Genetické testy na Downov syndróm
Zdravím, vyšiel nám pozitívny skríning (1:100) na Downov syndróm. Gynekologička nás poslala za pánom Grochalom a takisto na genetické párové testy do UNBA na Americké námestie. Viem že zdravie bábätka stojí za každý cent, no chcela by som vedieť či tam niekto bol, ako prebiehalo vyšetrenie a koľko stálo? Len aby nás úplne nezaskočila cena (napr 500 eur). Ďakujem krásne! 😊
bola som v druhom tehotenstve na Americkom nam. na genetike, sama.. so mnou si len pokecali a odporucili amnio.. ale uz som mala negativne vysledky z Trisomy v ruke, cize pre mna to bola len "povinna jazda"..
Ahoj, ked ide o zdravie babatka, tak len jeho vysetrenim zistite, ci je zdrave.. aj keby ste mali obaja super genetiku, tak nikto vam nic negarantuje
Ja som bola na morfologickom ultrazvuku a na amniocenteze. Neplatila som nič. Malá je zdravá. 🩷
@siatkarka a preco vas poslala na geneticke testy teraz? To by som sa jej spytala, co hladaju a co s tymi vysledkami spravia teraz, ked si uz tehotna?
Ak si chces byt ista, tak na trisomy testy, morfo utz, a potom amniocentezu ak bude treba.
Určite by som podstúpila poriadny morfologicky ultrazvuk napr u pana doktora Grochalu, ktorý je špička na Slovensku a downow syndrom dokaze zistit z ultrazvuku ako ist na trisomy testy za 500€. Tieto tripple testy vacsinou vyjdu s nejakym podozrenim na ochorenie a ženy su nasledne posielane na trisomy testy - je to biznis .. tripple testy sj nespolahlive a preto sa už v niektorych krajinach ani nerobia
Ja som mala výsledok 1:20, a to mám 27 rokov a v rodine žiadne choroby. Boli sme len na sone u dr. Grochala, stalo to tuším 100 eur, akékoľvek postihnutie vylúčil a nakoniec všetko dobre dopadlo, držím palce
Tiez sme boli na genetike na Americkom namesti. Museli sme prist obidvaja s muzom a absolvovali sme rozhovor ohladne rodinnych diagnoz. Nic sme neplatili.
Ultrazvuk sa robi ideálne v 20-21 tt, treba sa objednat v predstihu. Tu mas cennik https://femicare.org/cennik-sluzieb/
@siatkarka my sme nerobili ani Triple, v každom tehotenstve len kvalitné sono, Grochal a podobne, aby sme sa vedeli pripraviť, ak by bolo treba niečo s orgánmi riešiť po pôrode. Áno, zdravie bábätka stojí za každý cent, ale genetické testy prípadný Downov syndróm neodstránia, nie je to pre zdravie dieťaťa.

Ahoj, my sme za genetické testy platili 1100€ pre dvoch :D