icon

Enzitol 500 mg v tehotenstve

siusen123
24. aug 2022

Dobrý deň...doktorka mi predpisala enzitol 500mg koli dákej bakterii...som tehotna a v letaku píšu že tehotné nemajú brať...neviem či ich brať alebo nie...

viestta
24. aug 2022

Ak lekarka vie, že si tehotná, tak zhodnotila rizika a predpísala ti to ci pomôže. Neliecena infekcia je nebezpečnejší ako dobre nasadené ATB

7lenka11
24. aug 2022

na každom lieku je napísané, že nie sú vhodné pre tehotné, lebo 90% liekov nie je testovaných na tehotných.. ja beriem preventívne lieky na preeklampsiu, lebo mi vyšlo zvýšené riziko a je na nich napísané, že sa nesmú užívať v 3. trimestri, no lekár mi ich predpísal do 35. týždňa.. pred mesiacom a pol som mala nechutný herpes, na všetkých prípravkoch je uvedené, že nevhodné pre tehotné, nakoniec mi ich aj tak odobrili.. ak si si nie niečím istá, pýtaj sa lekára alebo oslov iného odborníka..

sisa2802
9. sep 2022

@siusen123 ahoj ja som brala entizol a nevedela som ze som tehu. Pri prehliadke som to povedala monej gynekologicke a ta mi povedala ze entizol sa nesmie brat v ziadnom pripade,lebo moze poskodit plod. Takze konzultacie u 3 klinickych farmakologiciek a sono v mt u grochala. Našťastie sa dcerka narodila zdrava ale trpli sme do poslednej minuty. Aj dr ktora mi entizol predpisala sa ma niekoľkokrát pytala ci určite niesom tehu. Takze určite sa pred uzivanim este porad.

seahorse27
9. sep 2022

Asi myslis Entizol, ja som ho brala ako tehotna na rizikovom v nemocnici - pre istotu, pri hroziacom predcasnom porode. Takze ano, po zvazeni ho mozu aj tehotne…