icon

Euthyrox a tehotenstvo. Kedy ísť na endokrinologickú kontrolu?

24. mar 2025

Baby, tie co beriete euthyrox, kedy ste boli po otehotneni prvykrat na kontrole? Kedy by sa malo ist? Nechcem nic zanedbat a neviem to nikde najst. Dakujem.

cameellia
24. mar 2025

Iba sa tu pripnem, tiež ma to zaujíma

sunny15
24. mar 2025

Prvá kontrola bola hneď v 6.týždni

anna_2012
24. mar 2025

Ja som síce už dlhší čas bez liečby ale bolo mi povedané, že keď otehotniem mám prísť hneď…. Išla som síce asi až mesiac potom čo som to zistila ale ani ma neobjednávali, zobrali ma okamžite

glade22
24. mar 2025

Mne vždy píše endokrinologicka, že v prípade tehotenstva kontrola v 8.tyzdni

michaela329
24. mar 2025

Hneď som volala, keď mi tehotenstvo potvrdil Dr., kontrolu mi dala do dvoch týždňov a to mám len cysty, lieky (zatiaľ) neberiem.

gejb
24. mar 2025

Volať hneď keď to zistíš a oni ta objednajú.

jazula
24. mar 2025

Mne endokrinologička vravela, že mám prísť hneď, ako zistím, že som tehotná. V tehotenstve sú iné rozmedzia normálnych hodnôt, musí posúdiť potrebu úpravy dávok. Ja som napr bola mimo tehotenstva vždy v limite (som dlhodobo sledovaná na endokrinológii), počas tehu som ale Eurhyrox musela brať.

dixitka
24. mar 2025

Najlepšie hneď, keďže v 1. trimestri je nastavenie správnej liečby najdôležitejšie (plod je ešte plne závislý na matkiných hodnotách hormónov, potom v 2. a 3. trimestri už má svoju vlastnú štítnu žľazu). Mne síce povedali na endokrinológii, že mám prísť, až keď tehotenstvo potvrdí gyn, ale tá ma dala až na 8. týždeň, na endokrino som sa potom dostala až v 9. tt a to som už mala TSH veľmi zvýšené a celé to bolo zbytočné riziko 🙄

vkatush
24. mar 2025

Hneď ako zistíš, že som tehotná. A potom máš pravidelne častejšie kontroly, mne to vychádza tuším každých 6-8 týždňov, keď idem na krv, kontrolujú mi hodnoty a podľa toho upravujú dávku. Pri prvom mi to stúpalo riadne až do polovice tehotenstva, potom sa to podarilo veľkou dávkou ustáliť. Teraz pri druhom nestihlo vyskočiť vysoko nad hranice, ale aj tak mám kontrolu každé ani nie 2 mesiace a zvýšenú dávku.

autor
24. mar 2025

Pôjdem teda asi v piatok na odber, po tom, čo mi v stredu z krvi (snad) potvrdia tehotenstvo. Dúfam, že to bude stačiť. Lebo aj výsledky od endokrinologicky asi nebudú tak rýchlo...

doriiis
24. mar 2025

Moja endokrinologicka mi prízvukuje pokazdé,že hneď ako otehotniem sa mám hlasit

vkatush
24. mar 2025

Ja som bola minulý týždeň na odber. Normálne sú výsledky do 3-4 dní. Ale potrebovala som kvôli komplikáciám skôr výsledky, tak sestrička dala urgentne a boli na druhý deň. Záleží od lekára/sestry, ale určite čo najskôr choď.

any_soj
24. mar 2025

Mala som prísť ihneď

autor
24. mar 2025

Len stále neviem, co je ihneď... po prvom pozitivnom teste alebo keď to potvrdí lekár?

smoulingirl
24. mar 2025

Mne endokrinolog napisal do spravy, ze hned ako zistim ze som tehotna mam zvysit davku, presne ale nepamatam ako, kedze neplanujem tehotenstvo a nasledne sa hned telefonicky objednat, Beriem 100ku, sest dni v tyzdni.

dixitka
24. mar 2025

môj názor: po pozitívnom teste - ale jasne pozitívnom (nie duch 5 dní pred menštruáciou a podobné "finty"). Keďže na potvrdenie tehotenstva gynekológovia obvykle kážu prísť až okolo 8.-9. týždňa, kedy už je vidieť akcia srdca, no z hľadiska liečby štítnej žľazy je to neskoro. Čiže keď ti menštruácia už mešká pár dní a na teste sú koľajnice, treba ísť skontrolovať hormóny štítnej žľazy a podľa výsledkov prispôsobiť liečbu.

dixitka
24. mar 2025

teraz pozerám, že si písala "po tom, čo mi v stredu z krvi (snad) potvrdia tehotenstvo." - ak ideš v stredu na odber krvi na potvrdenie tehotenstva, tak to kľudne už počkaj na výsledky HCG a potom rieš endokrino. To je ok. Len nečakaj na potvrdenie do 8. tt ako ja 🙄

pl2y
24. mar 2025

Ja som bola po pozitívnom teste pred potvrdením lekára..ja beriem euthyrox preventívne len počas tehotenstva a mimo to nie, ale aj v prvom aj v druhom hned po pozitívnom teste

kp7333
24. mar 2025

Ved nech ti gynekolog spravi rovno odber aj na hormony stitnej zlazy a posle na endokrinologiu.

lulli
26. mar 2025

Ja som bola hneď, najprv som bola na gynde potvrdiť si to z krvi a po potvrdení som išla na Endo na krv a odvtedy chodím na pravidelne kontroly

autor
26. mar 2025

Na odber idem zajtra, len tu v ba maju endokrinologovia tolko ludi, ze konzultaciu mi dal system az na 8.4. Musim sa sestricky opytat, ci ma budu kontaktovat aj skor, ak mi vyjdu zle hodnoty 🙄

lulli
26. mar 2025

Možno by ti dali termín iba na krv, respektíve mne povedali že kebyže sestrička na gynde spraví aj vyšetrenie TSH tak nemusím ist na Endo na krv iba im ukázať výsledky a nemusia mi brat dvakrát krv. Skús sa zajtra opýtať a na Endo keď povieš že si tehotná mali by ti dať skorší termín podľa mňa ale to závisí od lekára 😊

autor
26. mar 2025

@lulli nie, to je vyslovene tehotenska telekonzultacia a toto je najskorsi termin. normalne vyseternia maju za 2-3 mesiace. u gynekologa to tiez nie je ruzovane, asi dva tyzdne cakanie, takze uvidim zajtra na endokrinologii, spytam sa sestricky, lekarka tam nebude

pl2y
26. mar 2025

Mne napr doktorka (tiež z Ba) mailom preposlala vysledok krvi a predpísala liek a že o tri mesiace na kontrolný ober..takze ja som u doktorky ani nebola, len so sestričkou na odbery..a zas idem teraz po 3 mes na odber..som bola až po šestonedelí normálne na kontrolu u doktorky v prvom tehotenstve..len ja mám hraničné hodnoty a bežne lieky neberiem, len preventívne 25 v tehotenstve, tak neviem či to aj kvôli tomu, ale teda takato je moja skusenost..ale isto ti povedia kedy si máš zavolat o výsledky a ak by ti trebalo zvýšiť dávky tak ti to predpisu aj pred kontrolou

dixitka
26. mar 2025

Ak by sa to nejako naťahovalo, objednaj sa do medirexu ako samoplatca a výsledky budeš mať hneď na druhý deň. Ja som tak bola, keď sestrička na endokrino ochorela a nechcela som čakať bohviedokedy.

Inak doktora som ani ja celé tehotenstvo ani nevidela, len som chodila každý mesiac na krv a doktor mi potom podľa výsledkov predpísal e-recept. A sestrička mi deň-dva po odbere zavolala, aké boli výsledky a kedy mám prísť ďalší raz.