Hnedé špinenie v tehotenstve
Dobrý deň, prosím vás veľmi o vaše skúsenosti. Nenašla som žiadnu podobnú tému tak píšem. Som prvý krát tehotná, 11+3. Od asi 7tt hnedo špiním, avšak vždy len trochu - vždy iba pár akoby kvapiek na intímke alebo papieri pri utieraní. 3 krát som aj krvácala, dosť silno, vždy som šla k lekárovi. Pomedzi to mám stále nejaké problémy a ťažkosti a pripadám si ako simulant, kt. stále chodí k doktorovi a nedokáže bez doktora zvládnuť ani prvý trimester. Včera ráno mi začalo oveľa silnejšie špinenie- alebo co to je- intímka už nestačí a aj v kľude a oveľa silnejšie a ja sa bojím ísť zasa k doktorovi, fakt mi je hrozne keď som tam zas.
Preto vás prosím, tie ktoré mate skúsenosti s takýmto špinenim a krvácaním, ako silne to špinenie bolo? Pár kvapiek občas alebo pri námahe či po styku alebo poriadne silné, napríklad ako menštruácia alebo silnejšie? Doktor mi povedal, že špinenie je normálne, avšak neviem ako silné špinenie je ešte normálne a ake už nie, hovoril mi to vtedy, keď som mala iba slabé a dal mi progestanele a mam sa šetriť ale teda neviem, či mám mať prísny kľud na lôžku s nohami hore alebo iba kľud akože nedvíhať ťažké a pod. A prosím vás ak máte skúsenosti, ako silné špinenie ste mali, ako to riešil váš lekár, čo vám na to dal, boli ste kvôli tomu aj v nemocnici a ako to prebiehalo a ako vám to cele dopadlo? A z čoho to špinenie vlastne bolo? Ja vraj hematom nemám ani cysty a lekár mi nepovedal z čoho to je.
Viem, asi hlúpe otázky ale som zúfalá, môj lekár má k tomu prístup - v 1. trimestri sa môže stat hocičo- čomu ja rozumiem a počítam s tým-aspoň si to nahováram, avšak som zúfalá a dúfam, že je spôsob ako pomôcť. Ďakujem za prečítanie a za prípadné rady. K lekárovi asi zasa pôjdem, rada by som počula vaše skúsenosti, možno mi pomôžu. Ďakujem.
Ja som v 7tt a tiež som už bola 3 krát u lekára a zajtra idem zas. Proste keď sú problémy ako krvácanie špinenie tak radšej treba ísť. Naorilald včera som si našla prvý krát špinenie tak som rovno utekala na pohotovosť, mala som pocit že mi to ani neveria lebo samozrejme pri kontrole už špinenie nikde ale pre vnútorný pokoj radšej ísť.
Ja som mala nejake spinenie a raz aj normalne krvacanie, doktorka mi povedala, ze moze prasknut nejaka zilka. Po prvom trimestri to ale uz preslo, aj ine obtiaze, ten prvy bol najhorsi.
Nazor lekara u mna bol: arefam 200, ak neni lepsie tak zvysit na 400 a magnezko 600 a lezat na gauci. U mna bol problem hematom vs placenta nizko pri oboch tehu. Kazdy lekar to vidi inak

Mala som hnedé špinenie Dr predpísala lieky už si nepamätám co to bolo ale pomohlo prešlo to. Hlavne kľud si daj v hlave všetko bude v poriadku. Môžeš vyložiť nohy sem tam ísť na malú prechádzku aby neopúchali 🙂 a Pamätaj radšej ísť k lekárovi 100 krát zbytocne ako raz a neskoro a v tehu to platí dva krát. Tiež som s takmer každou blbostou išla ale keby nejdem nenarodili by sa mi dve zdravé deti