Herpes na ústach v tehotenstve
Dobrý deň som v 12.týždni tehotenstva a bola som v 11.týždni tehotenstva keď som dostala herpes na perách,mám to už týždeň a neviem sa toho zbaviť ale viac ma trápi to že sa bojím aby to neuškodilo mojmu plodu,prosím Vás nemá s herpésom niekto skúsenosť? Veľmi sa bojím aby to neuškodilo tehotenstvu .Prosím poradte mi..
@daduska666 ja som pozerala jedny tie náplaste, ale už neviem, ktoré lebo som ho tiež mala na začiatku tehu, ale tam bolo, že v tehotenstve nepoužívať 😒 druhýkrát ked som cítila, že sa mi začína robiť tak som to miesto potierala tvrdým alkoholom a ani sa mi nevytvoril 😀
n
@lypka dakujem.........nechcem nieco podcenit........radsej sa informujem skor, ako by som potom mala lutovat.........a ublizila by som babatku
@daduska666 ved to je jasné, že sa človek bojí. ale v podstate na každom lieku, liečive máš že sa nemá užívať v tehu len po konzultácií s lekárom a pritom to je neškodné a lekár ti to v pohode odporučí...
@lypka ved prave..........na kazdom lieku je to presne ako hovoris.............v tehotenstve nemozes to a hen to........no ale teraz neviem co bude najlepsie.........
@daduska666 ak chceš niečo prírodné tak to aloe vera alebo tea tree. dá sa zohnať aloe gél aj sprej, tea tree väčšinou taká vodička. v lekárňach alebo v obchodoch z racio výživou určite zoženieš. aloe je 100 % prírodné, mne fungovalo, treba vyskúšať. pozeraj na čo najvyšší obsah aloe (80 a viac%). nič lepšie a bezpečnejšie v tehotenstve ma nenapadá.... držím palce 😉
@katkakovac dakujem velmi pekne............snad to bude ok
velmi mi pomohol repik..........odporucam
vrelo odporucam na herpes http://www.konope.sk/index.php/cannadent-regene...
mne pomohol kvalitny tea tree olej, mame doma stale ako flasticku prvej pomoci.
ja som este len na začiatku tehu- podla menzesu 5 tyžden ale od ovulky len tri. ale už mesiac mam vkuse herpes-už 3 v poradi, som z toho smutna :( hoci je to moj celoživotny problem-usta vkuse vyliate... prve dva som si stale potierala herpesintom, ale ked som cez vikend zistila že som tehu, tak som prestala a na tebto dalsi si už radsej davam len alpu. dnes mi gynekolog povedal, že je tu riziko ohrozenia plodu, ale že nemam papat žiadne tabl. ach jaj , snad sa nič nestane, toto je moje prve tehu
@tajomnaaaa aj ja som mala počas tehu herpes, doktor povedal že ak som aj pred tehu zvykal mat tak možem byt kludna, kedže organizmus už ma nato učinok ako ich zbavit.. povedal nech dam na to Herpes krem, da sa kupit v lekarni.. 🙂
baby ja som mala tiez na zaciatku (5. alebo 6. tyzden tehu) herpes na ustach, potom asi o mesiac nato znovu na tom istom mieste. uz to vyzeralo tak, ze sa toho cele tehu nezbavim, no potom mi poradila jedna znama svedske kvapky na to..tak som si poctivo davala a odvtedy vobec nic a dokonca sa mi to ovela lepsie zahojilo ako dovtedy s roznymi mastickami z lekarne..takze urcite odporucam svedske kvapky!
moja doktorka inak hovorila ze to nevadi v tehotenstve..
@lulu174 v 7.tt som :( ako nerozumiem tomu.práve teraz,ked som tehu musím mat taku smolu?
@pragmaticka este som nebola ani pri dr,lebo ma dovolenku,teraz budem este dva týždne tŕpnuť... :( ďakujem za podporu,lebo som už prečítala vsetko mozne :(
@pragmaticka a kolko si si ich davala?
@lulu174 ja som ich neuzivala, len som si nimi vzdy potierala postihnute miesto..trosku som proste nakvapkala na hygienicky tamponik a pritlacila na postihnute miesto..za pat dni som to mala prec a to miesto sa mi fakt ovela krajsie zahojilo ako po prvom raze ked som pouzila nejaku masticku z lekarne..po nej mi to miesto stale bolo akesi citlive a scervenane..teraz tam uz nic nemam! a nastastie sa uz ani nevratil! 😉
noo a co sa postihu na babatko tyka, tak zatial neviem, aj ked fakt doktorka tvrdila ze sa nemam coho bat. termin mam az v decembri, no NT vysetrenie ako aj organscreening boli zatial uuuplne v poriadku.
rychlo sa uzdravte baby.. 😉
@pragmaticka dakujem, vyskusam, hoci aj moje sa už hoja, ale určite je to super rada, lebo aj mne sa hoji 2 tyždne 🙂
určire bude vsetko v poriadku u každej ...
@pragmaticka ahoj. napises mi prosim ta napriklad do zpravy ake su to tie kvapky a kde ich mozem zohnat? ja mam dobru skusenost s naplastami znacky Cosmos. mne sa opary zacali robit az po porode, tak som sa bala, aby som malu nenakazila. v lekarni mi poradili napasti a tieto sa daju kupit aj normalne v drogerii. ak by sa ti zase robil opar uz pri babatku, tak doporucujem prelepovat. hlavne aby sa to neprenasalo dalej. drzim palceky. 🙂
neuskodi, ja som mala vzdy, vysusat treba
@tajomnaaaa mne nic nepomaha iba jedna vec, aj ked znie smiesne. Aknecolor, co je pre pubertiakov, my vzdy do tyzdna vysusi a zahoji.
Baby ja som mala v tehotenstve herpesy aj tri naraz, nastastia som chodila na predporodny kurz, na ktorom mi ta sestricka poradila aby som uplne prestala jest citrusy. A cuduj sa svete odvtedy som nemala ani jeden herpes. Inak tiez mi pomohol najviac ten Tee trea olej a ten vytazok z canabis ( asi som to dobre nenapisala ;)). Takze skuste vysadit citrusy a este na podporu imunity mozte pocas tehotenstva uzivat Kolostrum. Odvtedy som nebola ani chora 🙂
@tajomnaaaa mám velmi dpbrý prostriedok na herpes úplne perfektný z prírodných zdrojov
@tajomnaaaa ja mam tiez akurta herpes.. ja si ho potieram tycinkou do usi namocenou v liehu .. to herpes vysussi a za par dni odpadne 🙂 .. ja mavam herpes kazdy rok a vzdy to robim takto

@daduska666 to vajicko myslim ze neuskodi, ja ak ked mam suche pery kazdy den si ich natriem a poriadne, aj teraz mam nadchu a natieram si pod nosom je to super, my to pouzivame cela rodina