icon

Glukóza 8,9 počas tehotenstva

23. jún 2025

Baby poraďte mi. Dnes ráno som bola na lačno mi zobrali krv najprv z žily,potom meranie z prsta bolo 4
Po 2 hodinách ako som vypila ten glukozovy nápoj mi namerali 8.9 ....je to dosť vysoká hodnota? Ani neviem aká je normálna...

angeli121212
23. jún 2025

Norma je 7,8 ja som mala podobnú ako ty v prvom tehotenstve a zvládla som to v pohode dietou, ktorá ani nebola nejak hrozne prísna

autor
23. jún 2025
@angeli121212

Norma je 7,8 ja som mala podobnú ako ty v prvom tehotenstve a zvládla som to v pohode dietou, ktorá ani nebola nejak hrozne prísna

@angeli121212 vieš mi poradiť ako sa mám stravovať?

autor
23. jún 2025
@angeli121212

@angeli121212 mám totálne obmedziť aj sladké?

bubinda
23. jún 2025

Sladke uplne vylucit nemusis, staci obmedzit. Taktiez ovocie ma vela fruktozy takze tiez to neprehanat s ovocim. Mne napriklad cukor velmi vyskocil po psenicnych cestovinach, ale ked som si spravila ryzove rezance bolo to v poriadku. Treba vylucit biele pecivo a nahradit ho celozrnnym alebo raznym chlebikom. Vela zeleniny. Prilohu ako zemiaky/cestoviny/ryzu mozes nahradit miesanym salatom. Zvladnes to dietou a budes si akurat tak sledovat hodnoty cukru po jedle a zapisovat. Diabetolog ti vsetko vysvetli a daju ti aj glukomer. Po porode budu babatko sledovat cca 2 - 3 hodiny v inkubatore a sledovat mu cukor.

selena_luna
23. jún 2025
@bubinda

Sladke uplne vylucit nemusis, staci obmedzit. Taktiez ovocie ma vela fruktozy takze tiez to neprehanat s ovocim. Mne napriklad cukor velmi vyskocil po psenicnych cestovinach, ale ked som si spravila ryzove rezance bolo to v poriadku. Treba vylucit biele pecivo a nahradit ho celozrnnym alebo raznym chlebikom. Vela zeleniny. Prilohu ako zemiaky/cestoviny/ryzu mozes nahradit miesanym salatom. Zvladnes to dietou a budes si akurat tak sledovat hodnoty cukru po jedle a zapisovat. Diabetolog ti vsetko vysvetli a daju ti aj glukomer. Po porode budu babatko sledovat cca 2 - 3 hodiny v inkubatore a sledovat mu cukor.

@bubinda moja dcerka mala hypoglykemiu ked sa narodila, ja som si pichala inzulin, ale v inkubatore nebola. Len ju sledovali, podali glukozu a vsetko bolo ok. Bonding a rooming in.
Autorka - sacharidy su vsade, cukrovka nie je o obmedzeni sladkeho, ale o obmedzeni sacharidov ( zemiaky, ryza, pecivo, tam vsade su. ) Musis ich prijat presne mnozstvo ( nie menej, lebo pojdes do hypoglykemie, tvoj mozog cukor potrebuje pre spravne fungovanie, nie viac) takze dieta je o vazeni a pocitani. Ale uplne zvladnutelna a da sa drzat cely zivot. Zvladnes to.

esther100
23. jún 2025

Na lačno by si mala mať cukor 4 až 5,3.Hodinu po jedle má byť pod 7,8.po dvoch hodinách pod 6,8.diabetolog ti sám povie koľko g sacharidov môžeš denne prijať.mne aj rozpísal koľko v ktorom jedle.ked som mala málo sacharidov ,tak som sa dostala do hypoglykémie a bolo mi zle.pokiaľ ješ veľa sladkého ,tak to samozrejme obmedz.

angeli121212
23. jún 2025

Ja som obmedzila a nahradila ovocím aj to len max jedno denne