Glukóza v moči v 25. týždni

18. okt 2022

Ahojte doktor mi dnes kontroloval moc a glukoza stmavla bola ... mi vyslo ze mam cukor v moci ..na test na cukrovku som este nebola .. ten ma este len caka ..ale mam doma glukomer pozicany a ked som si robila na rano na lacno som mala 4.9 .. moze dako babo ohrozit ked mam cukor v moci? Moze sa to este zmenit alebo to budem mat stale? Ze ten cukor tam bude... inak vecer som zjedla 2 male bagetky a 2 pohare mlieka.
Moze to ma vplyv aj na to bolo to cca o pol 11 vecer Dakujem

mata0076
18. okt 2022

Ahoj, ja som mala zistenu teh.diabetez v 32 tyzdni cize az na druhej kontrole, musela som.drzat dietu, pravidelne jest 5 krat do dna. Ziadne sladkosti, biele pecivo, biela muka, sladke, ovocie iba 1 na den. Mala som.aj pasiky na moc ale to som mala stale dobre hodnoty. Ak mas v moci glukozu je to uz vyssia hodnota. Meraj si to 2 hodiny po jedle. Pozor biele pecivo a mlieko ma kopec cukru. 2 porahe mlieka to je 20 gramov cukru. Hrozi ze babo bude mat viac ako 4 kila ale nemusi byt dostatocne vyvinute koli vahe ako organy. Moj sa narodil mal 3820 g. Ked som zacala dietu na zaciatku som.aj schudla 2 kila potom ako som uz mala dobre kontroly uz som polavila dala si aj viac ovocia a jedla normalne, aj kolacik ale isla som sa hned hybat aby cukor nesiel do krvy ale spalil sa.

autor
18. okt 2022

@mata0076 doteraz bolo vsetko ok.. je mi divne ze v priebehu tyzdna sa to takto zmeni ... a ten cukor sa ukaze v moci .... kebyze prestanem jest po veceroch a vysadim sladke zmeni sa to? Lebo na ten test pojdem cca o 2 tyzdne myslim test na cukrovku

trgypadl
18. okt 2022

Bolo to len jednorazovo? Bol limit odcitany do 60 s. Skor by som test zopakovala aj doma, pripadne dala moc na vyšetrenie moc / chemicky. Neliecis sa na nieco SZ, ochorenie obliciek?

mata0076
18. okt 2022

Ako nelam si hlavu si hlavu pockaj na glukozovy test, praveze mas jest aj vecer, mne vravela aby aj v noci ked idem spat nieco zjest. Mozes obmedzit sladke a biele pecivo , daj si grahamovy rozok. Mozno nebol dovre vykonany test v moci.

autor
18. okt 2022

Rano s mocom u lekara .. zobrala som prvy ranny moc .. a z toho.. ale merala som si teraz cukor glukomerom po 2hodinach a mala som 5.2 .. takze kupim si tie pasiky a zajtra rano znovu vyskusam .. ja si myslim ze by som to s jedenim nemala prehanat zjest 2 bagety a dva pohare mlieka o pol 11 vecer mi pride vela.. takze to skusim obmedzit... a uvidime co bude zajtra.. napisem .. inak su tie pasiky v lekarni dobre? Je to to iste co ma lekar (gynekolog) v ambulancii?

autor
18. okt 2022

Takze kupila som si tie tycunky na ten moc .. a teraz kedze som dve hodiny sedela u doktora .. a domov ked som prisla som skusila a mam ten moc pri glukoze ok
. Myslite ze aj cez den by to ukazovalo zle? Alebo len rano dakujem

autor
18. okt 2022

A zmerala som si aj cukor po 2 hodina a mala som 3.9

mata0076
18. okt 2022

Ja som mala takeho... prikladam aj letak od diabetologicky. Najpv som drzala poctivo schudla som 2 kila za tyzden, potom uz pozvolna vysledky som mala dobre.. mne velmi vysoko vyskocila hodnota po vypiti glukozy, ta ma az 75 g cukru az mi zle prislo. Treba sa vela hybat to som dodrziavala. Aspon ze som to dodrziavala tak som vela nepribrala 😊 mas aj vecer kusok pecivka zjest. Ako hned na prvej strane som mala diabetez poznaceny, ked som lezala v nemocnici lebo som.mala.slabsie prietoky vkuse mi chodili pichat do prsta, po porode to iste a dokonca maleho hned zacali prikrmovat UM 30 ml aby mal dobru hodnotu cukru v krvi... ako cely cas sa to so mnou vlieklo.

vulka
18. okt 2022

Ak máš cukor v moči, to znamená, že niekedy predtým(niekoľko hodín) si mala cukor v krvi cca 9 alebo aj viac. A to môže ohroziť dieťa.

autor
18. okt 2022

@vulka teraz uz nemam mala som len z prveho ranneho mocu... budem si to teraz kontrolovat .. na glukozovy test pojdem az o dva tyzdne.. tak som zvedava .. inak pri prvom dietati som cukrovku nemala .. len po vypiti tej flasticky som bola tiez vycikat a tiez som mala cukor v moci .. vtedy povedala doktorka ze to nevadi.. inak som mala cukor z krvy negativny .. terazbma to trosku vyplasilo kedze som tam este nebola .. a toto bola kontrola len u doktora.. 🤷‍♀️
@mata0076 dakujem pekne za info .. vcera som to trosku prehnala s tym jedenim.. tak skusim pribrzdit.. a uvidime zajtra skusim kuk ten moc rannajsi

vulka
18. okt 2022

Takže si v noci mala hyperglykémiu, čiže vysoký cukor. Môže to byť tým večerným prežieraním 🙂

autor
19. okt 2022

@vulka takze som sa asi prrprazala doslova .. rano o 6 som si kontrolovala moc glukoza je ok .. vecer som nic nejedla .. a rano aj cukor nalacno zmerala a mala som 4.7 🤷‍♀️😃

vulka
19. okt 2022

Tak super. Ale bez večere to asi nieje veľká výhra. Skús večerať normálne a potom zas otestuj.

autor
19. okt 2022

@vulka najem sa ale s mierou cize max o 20:00 si dam a rano zas skusim .. uz neskor jest nebudem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre