Enterococcus faecalis a tehotenstvo
Ahojte , chcem sa opýtať ci máte s touto baktériou niektorá skúsenosť , som v 24tt v pondelok mi robili výter a dnes slm dostala výsledok že mam enterococus v pošve , ako vám to liečili a mam sa obávať toho najhoršieho ? Dakujem za odpovede
@kvetka1396 brala som na to asi 3 atb ako tehotná nezabralo nič. Potlm som nasadila probiotiká GYNOPHILUS CONTROL a ďalší ster bol konečne negatívny.
@kvetka1396 mala som v druhom tehotenstve, po prelieceni Macmirorom, ktory som mala na streptokoka, sa mi tam namnozili E.coli a Enterococcus, dali mi tusim Polygynax a znova Macmiror, v kuse som daco brala. Rodila som tesne po liecbe, 40+4, dieta zdrave. Ale v zaludocnom obsahu nasli Enterococca aj babatku, ale v minimalnom mnozstve a zapalove faktory malo nizke, takze ziadna liecba. Len mi potom dost dlho trpela tazkymi kolikami. Bude mat uz 10 rokov a je v poriadku.
Ja by som sa snazila ho vselijako z posvy dostat, teda poctivo vkladat, co predpisu a potom probio lokalne aj ustne si davat. Pokym ale si este v takomto tyzdni a nie si otvorena, tak sa k babu az tak rychlo nedostane, nech preliecia, hlavne, ak ho tam je vela, premnozeny a mas vytoky.
Doktor mi dal macmiror. Veľmi sa bojím aby sa zápal nedostal vyššie a nespustil sa pôrod , jeden taký už mam za sebou v 22 tt tiež pre zápal :(
Antibiotika ti to len utlmia ale nevyliečia to je beh na dlhu trať ale začni uživať kapucinku a vitamin C zvyšené davky to zaberie určite
Antibiotika ti to len utlmia ale nevyliečia to je beh na dlhu trať ale začni uživať kapucinku a vitamin C zvyšené davky to zaberie určite
@nikoletkaa32 môžem sa spitať. Aj ja mam toto iste, kapucínka sa nemôže v tehotenstve to nie je problém?
@kvetka1396 ahoj môžem sa opýtať ako si dopadla?totiž mne bol tiež zistený enterokok z kultivacie ,preliecilo sa to trochu a teraz som v 15tt a opäť mann svrbenie a v era mi bol opäť braný ster 😐

@kvetka1396 je to crevna bakteria, byva v malom mnozstve aj ako sucast mikroflory, problem je pri premnozeni. Je to velmi caste. Preliecis, potom probiotika a bude ok.