icon

Extrémna citlivosť na pachy v tehotenstve: čo pomáha?

31. júl 2025

Prosím vás, toto som ešte nezažila pri žiadnom tehotenstve a neviem čo s tým. Som v 8tt a teda je to fakt masaker, nedokážem ani navariť bez toho že by ma napínalo. Vonku ide niekto po ulici, fajčí a mňa hneď naťahuje. V aute je to katastrofa, a keď nesoferujem alebo v buse ešte horšie, hneď na prvej zastávke som musela vystúpiť. Dokonca sama sebe smrdím (klasický výtok) aj keď sa stále umývam, teraz som schopná behnut do sprchy aspoň zospodu aj 10x denne. Zažili ste to? Je niečo, čo by mi v tomto pomohlo? Ja si to ďalej neviem predstaviť a to som naozaj ešte len na začiatku 🤦🏼‍♀️

balerina2025
31. júl 2025

@anonym_autor neznasala som vonu kavy, a cerstveho peciva a chleba. strasnyyyy smraaaad

loliki
31. júl 2025

Úplne normálne počas tehotenstva. Koľkokrát si bola tehotná, že ťa to obišlo? Ja som podľa toho vedela, že som tehotná, že som mala čuch ako pes. Ani testy nepotrebuješ. 🙂 A keď to prestalo, znamenalo to niečo smutné. Takže dobrý čuch, je dobré znamenie. 🙂

pako24
31. júl 2025

som najprv čítal, že citlivosť na "prachy"... no na pachy je to v tehu tak... a na prachy následne 🙂

tehulka2011
31. júl 2025

ano, a tie pachy z chladnicky 😀
ciastocne mi to ostalo aj po porode, velmi citlivy nos

maryetta
31. júl 2025

Veru tiez som mala. A aj mi to zostalo po porode. Muz mi povie ze som ako policajny pes.

bluka2
31. júl 2025

Ja som to tiez mala. Ale tak ma to aj svoje vyhody, clovek hned vie, co aj v susednej stvrti varia… 😂

stvura
1. aug 2025

@anonym_autor nic, len porodit - akoby zazrakom to vsetko "odide"...pri prvom dietati som mala akoze uplne extrem a to som cestovala vlakom hodinu do prace a asi 10 min autobusom zo stanice...ak si prisadol niekto navonany, zafajceny, smradlavy tak bol koniec mojmu pohodliu :(

simsalabim
1. aug 2025

Preslo mi to po 12. tyzdni, ale dovtedy som z pachov vracala kade tade... ja som napr. ani umyvacku nemohla nalozit a vylozit. Manzel ma vzdy poslal prec z kuchyne, urobil, co bolo treba, vyvetral a potom dvere otvoril. Inak som s hlavou vo wc vracala aj zlc. Vtedy som pochopila preco sa zlc vola zlc a preco s ahovori "horke ako blen". Co mi trochu pomohlo, bol matovy esencialny olej, ktory som si otvarala a davala pod nos, ked som natrafila na pach, z ktoreho ma nalo.