icon

Hnedý výtok v 8. týždni tehotenstva: Je to normálne?

2. feb 2025

Dobrý deň chcela by som vedieť vaše podobne skúsenosti,som v 8tt a začala som mať hnedý výtok bola som aj u svojho dr.dal mi Duphaston a povedal že nič tam nevidí že srdiečko bije a že všetko je ako ma,ale mne sa to nepozdáva že je všetko ok kebyže bolo prečo by som teda mal výtok ? Nemal by mi spraviť vyšetrenía že kde je problém ? Dal mi tabletky a tým to konci aký máte nato názor ? Dakujem

petamich
2. feb 2025

A co presne by mal este lekar spravit? Vysetril ta, nenasiel zdroj spinenia (napr. hematom), plod je v poriadku, srdiecko bije, lieky ti dal - co viac mal podla teba spravit, podla mna postupoval adekvatne. Spinenie je relativne casty jav, mohla ti prasknut nejaka vlasocnica...problem by bola jasna krv, hnede spinenie je naozaj relativne caste a nemusi nic znamenat.

deti95060810
2. feb 2025

bežne sa to takto robí... ako to skončí nikto dopredu povedať nevie...

autor
2. feb 2025

@petamich mám cystu na druhom vaječníku 24 mm a povedal že to nieje problém,boji sa či to koli tomu nemôže byt že špinim

oceanahory
2. feb 2025

Si este iba v 8tt, zial bud sa plod udrzi alebo nie, nie nadarmo sa hovori, ze prvy trimester je najrizikovejsi. Nic ine, ako nasadenie progesteronu sa neda robit, podpori udrzanie tehotenstva.
Ja som spinila pri oboch tehotenstvach, raz to skoncilo zle a raz dobre. Drzim palce! 🤞

autor
2. feb 2025

@oceanahory dakujem snáď to dobre dopadne

zobaka
2. feb 2025

Duphaston by ti mal pomoct

zuzkaa1991
2. feb 2025

Ja som prve tehu mama len bolesti brala duphaston aj tak som ma MA v 12tt vzdy je riziko pri druhom sme sa viac bali tiez stale bolesti a rôzne problémy ale nespinila som a uspesne sa narodila dcera teraz po 7r sme skúsili druhe od piatku ma manzel.dcera horucky 40 takze beham okolo nich plus praca a včera som zacala krvácať trosku takze večer som.zbehla.do nemocnice lenze som len 5tt4 co mi bolo jasné ze nic nemozu povedať ukazu sa ostatne dni pichli mi injekciu na zastavenie krvácania a zas duphaston....podľa mna ak je hnede tak to mozu byt nejaké ranky vnutri alebo ako včera sestricka povedala maternica sa pripravuje tak zle veci vypusta von ine by bolo aj by bola cista krv ;) moj nazor

123el123
2. feb 2025

Ja som spinila na hnedo skoro cely druhy trimester, brala som progesteron..dr tiez nevedela z coho ale babo bolo v poriadku..nestresuj sa, bude to ok 😊