icon

Hydrocefalus a tehotenstvo

natalyy15
20. mar 2017

Ahojte môžem sa spýtať či má niekto skúsenosť že jej v tehotenstve zistili že babenko má závažný hydrocefalus?

kikus48
•
20. mar 2017

@natalyy15 ahoj. Mam iba skusenosti s detickami s hydrocefalom. S cim potrebujes poradit.

natalyy15
autor
•
20. mar 2017

Ahoj vieš ja som bola v piatom mesiaci a povedali mi že moja dcérka má závažný hydrocefalus a tvarovu dysmorfiu že nema šancu že mozoček je úplne vzadu...bola som na prerušení a teraz sa bojím že opäť sa to zopakuje

kikus48
•
20. mar 2017

@natalyy15 si tehotna ? Ber kyselinu listovu a vitaminy. Vobec sa to nemusi zopakovat. Niektore priciny su vrodene ale casto vznika nahodne. Dolezite je aby tehu bolo sledovane.

natalyy15
autor
•
20. mar 2017

Nie nie som ale budeme sa opäť snažiť ...a preto sa bojím lebo na genetike nám nevedeli vôbec povedať čím to bolo

kikus48
•
20. mar 2017

@natalyy15 tak ale to je dobre. Tym padom to bolo nahodne. Urcite zacni 3m pred pokusmi uzivat kyselinu listovu.

cinnamon111
•
20. mar 2017

Ja mám dcéru s touto diagnózou, ale nevedeli sme o tom počas tehotenstva. Zistilo sa to u nej keď mala rok. Bola tu aj skupina detičky s hydrocefalom, ale akurát som sa dívala, že je už asi zrušená, bolo nás tam máličko. Dcéra ma teraz 5 rokov, je sledovaná na neurológii, nemá ani operáciu hlavy, chodí do normálnej škôlky. Zatiaľ sa drží. Ale je pravda, že toto ochorenie môžeme mať rôzne ťažké postihnutia. V tej skupine boli maminy, s deťmi s rôznymi prejavmi, postihnutiami a pod.

cinnamon111
•
20. mar 2017

tak našla som to, skupina existuje, ale už nie je aktívna, skús sa ozvať , možno ti poradia, skupina sa volá - Detičky s hydrocephalom.

natalyy15
autor
•
20. mar 2017

@kikus48 vďaka za tip myslíme na to s partnerom a určite si dáme na všetko pozor nech všetko tak ako má byť

natalyy15
autor
•
20. mar 2017

@cinnamon111 držím palce nech sa darí a hlavne zdravicka veľa dúfam že budem mať aj ja to šťastie sa stať opäť mamičkou

natasha1988
•
20. mar 2017

Som v 30.tyzd. a doteraz som mala bezproblemove tehotenstvo. Dnes som bola na ultrazvuku a lekar ma podozrenie ze hlavicka je vacsia (mozno hydrocefalus). Som vystrasena. Neviem co to bude znamenat dalej...

kikus48
•
20. mar 2017

@natasha1988 ked bolo doteraz vsetko ok tak by malo byt babo ok. Pri hydrocefale ide o rozsirenie komor a to predsa nepovedal. Babo moze byt trosku inak otocene a uz inak to zmeria. Zavazny nalez by sa davno potvrdil. Objednaj sa na kvalitny 3d usg aby si sa upokojila ze vsetko je ok.

natalyy15
autor
•
20. mar 2017

@natasha1988 tiež si myslím to isté že to nie je hydrocefalus mne to povedali tak že malá má zväčšenú ľavú mozgovu komoru a potom sa žiaľ potvrdilo že aj pravú takže tam nebola žiadna šanca a celkovo mala malé ustocka a niečo ešte za očkami ...u teba to bude iné hlavne sa nestresuj lebo malé to s teba vycíti veľmi držím palecky ☺

natasha1988
•
20. mar 2017

žial, po morfologickom usg MUDr. Cupanik napisal v sprave - mozgove komory mierne dilatovane :( podozrenie na hydrocefalus. Este mam ist na konziliarne sono u MUDr.Cunderlika.

natalyy15
autor
•
20. mar 2017

Fuu tak to som mala aj ja poznačené v správe a potom som bola na kramaroch u Cunderlika veľmi dobry odborník a ten mi to potvrdil...ja si myslím že nieco vymyslia veď už si vo vysokom štádiu ale prečo to nezistili sa sa skôr?

natasha1988
•
20. mar 2017

Skor to nebolo vidiet 😢

skriatok26
•
20. mar 2017

@natasha1988 neboj sa, ked som bola v nemocnici s dvojkami, bola tam mamicka ktorej syncek mal zvacsene komory a je ok ;) hlavne nestresuj... a tes sa na krpceka, urcite bude v poriadku, len mu ver 🙂

skriatok26
•
20. mar 2017

@natasha1988 a este jedna vec, som v skupine predcasniatka, kde maju babatka vseliake problemy a je tam aj vela mamiciek co by ti vedelo rozpravat... hydrocefalus, krvacanie do mozgu plus strasne prognozy od doktorov.. a teraz maju zdrave krasne a sikovne deticky, zo vsetkeho sa dostali 🙂 drzim vam palce urcite to aj s krpcom date ;)

natasha1988
•
21. mar 2017

@skriatok26 Dakujem velmi pekne taketo slova ma povzbudzuju. Bude potrebovat silnu maminu takze sa musim vzchopit, plac nepomoze.

kikus48
•
21. mar 2017

@natasha1988 ahoj. Mierne dilatovane komory su v poriadku. Dolezite ze ze tam nie je zavazny nalez a aby to neprogredovalo. Kopec detiticiek to ma ako nahodny nalez na usg mozgu po porode a su sledovane u neurologa a naozaj im nic nie je. Hlavne sa velmi neboj. Skodi to babetku. Urcite to nebude nic na operaciu ci postihnutie babetka.