Hospitalizácia kvoli tvrdnutiu brucha v 30 tt?

6. dec 2019

Ahojte, dnes mi lekár odporučil hospitalizáciu pretože mi pri vyšetrení stvrdlo brucho a mala som to tam dole trocha červené a podráždené, čo je z toho že mám opakujúce sa mykózy. Hospitalizáciu som však musela odmietnuť (školské povinnosti) a tiež mi prišla zbytočná hospitalizácia, keďže mi robil ster kvôli infekcii a ležať môžem cez víkend aj doma .Som v 30 tt, nemalo by byť tvrdnutie brucha už pomerne normálny jav? Aké máte skúsenosti s tvrdnutim brucha v tomto období tehotenstva? Ďakujem .

martina1201
6. dec 2019

No, ono to môže byť len tým, že je radšej opatrný lekár, lebo nepíšeš nič o tom ako si na tom s krckom. Možno nepovedal všetko aby ťa nevystrasil. Aj tí predpísal magnézium na to tvrdnutie?

fridi96
6. dec 2019

Hospitalizácia nikdy nie je zbytočná...aj ja som bola 2dni aj keď potom vysvitlo že nič sa nestalo ale radšej ísť ako porodiť....a čo keď sa ti narodí decko? Tiez bude škola prvá ? Či ako? Nechápem...tu ide o život tvojho decka nie len o tebe lebo tebe sa nechce...ale tak lez doma s opakujúcou sa mykózou čo môže byt tiež nebezpečne...ale určite vieš lepšie ako dr.

autor
6. dec 2019

@martina1201 hrdlo 2cm dlhé , tuhej konzistencie a uzavreté. Robil mi dnes cervikometriu a 46mm.
Len hovoril, že aby som nabudúce neprišla s tým, že je to už 20mm. Ale ja si myslím, že to tvrdnutie je bežné a popisuje ho veľa žien.

autor
6. dec 2019

@fridi96 no on nevravela že je to akútne , len sa pýtal či má zlomí na tie vyšetrenia. Ale zatiaľ mi robil ster a pondelok sa pôjdem ukázať. Chcela som len vedieť , či ste mali niektorá tvrdnutie brucha v 30 týždni.
Mne sa na pravej strane akoby vyduje taká hrca väčšinou.

heidy222
6. dec 2019

Ja mam tvrdnutie brucha, cca 2-3 za hodinu od 29 tt, odvtedy som bola z prace vypisana, v kludovom rezime, Ale nie cely den lezat, do skolky, obchodu... Hlavne s prestavkami. Brala som magnezium. Krcok sa mi vobec neskratil, od 36tt sa hybem normalne, lebo vsak dieta je uz donosene, teraz som skoro v 39tt, stahujeme, ja tepujem koberce atd a neotvaram sa Ani nic. Je to velmi individuals. Vyhybaj sa namahe, aj psychickej a bude to ok. Tiez som mala problem s mykozou v tehotenstve, Tak to robim tak, ze pri prvom priznaku pouzijem antimykoticky krem a potom 2-3 dni, Tak sa to nerozvinie.

evuska135
6. dec 2019

U mna to napriklad bolo bezne, ja som brala magnezko a brucho mi tvrdlo aj zo 30 krat na den cele tehu od 24tt, ale raz som si nedala magnezko v 36tt lebo kazdy to sa uz nema brat a v ten den som skoro porodila 🤦‍♀️ nastastie to zastavili a maly pockal skoro na termin

erikad82
7. dec 2019

Ja som ležala v 31t na tvrdnutie bruška a začínajúci predčasný pôrod -začalo tvrdnúť dosť často a tiež som sa otvárala,našťastie ma napichali všeličím a hlavne drobcovi,aby dozreli pľúcka,tak netreba to každopádne brať len tak na ľahkú váhu... Mám doma 3 deti a manžela,ktorý okolo domácnosti nevie nič,no a tiež som bola na vážkach či ísť do nemocnice - každopádne mne to pomohlo a mimčo je doteraz v brušku,ešte pár týždnov a narodí sa v termíne 🙂 Uvidíme dokedy vydržíme 🙂

autor
7. dec 2019

@heidy222 problém je to že som už mala čipky aj , Canesten tiež aj zo 10 dní liečba cipkami a potommsa to znova zopakovalo. Ale dala som sa nakoniec dnes radšej hospitalizovať, nedalo mi to . Tak mi dali infúzie magnezium, nejaké lieky na mykózu ústne, tak snáď bude všetko v poriadku

autor
7. dec 2019

@evuska135 skoro porodila , že si mala sťahy / tvrdnutie silné ? A ako ti to zastavili?

autor
7. dec 2019

@erikad82 ja som tiez v 30 tt a ležím v nemocnici na tvrdnutie . Kedy máš termín?

dreamer4
7. dec 2019

Ahoj. Ja som mala uplne malicke brusko a vkuse tvrde. Vzdy boli lekari v nemocnici prekvapeni, ked mi robili sono, ze ake tvrde brucho. Ale mne tak tvrdlo pri prvom aj teraz. Vraj preto, ze malicke. Babo je zdrave a porod ok. Takze asi je to normalne. A viedla som aktivny zivot az do porodo...vela turistiky, chodze....a nebol ani predcasny porod ani ziadna komplikacia.

evuska135
7. dec 2019

Noo kedze mi tvrdlo stale tak som sa nad tym nejak nepozastavovala, az vecer sa to zacalo stupnovat, najprv tak 6 krat do hodiny az po 4h to preslo ze som vlastne mala kazdych 5min a brutal som sa lakla ze rodim, ked som dosla na pohotovost po pol hodine to preslo, ale dali mi hned nejaku tabletku, ostala som otvorena na jeden prst tak ma dali lezat, bola som v nemocke 10 dni, nohy vo vyske, postupne mi potom tu tabletku vysadzali,plus samozrejme magnezko som dostavala stale

erikad82
8. dec 2019

Ja som už teraz v 37t úspešne. Ale bolo to ozaj na mále -našťastie pobyt v nemocnici pomohol.... Držím palce!!!!

monika4991
8. dec 2019

Áno ja som bola hospitalizovana v 30tt s tvrdnutim brucha. Podávali mi infúzie magneziove dva a pol týždňa nonstop celé dni. Keď som to mala horšie tak aj v noci. Ležala som dolu hlavou ak vieš čo to znamená. Proste hlavu som mala najnižšie a nohy vyššie. Pustili ma v 34tt aj to ešte nebolo úplne ok. Doma som si mala dávať už len magneziove tabletky a o necelý týždeň doma mi odtiekla voda. Porodila som a malého mi zobrali do inej nemocnice kde bolo vybavenie aj personál pre predčasne narodené deti. Bol ešte týždeň v inkubátore mal trosku problémy s dýchaním a ešte nejaké ďalšie veci. Chvalabohu je z neho zdravý trojročný chlapec. Takže určite by som sa hospitalizovať nechala...

autor
8. dec 2019

@monika4991 fúha, ale mala si aj dole nejaké problémy keď ti tvrdlo že sa ti skracoval krcok a tak? Či čisto len to tvrdnutie. Lebo zospodu mam vsetkon v poriadku, len občas stvrdlo. Radšej som aj išla do tej nemocnice, vybavila som si tak aby sa mi dalo nebudem nič riskovať.

plnenapaprika
8. dec 2019

Radsej si polez, za to nic nedas.
Ja lezala na infuzkach od 25tt, brucho tvrdlo furt, nasledne krcok skracoval. Vydrzali sme len do 31tt, ale maly je OK.
Good luck!

monika4991
9. dec 2019

Nie dolu som bola v poriadku. Bolo to všetko úplne z ničoho nič dovtedy som fungovala bez problémov... Potom keď mi začalo tvrdnut brucho mi povedali ze malý ma hlavičku už nižšie a preto som musela ležať dolu hlavou.

lucia9454
18. jún 2021

@fridi96 fakt mozes pisat ze decko...neda sa to trosku jemnejsie🙄

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre