icon

Hemeroidy v 32. týždni

bjl0803
29. júl 2020

Ahojte poradíte mi prosím ? Už štvrtý deň zlatá žila vonku...som v 32.tyzdni ...dávam si na to mastu krém ...neboli to až tak ako bez krému ale nesťahuje sa vôbec ....čo by ste mi poradili ?

rakywanda
29. júl 2020

@bjl0803 sedavé kúpele v dubovej kôre skus

bjl0803
autor
29. júl 2020

@rakywanda môžem v tehu?

rakywanda
29. júl 2020

@bjl0803 toto používam teraz, ale v tvojom stave je potreba poradiť sa s lekárom

marvin1234
29. júl 2020

@bjl0803 určite môžeš,mne to mega pomáhalo tiež

rakywanda
29. júl 2020

@bjl0803 na krabičke so sypanou dubovou kôrou nie je napísané žiadne upozornenie, skus konzultovať v lekárni

zuzka251
29. júl 2020

@bjl0803 v tehotenstve mozes kupele z dubovej kory - na stiahnutie, pripadne aj procto glyvenol mast - na svrbenie, bolest. (farm)

krisbar
30. júl 2020

Mrkni ci mozes aj fine6. Ten nam zatial najlepsie zaberal.

janinar
30. júl 2020

@zuzka251 ja som mala tiež asi mesiac pred pôrodom , no odvtedy mám trhlinky okolo otvoru ,ktoré sa striedavo hoja al. krvácajú pri poriadnom zatlačení na toalete , tiež ma presne "to " tam svrbí , vy tu tiež spomínate svrbenie , znamená to , že mám teda hemoroidy ,hoci viditeľné nie sú , nič v konečníku necítim ani nekrvácam ?

janinar
30. júl 2020

@zuzka251 som 12r. po pôrode ,som zabudla napísať

zuzka251
30. júl 2020

@janinar a s tými trhlinkami ste neboli u lekára? ak je to dlhodobý stav a vracia sa, je vhodné to konzultovať s Dr., rieši sa to aj chirurgicky.. to ešte nemusia byť hemoroidy - aj to vám vie zdiagnostikovať lekár. ale hemoroid, ak je vonkajší, tak ho nahmatáte, je to taký výbežok, opuchnutá prekrvená vydurenina. alebo sú hemoroidy vo vnútri konečníka, to niekto cíti, niekto nie..ja by som tie vaše ragády ošetrovala buď tou dobovou kôrou alebo repíkom, nech sa to stiahne a HLAVNE upraviť stravu, aby sa zmäkčila stolica - tj vlákninu, napr psyllium a k nej dostatok tekutín. ranku môžete ošetriť potom hemostop gélom, ak je aj bolestivvá a svrbí napr krém faktu s lokálnym anestetikom alebo preparation h masť - tá má zasa regeneračné zložky na sliznicu.

janinar
30. júl 2020

@zuzka251 nie, nebola , chodievam k dr.gyn. ,ale nehovorila som jej o tom ... áno, presne takýto vonkajší som mala v tehotenstve , no stiahol sa sám asi po pôrode , nejako som ho už nesledovala 😉 udrelo mi do očí to svrbenie , tak preto som sa zapojila do tejto diskusie ... používam na tie ragády kokos. olej , bambucké maslo , no najviac mi ich hojila žltá vazelína z lekárne , stravu mám zabezpečujúcu mäkkosť 😉
ďakujem za rady a želám všetko dobré 🙂

weronka31
30. júl 2020

Ahoj, ja som pri hemeroidoch vacsinou krvacala a vzdy som sa liecila s Faktu capikmi aj mastickou a trvalo to vzdy cca 5-7dni... potom som otehotnela a faktu uz nesmiem kvoli tomu ze stahuje cievy, tak mi odporucila lekarnicka Preparation H a to je mega vec! Za 2 dni som bola fit. Skus mozno aj tebe pomoze 🙂 dubova kora je tiez fajn a vlakninu urcite papaj