Glukóza 8,9 počas tehotenstva
Baby poraďte mi. Dnes ráno som bola na lačno mi zobrali krv najprv z žily,potom meranie z prsta bolo 4
Po 2 hodinách ako som vypila ten glukozovy nápoj mi namerali 8.9 ....je to dosť vysoká hodnota? Ani neviem aká je normálna...
Norma je 7,8 ja som mala podobnú ako ty v prvom tehotenstve a zvládla som to v pohode dietou, ktorá ani nebola nejak hrozne prísna
@angeli121212 vieš mi poradiť ako sa mám stravovať?
Norma je 7,8 ja som mala podobnú ako ty v prvom tehotenstve a zvládla som to v pohode dietou, ktorá ani nebola nejak hrozne prísna
@angeli121212 mám totálne obmedziť aj sladké?
Sladke uplne vylucit nemusis, staci obmedzit. Taktiez ovocie ma vela fruktozy takze tiez to neprehanat s ovocim. Mne napriklad cukor velmi vyskocil po psenicnych cestovinach, ale ked som si spravila ryzove rezance bolo to v poriadku. Treba vylucit biele pecivo a nahradit ho celozrnnym alebo raznym chlebikom. Vela zeleniny. Prilohu ako zemiaky/cestoviny/ryzu mozes nahradit miesanym salatom. Zvladnes to dietou a budes si akurat tak sledovat hodnoty cukru po jedle a zapisovat. Diabetolog ti vsetko vysvetli a daju ti aj glukomer. Po porode budu babatko sledovat cca 2 - 3 hodiny v inkubatore a sledovat mu cukor.
Sladke uplne vylucit nemusis, staci obmedzit. Taktiez ovocie ma vela fruktozy takze tiez to neprehanat s ovocim. Mne napriklad cukor velmi vyskocil po psenicnych cestovinach, ale ked som si spravila ryzove rezance bolo to v poriadku. Treba vylucit biele pecivo a nahradit ho celozrnnym alebo raznym chlebikom. Vela zeleniny. Prilohu ako zemiaky/cestoviny/ryzu mozes nahradit miesanym salatom. Zvladnes to dietou a budes si akurat tak sledovat hodnoty cukru po jedle a zapisovat. Diabetolog ti vsetko vysvetli a daju ti aj glukomer. Po porode budu babatko sledovat cca 2 - 3 hodiny v inkubatore a sledovat mu cukor.
@bubinda moja dcerka mala hypoglykemiu ked sa narodila, ja som si pichala inzulin, ale v inkubatore nebola. Len ju sledovali, podali glukozu a vsetko bolo ok. Bonding a rooming in.
Autorka - sacharidy su vsade, cukrovka nie je o obmedzeni sladkeho, ale o obmedzeni sacharidov ( zemiaky, ryza, pecivo, tam vsade su. ) Musis ich prijat presne mnozstvo ( nie menej, lebo pojdes do hypoglykemie, tvoj mozog cukor potrebuje pre spravne fungovanie, nie viac) takze dieta je o vazeni a pocitani. Ale uplne zvladnutelna a da sa drzat cely zivot. Zvladnes to.
Na lačno by si mala mať cukor 4 až 5,3.Hodinu po jedle má byť pod 7,8.po dvoch hodinách pod 6,8.diabetolog ti sám povie koľko g sacharidov môžeš denne prijať.mne aj rozpísal koľko v ktorom jedle.ked som mala málo sacharidov ,tak som sa dostala do hypoglykémie a bolo mi zle.pokiaľ ješ veľa sladkého ,tak to samozrejme obmedz.
Ja som obmedzila a nahradila ovocím aj to len max jedno denne