Hrozí mi potrat a väčšie riziko. Podporíme sa navzájom?

timeline
6. feb 2015

Dakujem vám všetkým úprimne za váš čas k mojmu príspevku velmi si to vážim 🙂 na genetike som bola u Barošovej prebehlo to ok. Doporučila UZ sledovanie morfologie plodu. Na odber som nešla !sama mi povedala že hrozí potrat a na 22týžden vacsie riziko. Nieje potrebné a to že 1% na downou sindrom mi hrozí ?? To asi každej z nás. Bolo to koli veku ... mala som pozitívny skríning T21 1:230.Citim že nase dietatko je zdravé pretože na ničom inom ani nezáleží.teraz už iba vyckat kedy príde náš čas🙂 každej jednej maminke držím palčeky .

el6
6. feb 2015

Trosku som sa v tom stratila...ale asi myslis 1% riziko potratu z amniocentezy? skrining 1:230, myslim ze lekari posielaju na amnio niekde okolo 1:300 a nizsie...ale keby si mala napr. 1:800, neznamena, ze nie si v riziku, iba mozno v o nieco mensom t. j. v riziku je kazda tehulka...amnio ma pre teba zmysel, iba ak by si bola rozhodnuta, ze na zaklade tohto vysetrenia sa rozhodnes, ci si dietatko nechas, alebo nie...obraz o tom, ci bude babo ok, ti dokaze dat aj morfologicky ultrazvuk, kde lekar vidi, ci vykazuje znaky downovho syndromu...
ja osobne som mala pri prvom dietatku riziko 1:99, vtedy ma na amnio poslali, tak som ako ovecka isla... velmi neprijemny a stresujuci zazitok, ktory tehotnej mamicke netreba...pri druhom som mala 1:130, to som uz ist odmietla, iba na ten morfol. uzv som bola, vsetko ok... obe deti mam zdrave....mimochodom, poznam dievca s výsledkom screeningu 1:20, babatko bolo down, dalsie so screeeningom 1:12, dieta bolo ok.
drzim palce a verim ze vsetko bude ok

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre