Genitálny herpes v 28. týždni

denisse1311
4. aug 2014

ahojte mamičky, mate niektora z vás skusenosti s genitalnym herpesom v tehotenstve? vysev nemam prvy raz ale v tehotenstve sa mi teraz objavil, myslela som že do pôrodu vydržim ale objavil sa. Zajtra idem do poradne tak to spomeniem dr. Ako to u vás prebiehalo? nepoškodi alebo neubliži to nejako bábetko? a ako bude prebiehať pôrod, moj dr mi spominal že ak by som mala vysev v čase porodu volil by sa cisarsky rez.dakujem vam 🙂

loislane
4. aug 2014

Neboj, do pôrodu zmizne. Neviem ako často sa ti robí, ale dovtedy sa snáď už nevyhodí 🙂 Bábätku sa nič nestane pokiaľ nepríde do kontaktu herpesom v aktívnom štádiu.

denisse1311
autor
4. aug 2014

@loislane no snad zmizne som z toho riadne vystrašená pretože som tehotna a termin sa bliži. noo ja som ho mala pred dvomi rokmi prvý raz a ešte raz ale teraz v tehotenstve sa mi objavil prvy raz. počula som že od 34tt sa beru antivirotika ako prevencia aby som sa nevyhadzala v čase porodu nepočula si o tom?

loislane
4. aug 2014

Nie nepočula, ale popýtala by som sa dr na to, pre istotu. Inak niektorí lekári o GH nič nevedia, takže je možné že sa ani nič nedozvieš. Ale výsev by dlhšie ako 2 týždne trvať nemal a pokiaľ porodíš normálne v termíne tak by si mala byť OK.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre