Hemolytická choroba plodu HCHN. Kde mám rodiť?
Ahojte, som v 36TT a z posledných dvoch odberov krvi mám zvýšené protilátky anti D titer je 1:256+ (som rh neg. a manžel rh poz.), takže je riziko vzniku HCHN. Odporúčali mi rodiť (doktori) v Ba- neviem, kde presne- niektorá nemocnica sa na to špecializuje. Máte niektorá skúsenosti s rodením v Ba, pri hrozbe tejto choroby? Hovoria mi, že pri narodení bábätka môže byť všetko v poriadku (max. žltačku bude mať), ale môže sa stav aj zhoršiť- niekedy natoľko, že novorodenca potom musia previezť do tej Ba nemocnice. Tak teraz neviem, či mám ísť rodiť do Ba, alebo v Nr. Prosím, ozvite sa, ktoré máte nejaké skúsenosti.
@e3v3a3 aha... No ja som B- manžel 0+ deti su ako on +
@nikamichal to ste mali prvé?
@e3v3a3 nie druhé. A uz aj stačilo... Pri poslednom som bola 2 mesiace v nemocnici
@nikamichal ach jaj, dúfam ze to nejako zvládneme. Počas celého tehotenstva vám stúpali protilátky? Aj ste rodili skôr kvôli tomu?
@e3v3a3 ano ja som uz mala vysoké hodnoty preto som bola v nemocnici... A muse byť sekcia v 36 tt. Neboj vsetko to bude v poriadku... Dnes uz s tym majú skúsenosti. A kde chces rodiť?
@nikamichal ja som ešte tak ďaleko nerozmýšľala, budúci týždeň sa chystám k Dr. Tak uvidím co povie. Bojím sa hlavne preto lebo toto je už moje tretie tehotenstvo aj keď dieťa mam jedno, ale keďže ďalšie môže byť len horšie, tak ozaj neviem ci to bolo dobre rozhodnutie 😔 ale veľmi by som chcela aby mal malý súrodenca
@e3v3a3 no aj moje bolo toto tretie. Prve som potratila, druhé bolo uplne ok bez problemov co je zaujímavé... Lebo je tiez + a teraz pri malom to bolo od začiatku problémové... No neľutujem nič je to zlatíčko. Treba vydržať... Ja ti odporúčam Ba ak máš možnosť dr Čunderlik a dr Plank na Kramároch.
@nikamichal ďakujem. Ja dúfam ze aj u nás to bude mať stastny koniec. Určite sa na to spýtam. U Dr cunderlika som bola keď som bola prvý krát tehotná, na ultrazvuku, bohužiaľ iba potvrdil všetko zlé... Ale je to veľký odborník.
@vedette Dobry vecer,smiem sa spytat ako ste dopadli s babätkom?viem ze je to uz dlho no momentalne mam rovnaky problem ako vy.tiez tie iste protilatky.Dakujem
@vierka_7 ahoj. Viem ze toto je veľmi stará téma. Ale prosím ako si dopadla s bábätkom? Ja som tehu druhý x, som v 10tt a už mi vyskočili protilátky. Tak či vôbec je nejaká šanca ze to dobojujeme
@majolenka1133 ahoj @majolenka1133, pre tu, ktorej sa to týka to nikdy nie je stara téma.. Jasne, ze je šanca, moja. My v 10 tt sme mali titer vyše 2000!!! Pred Vianocami a nikdy som to nevzdala a preto sa stal zázrak, mám tretie dieťatko, teraz 3.ročné zdravé ♥️ kľudne sa pýtaj na čokoľvek - radšej SŠ 🌹🍀 Dáš to, ver mi 🌞
Ahojte.tak ja som mala titer s protilatkami Duffy v 29t 2000😥hned ma hospitalizovali a babetku v brusku robili 2x vnutromaternicovu transfuziu.Nakoniec ju v 34t vybrali lebo protilatky stale stupali.Zatial vsetko v poriadku,momentalne mame 3tyzdne😊
@kristinapolusinova tak snáď to tak aj ostane 😉
@kristinapolusinova ja som mala v 10 tt 1:2000 a až v 20 TT robia kordocentezu, vydržali sme do 32 tt malému 3x dávali cez moje bruško krv, a 2x po narodení, po mesiaci nás pustili domov a vsetko ôk, dnes mam 3 roky 😍♥️🍀 Kristínka bola si v Ružinove?
@vierka_7 fuha tak ste si tiez prezili toho dost😥Hlavne ze je malinky v poriadku a zdravy👍to je najdolezitejsie👍ja som bola 6t v nemocnici...v tejto covid dobe bez navstev no zvladli sme to.ano v Ruzinove aj vy?myslim ze len tam to robia👍
@majolenka1133 dakujeme🥰
@vierka_7 ahoj.mozem sa ťa opytat? Min.tyzden mi volala sestrička z gyn.,že mi vyšli pozitívne protilátky.Bola som na ďalšom odbere krvi.Vysledky ešte nemám.Som v 25tt.Mam Rh Aneg.Citala som o Tom všeličo.Bola by som rada,kebyže by si mi ty o Tom bližšie napísala,aké sú rizika,čoho sa mám obávať,ako ďalej postupovať,atď.....ďakujem krásne😉
@buginki2016 ak môžem poviem ti aj ja...
Pri synovi mi tiež začali protilátky stúpať až okolo 25tt...bola som sledovaná na hematologii, potom v 33+0 som absolvovala špeci sono kde z nejakej žily v hlave bábätká vedia vypočítať ci ma anemiu alebo nie. Mne tam prišli na to ze zaostáva v raste asi 2tyzdne..
Hned ďalší deň som šla na hospitalizáciu, tam mi prišli posledné výsledky z hematologie (1:1028),nasledovalo pichanie kortikosteroidov a sekcia v 33+6.
Vsetko záleží aj od toho ako sa budú protilátky správať a stúpať. Neboj sa, lekári vedia čo robia.
Ja mam zdravého syna, už ma 2r aj 4mes
Teraz čakám druhé babo a protilátky mam zvýšené od 9tt...(teraz som 18tt)
@majolenka1133 ďakujem😉

@nikamichal *inkompatibilita