icon

Hemoroidy v tehotenstve: Čo pomáha proti bolestiam?

16. aug 2026

Ahojte som v 3mes a mám dosť bolestivý hemeroid. Najskôr to začalo svrbením teraz už aj celkom boli. Kúpila som si masticku ale nevidím zatiaľ zmenu. Čo prosím zaberá ? Alebo ísť k dr ? Čo sa s tým vlastne robí?

anonym_61897b
16. aug 2026

V lekárni ti dajú aj bez predpisu masticky a veci na kúpeľ. Je viac druhov, musíš skúsiť čo ti zaberie. Ale určite treba ísť k doktorovi

autor
16. aug 2026
@anonym_61897b

V lekárni ti dajú aj bez predpisu masticky a veci na kúpeľ. Je viac druhov, musíš skúsiť čo ti zaberie. Ale určite treba ísť k doktorovi

@anonym_61897b a ku gyn? Alebo kam ? Kúpila som si masticku od včera a robím si studený kúpeľ

anonym_61897b
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_61897b a ku gyn? Alebo kam ? Kúpila som si masticku od včera a robím si studený kúpeľ

@anonym_autor išla by som obvodnému

anonym_c8288b
16. aug 2026

@anonym_autor tiež som tehotná a tiež som mala hemeroidy. Konzultovala som to s gyn, povedala že od 4mes možem Procto Glyvenol, inak len dubova kora.. no ja som nebola ešte ani z ďaleka v 4mes, kúpila som si Procten krém ktorý je vhodný pre tehotné a do dvoch dní som cítila značnú úľavu (mne aj krvácali čiže to bolo veľmi bolestivé)

anonym_780a7f
16. aug 2026

@anonym_autor idealne najst proktologa, ale ver tomu, ze cakacky su dlhe. Ale akurny stav by hadam poriesili.

Moze to byt hemoroid alebo taka zrazenina. Na to som trpela ja a v tehotenstve co 3 mesiace. Naposlwdy som bola s takou zrazeninou velkou, ze mi to narezal aby to vypadlo a to som predtym bola na pohotovosti ale bolelo ma to viac a viac a kremy ani kupele mi nezaberali

Nechcem ta strasit ale moze to byt jednorazovka alebo jorsie a horsie. Pri porode ti moze tiez este nalozit nie len bolabu pipinu ale aj na zadok 🙈

Hladaj, rob opatrena a chod ku doktorovi

Proktologia idealne alebo chirurgia... obcodny ti da max listocek

autor
16. aug 2026
@anonym_780a7f

@anonym_autor idealne najst proktologa, ale ver tomu, ze cakacky su dlhe. Ale akurny stav by hadam poriesili.

Moze to byt hemoroid alebo taka zrazenina. Na to som trpela ja a v tehotenstve co 3 mesiace. Naposlwdy som bola s takou zrazeninou velkou, ze mi to narezal aby to vypadlo a to som predtym bola na pohotovosti ale bolelo ma to viac a viac a kremy ani kupele mi nezaberali

Nechcem ta strasit ale moze to byt jednorazovka alebo jorsie a horsie. Pri porode ti moze tiez este nalozit nie len bolabu pipinu ale aj na zadok 🙈

Hladaj, rob opatrena a chod ku doktorovi

Proktologia idealne alebo chirurgia... obcodny ti da max listocek

@anonym_780a7f pri prvej som to myslim tiež mala ale až ku koncu

autor
16. aug 2026
@anonym_c8288b

@anonym_autor tiež som tehotná a tiež som mala hemeroidy. Konzultovala som to s gyn, povedala že od 4mes možem Procto Glyvenol, inak len dubova kora.. no ja som nebola ešte ani z ďaleka v 4mes, kúpila som si Procten krém ktorý je vhodný pre tehotné a do dvoch dní som cítila značnú úľavu (mne aj krvácali čiže to bolo veľmi bolestivé)

@anonym_c8288b ja som zachvilu v 12tt takže ten 4mes je už čoskoro skúsim sa ho spýtať ďakujem

anonym_c8288b
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_c8288b ja som zachvilu v 12tt takže ten 4mes je už čoskoro skúsim sa ho spýtať ďakujem

@anonym_autor skús, do konca 13tt je ešte ďaleko, aby sa to nezhoršilo 🙂
Btw ja som tiež 12tt🙂

anonym_87f02b
16. aug 2026

@anonym_autor aj ja som mala 2x po sebe taký bolestivý so zrazeninou. Rezalo to a štípalo, v noci som sa kvôli tomu budila, zle sa mi sedelo, pri každom pohybe to bolelo. Používala som procto glyvenol, cca 3 dni čo som si to natierala sa to výrazne zlepšilo. Natieraj si to aj ty a počkaj, daj tomu trochu čas a malo by ti to prejsť. Ak by ti to do týždňa nijak neprešlo tak vtedy by som sa asi už chystala k lekárovi. Inak masť by mala pomôcť a to ja som mala taký hemeroid že som sa aj bála že budem musieť ísť k lekárovi ale netrebalo našťastie. No len odporúča sa až od 4 mesiaca.

Existuje ešte jedna naozaj vynikajúca masť. Volá sa "germoloids" ale neviem či sa dá zohnať tu na Slovensku. Je to najlepšia masť podľa mňa a ešte obsahuje také lokálne anestetikum že hneď po nanesení som cítila také mravčenie ako to začalo zaberať a veľmi super to uľavilo od bolesti. Vraj aj procto glyvenol obsahuje lokálne anestetikum ale nezdalo sa mi to keď som to porovnala s tou druhou masťou. Každopádne do 3 dni bolo zlepšenie.