icon

Extrakcia osmičky v tehotenstve

4. aug 2025

Ahojte, som v prvom trimestri, a citim taky tlak na hornu osmicku ktora je prerezana, v jej okoli mam taku divnu chut a pri poklope kefkou mam tupu bolest. Prosim vas, boli ste niekto vyberat omicku v tehotenstve? Ako to prebehlo?

sissy27
4. aug 2025

@anonym_autor a ako si prišla na to, že tú osmičku bude treba vytrhnúť? Najprv choď k zubárovi, on zhodnotí čo a ako, a ak to bude nutné, tak ju vytiahne aj v tehotenstve. Štandardne sa to robí len v lokálnej anestéze, takže to nemá zásadný vplyv na tehotenstvo, ale samozrejme zubár zhodnotí všetky pre a proti.

autor
4. aug 2025
@sissy27

@anonym_autor a ako si prišla na to, že tú osmičku bude treba vytrhnúť? Najprv choď k zubárovi, on zhodnotí čo a ako, a ak to bude nutné, tak ju vytiahne aj v tehotenstve. Štandardne sa to robí len v lokálnej anestéze, takže to nemá zásadný vplyv na tehotenstvo, ale samozrejme zubár zhodnotí všetky pre a proti.

@sissy27 tak je to jedna z moznosti. Ked mi vyberali spodne, bolo to hrozne, zapalilo sa mi to, davali mi do toho dren, rozne preplachy, atb, schudla som 5kg za tyzden… Preto sa bojim ako to zvladnem v tehotenstve

bara_borka
4. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27 tak je to jedna z moznosti. Ked mi vyberali spodne, bolo to hrozne, zapalilo sa mi to, davali mi do toho dren, rozne preplachy, atb, schudla som 5kg za tyzden… Preto sa bojim ako to zvladnem v tehotenstve

@anonym_autor horne vacsinou idu lepsie ako dolne osmicky, aj sa rychlejsie hoja, nedrzi sa tam strava ani sliny.

kiki68
4. aug 2025

V tehu do toho nepojdu, ak tam nebude zapal a dovod na to.

babushkaem
4. aug 2025

mne sa tiez drala von pocas tehotenstva, aj mi ju doktorka chcela dat von, pocas druheho trimestra je to ok, ale nesli sme do toho, lebo som si pichala clexane. tam mozes aj lieky od bolesti, ale sam doktor ti povie, ci je to na trhanie, mozno staci iba dekapsulizacia

sisa183
5. aug 2025

Úprimne ? Ja by som do toho šla. Nikdy ma neboleli zuby a teraz druhé tehotenstvo ma bolia úplne všetky čo mám kedy opravené. Plus zle opravené čiže si dávam všetko robiť. A v piatok sa stalo že som prešla 300km od Martina do Bratislavy aby mi niekto uľavil od bolesti. Všade ma odbili že tehotna a oni mi zub nevytrhnu. Necakat a hlavne sa riadiť tým čo povie zubár. Tieto veci sa bežme robia aj tehotným. 🙂 takže necakat ako ja. Myslela som že bolesť prejde o pár dni… No vystupňovalo sa tak že som sa skoro zbláznila bolesťou a nervovo zrútila že dve pohotovosti ma neosetrili.