icon

Hypoglykémia v tehotenstve

11. apr 2025

Ahojte, je tu nejaka mamicka, ktorej zistili nizky cukor? Mala som take stavy ze mu z nicoho nuc prisli extremne zle a musela som rychlo nieco zjest lebo by som odpadla. Dnes mi opt prislo tak zle tlak 88/58, moj oco sa zlakol a zavolal zachranku. Som v 14tt takze tueto prejavy su vraj bezne no nie denne. Jem pravidelne, ja aj ked sa najem, nepocutujem hlad, taky stav pride. Zmerali mi cukor nizky. Dali mi glukozy do zily. Uz som jedla 4x idvtedy. Stalo sa to rano okolo 9.30. No je mi zle, zacala mi migrena brutalna ( beriem na nu lieky od neurologa). 2x som zvracala, ale uz ostatne jedla som udrzala. Moj doktor obvodny nebol dnes v praci. Takze az v pondelok pojdem nieco riesit.
Pytali sa ma zachranari, ci chcem ist s nimi do nemocnice ale mam malu dverku a moj otec je po operacii, nemohla som ju nechat. Okrem migreny je mi lepsie ale celkovo nevladzem. Cele tehu dost trpim ale doposial mi hovorila gyn, ze to je OK. Dnes som sa trosku “upokojila” ze predsa len to nie je v mojej hlave a nieco mam s tym cukrom naozaj. Zistili u Vas niekomu hypoglykemiu prosim Vas?

123barbara123
11. apr 2025

Ahoj, mne zistil hypoglykémiu diabetológ počas vyšetrenia na tehotenskú cukrovku. Popýtal sa nejaké veci, poradil zmeny v jedálničku a keby nebolo dobre, mala som sa hlásiť, ale teda nebolo mi tak zle ako tebe.

mamina7070
11. apr 2025

treba pravidelne jest a upravit stravu, pri takyto pripad vies mat po ruke napr hroznovy cukor alebo aj obycajny rozok vie dobre zdvihnut glykemiu ine ako optrebia v strave na to nepomozu, prip aj dzus pohar
mozno skus napisat co si dnes jedla