to, páli to, koža sa mi šupe a mám to celé červené.
Pred tehotenstvom som si na to dávala krém Skin-cap no teraz sa ho bojím používať keďže som našla rôzne diskusie o tom, že kedysi obsahoval, možno obsahuje kortikoidy.
Prosím Vás má niekto s týmto problémom skúsenosť? Budem vďačná za všetky rady.

kacena4
1. mar 2025

ja som brala aj v tehotenstve kortikoidové maste je to lokálne takže nie je problém

frederika245
autor
1. mar 2025

@kacena4 a ako často si si natierala kortikoidnu mastou? Je pravda ze nemam to na velkej ploche, ale dost na blbom mieste 🙈 a už ked natriem tak uplne na tenko.
Aku kortikoidnu masť si v tehu používala?

simsalabim
1. mar 2025

A nie je to lichen sclerosus? U kozneho si bola?

danielahamar
1. mar 2025

Kúpeľ v hypermangane treba robiť. Prestať jesť ovocie, mlieko a sladké.

frederika245
autor
1. mar 2025

@simsalabim gynekológ sa vyjadril ze je to ekzém, zatial ma nikam neposlal, ale koznu zvažujem, ze sa tam objednám nech aj ona pozrie na to.

frederika245
autor
1. mar 2025

@danielahamar ďakujem 🙂

nevenka
1. mar 2025

No ja by som radsej isla na kozne s tym.

benit
1. mar 2025

Skin cap mal jednu dobu dlhy vypadok, lebo museli prerobit recepturu. Mali tam nieco, co tam byt nemalo. Mozno v tenkej vrstve by pomohlo, alebo pouzit len sprchac. Porad sa v lekarni.

kiki68
1. mar 2025

Urcite dermatolog.

kacena4
1. mar 2025

@frederika245 nazov si nepamatam bolo to davnejsie ale vzdy ked sa objavil tak som natierala (som alergik)