icon

Hematóm nad plodovým vakom

8. apr 2025

Žienky momentálne by som mala byt v 6tt, zatiaľ tehotenstvo vyzerá ako neprosperujúce (nie je vidiet plod, akcia srdiečka, len žĺtkový vak)
Lekár ma odoslal do nemocnice, nad plodom našli hematóm o veľkosti 32x9mm s tým že môžem kedykoľvek začať krvácať. Zobrali HCG, kontrola o 2 dni, ak nebude plod vidiet tak čistenie.
Mali ste to niektora podobne ? Pustil sa hematom do krvácania ? Všetko bolo v poriadku, plod sa objavil ?
Neviem čo mám čakať.
Vopred ďakujem za skúsenosti.

krasneleto
8. apr 2025

tu je niekolko rovin... nevidiet plod, akciu srdiecka , len vak... moze ist o anembryomolu... v takom pripade je hematom to najmenej... pretoze ta vycistia
ja som mala hematom- rozmery si nepamatam od 6tt a do 24 som musela lezat, nakolko krvacal , postupne sa zmensoval a ako rastlo babatko bol coraz menej nebezpecny...nakoniec ho babatko uplne utlacilo ...
v tak nizkom tt je to nebezpecne, ak sa "spusti", moze "splachnut" aj babatko, lebo je to moc malinke...

autor
8. apr 2025

@krasneleto záver u môjho gyn bol práve anembryomola, v nemocnici mi povedali ze teda tento hematóm sa to snaží vytlačiť von. Ale ze ešte je dosť skoro, že plod sa ukázať môže. Tak teraz vôbec neviem čo a ako čakať

krasneleto
8. apr 2025

v tomto tyzdni, pri idealnom stave musi byt bodka vo vaku... ze by nebolo srdiecko, ok , ale naznak by mal byt... ak je vak prazdny, priklanam sa k nazoru gynekologa...

autor
8. apr 2025

@krasneleto určite nechcem spochybňovať názor lekára, akceptujem ho samozrejme. Len som chcela vedieť čo môžem dalej očakávať, či niekto bol v podobnej situácii, ako sa to vyvíjalo a pod. Mam doma ešte jedno staršie dieťa, ak začnem len tak z ničoho nič krvácať masívne, nemá mi kto k nemu len tak pribehnúť.

krasneleto
8. apr 2025

hlavne sa urcite setri, nic nedvihaj, co najviac lez, dieta nie na ruky... viem ze sa to neda, ale skus... ak by sa nieco stalo, volas zachranku a ides aj s malym...
hematom je krvna zrazenina... masivne krvacanie je katastrofalnejsi scenar...

lenka5545
8. apr 2025

Ja som mala v 6tt gestačny vak a v ňom žĺtkovy bez akcie srdiečka hospitalizácia v nemocnici pre masívne krvacanie hematom som ale nemala vysvetliť mi krvacanie nevedeli po týždni už bol plod aj so srdiečkom tiež mi povedala doktor v nemocnici po mojej žiadosti o prepustenie že tehotenstvo nieje prosperujuce a ze prídem na čistenie ... a už ťahám 25tt❤️ určite viac povie čas a ideálne aj zvyšujúce sa hcg 🙂

kiki68
8. apr 2025

Priroda rozhodne, v tomto tyzdni ked ten hematom rupne, tak to strhne asi so sebou. Proste bud alebo, uvidis na dalsej kontrole. Nemas co pokazit, iba ziskat

mandymoore123
8. apr 2025

Ahoj , tiež som mala v tehotenstve na začiatku hematóm,mala som sa šetriť a užívať utrogestan. Hematóm niekde v tretine tehotenstva zmizol. Anembryolu som zažila tiež a čakali sme do 10 tt ci sa plod objaví alebo nie. Ja by som v 6 tt ešte tomu dala šancu..mohla byť posunutá ovulácia

autor
8. apr 2025

@mandymoore123 mne nedali žiadne lieky na udržanie, ani len odporúčanie. Buď- alebo. Ukazovala mi v nemocnici na Sone ten hematom, je priamo nad plodovym vakom, povedala k tomu že sa to "snaží vytlačiť von a kedykoľvek sa môže spustiť krvácanie". Ale nič k tomu čo robiť, čo nerobiť.

mariska1989
8. apr 2025

Držím palce až je všetko ok. Ale príroda si aj tak urobí po svojom sama to poznám. Čo sa týka krvácania to zas nebude že by z teba lialo proste to bude ako silnejšia ms alebo normálna ms. To sa vklade doma vyčistiš a potom už len na kontrolu pôjdeš. Ja ti však držím palce až sa to dá všetko doporiadlu a je všetko ok

mandymoore123
8. apr 2025

A kedy máš ďalšiu kontrolu?

autor
8. apr 2025

@mandymoore123 o 2 dni, ak nebude prítomný plod tak čistenie. Ďakujem

mandymoore123
8. apr 2025

Držím palce 🙏🧡

buducamama
9. apr 2025

nevyjadrim sa k hematomu, ale podla mna ak je zltkovy vak, tak by anembryomola byt nemala, ale teda nie som dr. Mala som anembryomolu a tam teda zltkovy nebol a pri druhom tehotenstve mi dr vravi, ze je este skoro a mam prist o niekolko dni. Pytala som sa vystrasene, ci zas nejde o anembryomolu a dr ze nie, je tam aj zltkovy. Tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne. Daj vediet.

autor
12. apr 2025

@buducamama potvrdená anembryomola, postupne to "začína odchádzať", cez víkend mi dal čas, či sa nepustí telo na čistenie samé, ak nie tak v pondelok nástup do nemocnice na čistenie.

mandymoore123
12. apr 2025

To ma mrzí.. veľa sil 🙏 verím že to vyjde ďalší krát. Odporúčam však chvíľu počkať,kým sa telo zotaví,nám sa podarilo počať hneď v najbližšom cykle po samocisteni a nedopadlo to dobre,maternica asi nebola ešte pripravená. Po 7 mesiacoch sa už dalo 🙏držím palce

buducamama
12. apr 2025

joj to mi je veľmi ľúto😢 Veľa síl prajem a nech sa dáš čo najskôr zdravotne dokopy, nech sa môžete znova snažiť. Niekedy sa proste spoja zlé bunky a takto to dopadne.

krasneleto
12. apr 2025

prajem coskore tehotenstvo, bez problemov... urcite sa dockas...