Hustá krv v 3. mesiaci

ynivon
20. jan 2016

Ahojte. Pisem tu, lebo potrebujem pocut hlavne nejake pribehy so stastnym koncom, lebo vsade citam v suvislosti s hustou krvou len o potratoch a MA 😔 Som druhykrat tehotna, 10tt. Pri prvom tehu pred 5 rokmi mi prisli na problem s krvou az po 30tt, ked som mala opakovane zle prietoky. Na zaklade toho som bola na hematologii a od 32tt som si pichala heparinove injekcie. Po porode som bola na kontrolu, kde bolo vsetko negat. a dr. povedala, ze za normalnych okolnosti mam krv ok, vyzera to tak, ze organizmus zareagoval na tehonstvo a teda problemova krv bude len v tehu. Teda inak ziadna hematologicka diagnoza nepotvrdena, ale pri dalsom tehu mam prist.
Tak sa aj stalo, pred tyzdnom som mala potvrdene tehu na ultrazvuku a hned som sa vypytala na hematologiu. Dnes som tam bola a dr. mi povedala toto: nemam sa strestovat, ale moja krv je dost husta na to, ze som este len 10tt a ze som nemala mimo tehotenstva potvrdeny problem s krvou. Ze je prekvapena, ze moje telo hned tak zareagovalo na tehu, takze radsej mi dava fragmin 2500, nech si picham, da krv na podrobnejsi rozbor a o mesiac kontrolny odber. Pytala sa ma este, ci som nespinila, to nastastie vobec nie.
A teraz mam hrozny strach, ci to babu uz nemohlo ublizit, ci nemohol za tyzden kvoli hustej krvi nastat MA alebo co ☹ vsade o tom citam... neprisla som neskoro na hematologiu??? Ultrazvuk mam az o skoro 3 tyzdne, dovtedy sa osalim zo strachu.

sardinka335
20. jan 2016

@ynivon hlavne uz nič nečítaj!!!!! Ver doktorke a svojmu telu ktore uz jedno dieťatko porodilo - keby nastal potrat tak to by si uz zaregistorvala lebo telo by to uz začalo ,,riešiť,, ...Dnes bezne si zeny pichaju aj Fraxiparine cele tehotenstvo a maju krasne zdrave babätka...jedno dieťatko uz máš a dáš aj to druhé! Keby si prišla ,,neskoro,, tak doktorka ti to povie ...dala ti lieky tak tie si pichaj. BUde to dobre, ..držím ti palce!

ynivon
autor
20. jan 2016

@sardinka335 Ja nemam problem si pichat, len ten strach, ci nie je 10tt neskoro, ked sa vyjadrila, ze je prekvapena, aku mam hustu krv ☹ dakujem za povzbudenie, najlepsie by pre mna bolo ist na sono a vediet, ze je vsetko ok. Hned by som bola kludnejsie, lebo teraz uz budem kryta injekciami, ale co ak doteraz nastal problem? Ach jaj... Dakujem este raz.

juliana30
20. jan 2016

@ynivon keď si to minule dotiahla do šťastného konca,dotiahneš aj teraz.Ja keď som mala MA (3x)vždy mi bledol pásik na tehotenskom teste,tak už som vedela,že je zle.Veď zavolaj gynekológovi,že nech ti urobí sono.Príp.si vymysli,že ťa bolia kríže.Ja keď som mala stres,že či je vsetko Ok,tak som zavolala a hneď ma aj na druhý deň zobral.Pichala som si fraxiparin od začiatku tehotenstva a mala už teraz dvojičky 😃.Držím palce 👍

sardinka335
20. jan 2016

@ynivon sak a nemozeš ist gynekologovi...kurnik tak sa aj rozplačem v čakarni...(ako nemyslim to v zlom) nech sa im ulutosti a ma zoberu skor. Ako ja ta chapem ze je to stres....tak ti poviem...keby nastal problém tak telo začne ,,konat,, bud začneš špiniť, vylučovať plod....proste ,,niečo,, by sa dialo.

janna88borin
20. jan 2016

@sardinka335 pri MA nanestastie zena nevie, ze sa nieco stalo, fetus moze byt mrtvy aj niekolko tyzdnov a zena nema ziadne priznaky, az na klesajuce HCG a nalez pocas usg.

@ynivon na tvojom mieste by som sla za gynekologom, "uprosikala" ho (pripadne si vymyslela nieco), nech ta pozrie usg a budes pokojnejsia. kamoska si picha tiez nejake injekcie na riedenie krvi od zac. tehu a zatial vsetko v poriadku, liecba zabera. drzim palce, nech vsetko dobre dopadne!

sardinka335
20. jan 2016

@janna88borin tak ja som to brala ako povzbudenie tento krat...tak som jej toto nechcela pisat. Jasne ze vzdy sa moze niečo stať...to nikto nevie. Tak načo sa stresovať ked naozaj nevie a teraz v danej chvili ani nema ako zistiť...ja sa snazim vzdy myslieť na to lepšie....horšieho som si uz uzila dost.

ynivon
autor
21. jan 2016

@sardinka335
@juliana30
@janna88borin
nedalo mi to, isla som po pracovnej dobe na gyndu k mojmu doktorovi. Nic som si nevymyslala, povedala som mu pravdu, preco som tam. Bol strasne chapavy a rozumel tomu, ze som sa vystrasila. Pozrel babatko cez ultrazvuk a vdaka Bohu je v poriadku 😵 😅 Este aj s ruckou zamavalo, bolo to krasne a velmi mi odlahlo. Potesila som sa aj preto, ze za tyzden vyrastolo z 16mm na 24mm 😵

juliana30
21. jan 2016

@ynivon super,teším sa s tebou,verím,že to dotiahneš do šťastného konca 😃👍

bb1bb
13. mar 2019

Dobrý deň. Som v 11tt po IVF. Dnes mi doktorka oznámila, že mám hustú krv (podľa odberov z minulého týždňa). Fraxiparine si pichám už od embryotransferu, pridala som aj kyselinu listovú a dnes aj železo. Máte s tým niekto skúsenosti? Aké sú riziká pre dieťatko? Ďakujem pekne za všetky rady, pretože som z toho trochu vyplašená. Je to totiž moje prvé tehotenstvo a chýbajú mi skúsenosti. P.S..: Podľa sono z minulého týždňa je bábätko primerane veľké, srdiečko bije, pohyby prítomné.

jankaga
13. mar 2019

@bb1bb neboj pichá fraxapirine a dávaj si aj feminine al. Niečo také. Ja mam problém s hustou krvou, už keď som chcela otehotnieť som si musela namiesto tabletiek pichať injekcie, všetko prebehlo ôk. Len treba chodiť na kontrolne odbery na hematologiy

bb1bb
13. mar 2019

@jankaga Ďakujem za upokojenie. Ja som z toho sama prekvapená, lebo doteraz som s krvou žiaden problém nemala a Fraxiparine som najprv brala len preventívne po ET. Samozrejme, ak bude treba, budem pichať do konca tehotenstva, len aby bolo bábätko v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre