icon

Epilepsia a tehotenstvo

hahahahah
29. mar 2025

Ahoj dievčatá chcem sa opýtať sú tu mamičky ktoré sa liečia na epilepsiu? Ja ju mám a po 5 rokoch som otehotnela ale nedopadlo to dobre a kedze chceme ísť do centra tak sme si dali spraviť genetiku reproimuno aj hematku, z Repro mám už výsledky sú dobre ale na genetiku ešte čakáme ale späť k otázke na genetike nám povedal dr. Že potrat je bežná vec ani viem ale že skôr sa zamera na tú epilepsiu že či nieje dedična, a keďže je tých druhov veľa epilepsi som trochu rozhodena z toho či sa snažiť o bábätko alebo cakať..a myslím si že keby moja neurologicka by mi bola snáď povedala že mám ísť na také testy alebo niečo ale ona prvá povedala že nevidí problém...preto sa pýtam tie čo máte epi a deticky sú ok?
Ďakujem

ivka21
29. mar 2025

@hahahahah vidíš sama akú nás epilepsiu či tá obmedzuje v živote.skor by som tie testy brala tak že ok ak by mal predispozíciu budeme si dávať pozor,sledovať dieťatko,vyšetrenie po narodení a tak.teraz to už vedia dobre upraviť liekmi. Ono aj zdravým rodicom sa rodia deticky s epi. Pre mňa to nieje dôvod na potrat.

hahahahah
autor
29. mar 2025

@ivka21 nie nie ja som nebola na potrat..snažili sme sa dlho a konečne keď som otehotnela tak bola z toho prázdny gestačny vacok...a na základe toho že už strácať. Čas nechceme tak pôjdeme do centra ale preto sme si dali urobiť aj vyšetrenie aby som tam nešla na prázdno a takto nám hovoril na genetike ..ja som na Tom dobre záchvat som mala pár krát ako dieťa a som 19 rokov bez záchvatu ale lieky, beriem skôr ma desí žeby to mohlo zdedit

januska12323
29. mar 2025

Tých pár dní/týždňov do výsledkov by som už počkala.

hahahahah
autor
29. mar 2025

@januska12323 no ešte cca 3 mesiace lebo to na epi trvá pol roka kým prídu výsledky

alickapusinka
29. mar 2025

Ja ti len napíšem za mna nikdy viac tragedia v rodine.

hahahahah
autor
29. mar 2025

@alickapusinka nerozumiem

hahahahah
autor
29. mar 2025

@alickapusinka pôjdeme do darovanych vajičok
..ale ja sa cítim úplne super aj keď mám epi nijako ma to neobmedzuje

mima172
29. mar 2025

@hahahahah Švagriná mala epilepsiu (od detstva mala epilepsiu v takej miere, že ju veľmi obmedzovala, tj veľa záchvatov - veľké i malé), má 2 deti a ani jedno epilepsiu nemá. Píšem v minulom čase, lebo podstúpila operáciu a je aktuálne už zopár rokov bez záchvatov.

hahahahah
autor
29. mar 2025

@mima172 tak to je super.
Ja som mala celkom 3 záchvaty prvý v 7 rokoch ale len slabucke potom o rok ďalšie dva ...a od vtedy som na liekoch a držím sa pekne skoro 19 rokov bez záchvatu

hahahahah
autor
29. mar 2025

@mima172 na kontroly chodím pravidelne a dr
Mi nikdy nepovedala že by mohol byť problém iba že keď budem v 8 TT mám prísť na krv..lenže bola som q skončilo sa to zle

mima172
29. mar 2025

@hahahahah Veľmi ti držím palce. Pamätám si, že švagrinej v tehotenstve mierne menili lieky - množstvá a tak. Pri druhom tehotenstve mali troška problém správne nastaviť čo a ako, no ako píšem, mala epi v dosť zlom stave, čiže šlo o to, že mala veľa záchvatov a akosi sa im nedarilo nastavit veci co najlepšie.
Obavas sa samotnej epi z hľadiska dedičnosti alebo toho, žeby epi bola dôvod potratu? Nechcem to zľahčovať, to určite nie, no ja mam za sebou 4 potraty a som údajne zdravá, čiže žiaľ, potraty sa dejú, hoci to veľmi bolí 🥹

hahahahah
autor
29. mar 2025

@mima172 áno áno to som.pisala že to je bežne mám aj pco...takže tam.mohol byť aj folikul nekvalitný alebo niečo ...a preto sme chceli už ísť do centra aj že si porobime vyšetrenia ale tá genetika má znepokojilo keď mi tam ten genetik povedal že epi je dedičná a že máme počkať kým.pridu výsledky atď...toho sa obávam že môže bábätko podedit

hahahahah
autor
29. mar 2025

@mima172 a mala som stimulácie pri prvej nič ptm pauza a tak prí druhej z letrozolom som na druhý mesiac otehotnela

mima172
29. mar 2025

@hahahahah Rozumiem, genetika vie zohrať veľkú úlohu a tiež by som sa bála v prípade ochorenia ako epilepsia. Ale teda úprimne - aj tak by som do toho šla. Dieťatko za to stojí a ako spomínam napríklad švagrinú, tak obe deti má zdravé a to teda mala aj pocas tehotenstva obrovské množstvo záchvatov, hrste liekov. Držím palce 🙏💪

hahahahah
autor
29. mar 2025

@mima172 ďakujem za povzbudenie ♥️ myslím že aj tak sa centru nevyhneme takže si dáme geneticky aj tak testovať embrya

janulienka78
30. mar 2025

@hahahahah moja sestra mala epilepsiu od detstva. Záchvaty mávala často, od puberty sa stav začal zlepšovať, postupne jej úplne vysadili lieky a je vyliečená. Má tri deti a všetky zdravé. Už sú to pubertiaci

hahahahah
autor
30. mar 2025

@janulienka78 tak to je super také niečo čítať ..lebo dosť ma dr. Vystrašil

janulienka78
30. mar 2025

@hahahahah prajem Ti, aby všetko dobre dopadlo 🍀