icon

Erythema nodosum v 9. týždni tehotenstva

mariahodzova
22. sep 2013

Ahoj žienky. Nemáte niektorá náhodou skúsenosti s touto pliagou "erythema nodosum"? Najprv mi opuchli členky, potom sa mi po nohách porobili také červené ďobky ako keby ma niečo uštiplo a neskôr sa mi z toho spravili veľké bolestivé hrčky...mení mi to farbu a veľmi to bolí... Kožná mi na to predpísala antibiotiká penicilínového radu, ktoré mi schválil aj gynekológ... v tomto prípade asi menšie zlo antibiotikum ako zápal v krvi počas tehu. som v 9tom týždni. Mám obavy o bábätko či sa mu niečo nemôže stať. Privítam každú vašu skúsenosť 🙂 Ďakujem

Strana
z2
zitaje
17. feb 2014

@gromkaver natieram si hrce gafrovou mastou, taka hneda, a opuchnuty clenok octanovou mastou.
Hej, musim ist aj na reumatologiu, len som sa tam min. tyzden nevedela dovolat, mozno mali dovolenku.

@mirka no krvi nabrali az-az. Jedine, co nebolo ok, bolo minuly piatok (teda 10 dni dozadu) crp 47 a hned na to v nedelu 78, preto mi aj dali atb, inak aj rtg, aj vsetko ostatne ok. 😒
A teploty tiez nemam stale, vybiehaju mi vzdy popoludni. O tretej si davam atb, okolo jednej-druhej to zacina a okolo piatej som uz zvacsa pouzitelna. Ale je to otras.

gromkaver
17. feb 2014

@zitaje takze za 13 rokov ziadna zmena v mastickach, presne toto som mala aj ja, na clenky octan a ichtamol( teda gafrova - to je to iste) na hrce. Jedine, co ma mrzi je to, ze moje nohy za tu dobu vyzeraju ako keby som mala 60-tku na krku ☹ - po tych hrciach sa mi urobili tie tenke zilky (take tie pavukove, cervene) a mam ich teda hodne ☹ - ja som tiez teploty nemala iba vysoke aslo stale a nakoniec to boli mandle, ale uz to u mna tak funguje, ze ked sa citim oslabena, tak sa mi urobia hrce, hnes si naordinujem zazvorovy caj a je super odkyselit organizmus, ale pokial dojcis, tak je to zlozitejsie, aspon u mna, lebo ja potrebujem cukry 🙂 ... Ja si musim tiez najst novu reumatologicku v BA, ale neviem, kde je niekto dobry ☹, ak by si mala tip, tak budem povdacna, uz ma totiz castejsie a castejsie bolievaju klby ... moc ti dlzim palce a dufam, ze budes rychlo fit, kto nezazil tu bolest, tak neuveri 😖 ... drzkaj sa

zitaje
17. feb 2014

@gromkaver no ja som piaty den na ovoci, zelenine a bezlepkovych obilninach... maly vcera ledva cikal, tak som uz zacala chytat paniku a snazim sa do seba naliat co najviac vody.
A s reumatologmi netusim, ja som take daco doteraz vobec neriesila. Dnes som volala, dali mi najskorsi termin, 4.3 😅

zitaje
21. feb 2014

@gromkaver
@vejula
@mirka
@denduska
@mariahodzova
Caute baby. Na. 8. den atb liecby mi vybehla neskutocna alergicka reakcia, nikdy som take cosi nevidela, este dnes (4. den) som cela flakata, cervena komplet po celom tele, ale uz to odchadza. Hned som bezala na kontrolu na kozne, tak atb mi jasne ze zakazali, a predpisali mi prednison (kortikosteroidy, pri ktorych sa neodporuca dojcit) a najlepsie by bolo sa dat hospitalizovat... recept som sice zobrala, z ambulancie som vysla so zachvatom placu, ale liecbu som nenasadila, zacala som sa liecit prirodnymi metodami a KONECNE sa mi po dvoch tyzdnoch ulavilo!!!!!. Aj teploty presli, uzliky sa vyrovnavaju a uz nebolia, opuch odchadza... som strasne nastvata na tuto klasicku medicinu, ktora ide delom na vrabca, nehlada suvislosti a ochotne likviduje zdravie ludi v zaujme znicenia jedneho priznaku neznamo akej choroby 😠
Verim ze sa uspesne doliecim a pojdem sa im akurat ukazat na kozne, ako sa da vyliecit bez Prednisonu a atb do zily 🙄

gromkaver
21. feb 2014

@zitaje tesim sa, ze sa ti ulavilo. ja uz presne nechodim vobec k dr s tymto, naucila som sa s tym zit, ked mi povedali, ze sa mi to moze ale uz nikdy nemusi objavit. kedze sim prvy pripad a zistila som, ze atb nuc nevyriesia a kortikoidy cpat zbytocne do seba nebudem, tak sa liecim doma, po svojom. ja si len musim vyriesit tu reatologiu, lebo erytemy a krcne mandle aj ked uz nemam su to, co mi sposobuje bolesti klbov, ale budem to riesit az ked dokojim. vela-vela zdravicla ti prajem a nech sa ti to uz neopakuje 🙂, drzim moc palce 😀

mirka
21. feb 2014

@zitaje na kožné ani nechodievaj, oni len zapackajú masťou, čo sa vyhodí, ale nejdú po príčine, odveci oddelenie, tak super, že sa ti uľavilo

denduska
21. feb 2014

@zitaje super teším sa s tebou 🙂 a neprezradíš čo ti pomohlo? Ja som 3 dni po pôrode a znova sa mi jedna hrča zapálila pri členku 😝 takže asi ma to tak skoro neopustí, och.

zitaje
21. feb 2014

@gromkaver
@mirka
@denduska

no presne, kozne je oddelenie za vsetky drobne...
Ja sa liecim TCM (tradicna cinska medicina) dostala som gulicky od jednej mojej velmi dobrej dlhorocnej znamej terapeutky, plus sa natieram na striedacku olejom z ciernej rasce s kvapkami EO levandula, a domacou nechtikovou mastou. Pijem nechtikovy a zihlavovy caj.

Verim ze sa to zlepsi, neviem ci este pojdem na to kozne vobec... a prajem aj vam, nech sa s tym nemusite viac trapit 🙂

gromkaver
21. feb 2014

@zitaje super, mne tiez pomahal dokonca jemne zahriaty olivovy olej a nechtik ale uplne najviac ked si to jemne masirujem a aj ked ich mam, tak to uz tak neprezivam, snazim sa na to nemysliet. velmi som rada, ze ti to zabera 🙂 a somrada, ze tu taka tema je, le ked som niekomu hovorila, ze mam erytemy, tak kukali na mna, ze o com tocim. naozaj v mojom okoli nie je nik s tymto ochorenim 🙂
@denduska v prvom rade velkaaaa gratulka k babatku. ak si to mavala aj v minulosti, tak ked sa ti to opakuje, mozes to mat z oslabenej imunity (predsa len si cerstvo po porode), ja som vyssie pisala, ze ka s tym bojujem uz 13 rokov, po vybere mandli to na jedno obdobie zmizlo a aj vtedy, ked som sa castejsie detexikovala a spravne sa stravovala to bolo ok.... drzim palce, aby ti rychlo presla bolest a bola si ty aj babulko v poriadku 🙂

egniegni
25. feb 2014

🙂
dobry den ja to mam už 8 rokov hrozne čim som presla to nebudem ani spominat ,no hlavne je to ze som porodila zdraveho chlapca ,no ked sa moj stav zhorsil po porode a ja som chcela kojit tak som zacala badat po nete ze ake bylinky mozem ked kojim skusala som vela no jedna zacala naozaj pomahat ,,,,nechtik lekarsky 3x den caj no možno neverite od vtedy ziadny prednison ale cajova kura uz tak frcim 3rok a este som si urob,olej na potieranie uzlov .ak potrebujete poradit tu je moj mail egniegni@gmail.com

mariahodzova
autor
26. okt 2014

A ozaj...aj napriek tej pliage a brani antibiotik sa mi narodili krasni zdravi chlapci

Strana
z2