icon

Hypoplázia nosovej kostičky plodu

bajuss21
13. júl 2020

Ahojte. V 20tt bola zistená bábätku hypoplázia nosovej kostičky a hydronefróza obličky. Šijové prejasnenie bolo v poriadku - 1.3mm, ostatné vyšetrenia v poriadku, srdiečko, mozog, stehenné kosti, krvné testy atď ukážkové...a keďže bola korona a kvôli pravidlám som už nestíhala a vnútorne v podstate ani nechcela, tak som nešla na amniocentézu. Akosi som to brala v pohode, že keď je všetko ostatné ok, tak hádam nič zlé nás nečaká. Lenže o mesiac mám termín a začínam doslova prepadať panike... začína mi to ísť dosť hlavou, že či som spravila správne, či bude malinká v poriadku...doteraz som to vôbec neriešila, tešila sa... všetci okolo mi hovoria že nemám zbytočne stresovať a snažím sa...chcela by som od vás len nejaké tie pozitívne skúsenosti ak ste si prešli niečím podobným 🙂 nech zase nadobudnem vieru, že bude to v poriadku a nech sa toľko nebojím 🙂 ďakujem 😊

ivka27101
13. júl 2020

Pripnem sa, prežívam to isté. Absencia nosovej kostičky a v septembri mam termín, ostatne výsledky v poriadku, tiež som odmietla amniocentézu.

lienocka2808
13. júl 2020

@bajuss21 na prvom utz, ked vam robili sijove prejasnenie bolo vidiet nosovu kost? pozrite si to v tehotenskej knizke pod nazvom NB a malo by tam byt + ( plusko ) ak ju tam videli. to je celkom dolezite.

bajuss21
autor
13. júl 2020

@lienocka2808 pozerala som, úprimne aj mi trvalo kým som to našla, nevedela som, že to tam niekde je, mám tam +

lienocka2808
13. júl 2020

@bajuss21 tak si myslim, ze to bude ok. Deti s downovym syndromom v tomto case este nemaju vyvinutu nosovu kost, preto je jej nepritomnost v zaciatku tehotenstva (tusim 12 tyzden sa robi tento usg) indikaciou k odberu plodovej vody. Drzim palce. Teraz sa uz aj tak neda nic robit a stres je to posledne, co teraz potrebujes.

bajuss21
autor
14. júl 2020

@ivka27101 držím palce, nech to dobre dopadne 🙂

@lienocka2808 plne si uvedomujem, že sa nič s tým už nedá robiť, snažím sa sama so sebou pracovať, a vypustiť to z hlavy a tešiť sa, myslieť pozitívne. Len fakt tento posledný mesiac je na psychiku riadny zaberák 🙂 ďakujem 🙂

tesari
14. júl 2020

Ahoj. Ak máš pochybnosti a nechceš riskovať amniocentézu a mozes si dovoliť Trisomy test (od 350 do 450 eur) , daj si ho spraviť. Je presný. Ak ti tento test povie ze je to ok nemusíš ísť na odber plodovej vody. Je síce považovaný za skríning ale je presny.

lienocka2808
14. júl 2020

@tesari autorka o mesiac rodi. neviem aky by to malo vyznam robit amnio, alebo trizomy test...

tesari
22. júl 2020

@lienocka2808 to áno. Nemalo by TO význam. Asi som niečo prehliadla prepáčte

lienocka2808
22. júl 2020

@tesari jasne, ved sa nic nestalo 🙂. Tiez som si myslela, ze ste to v texte prehliadli.

bajuss21
autor
18. aug 2020

Tak bábätko je už na svete a je v poriadku ❤️

lienocka2808
19. aug 2020

@bajuss21 super gratulujem, uzivaj si novy zivotik. Super, ze je vsetko v poriadku.

kessy25
18. nov 2020

Ahojte baby som v 31 tyzdni uz ked som bola v 20 tyzdni mi doktorka pri sone povedala ze male ma mensi noztek vtedy namerane 5,1 ale inak vsetky ostatne minor markery negativne.. V 26 tyzdni povedala ze to nic neznamena ze moze mat mensi noztek a kedze sa mali tocil tak ze sa to neda presne ani odmerat.. A teraz v 31 tyzdni vravela ze no na lavo je hypoplazia nosovej ale to nemusi vobec nic znamenat.. Tak sa pytam ci stym mate skusenosti a ci bolo vsetko v poriadku

lienocka2808
18. nov 2020

@kessy25 v 12tyzdni na sono bolo vsetko ok? Pozri tehotensku knizku symboly nosova kosticka NB by malo byt pozitivne +, a sijove prejasnenie NT do tych 2,5. To vylucuje takmer 85percent podozreni na trizomie. To zr ma teraz mensiu nosovu kost nic neznamena. Dolezite bolo a morfo sono, ak tam nic nenasli, by som bola pokojna.

kessy25
18. nov 2020

@lienocka2808 tak nt bolo u mojej doktorky 2.7 a potom na druhy dem u ineho lekara 3,6 ale ze pokial nebudu vysledky krvy nejdu nic riesit a tie boli aj prvé aj druhe v poriadku a dalej uz bolo vsetko okej len ten nostek

lienocka2808
18. nov 2020

@kessy25 a nosovu kosticku videli na prvom sone?

kessy25
18. nov 2020

@lienocka2808 ano ano ta bola.. Ale teraz ke vsetko v poriadku minor markery su negatívne len ta hypolazia na lavo

lienocka2808
18. nov 2020

@kessy25 ak bolo morfo sono ok, tak by som sa nestresovala, tam by snad videli znamky downovho syndromu. Preco si nebola na trisomy teste, alebo na odbere plodovej vody skrz tu vysoku hodnotu sijoveho prejasnenia? Teraz uz je to aj tak jedno. Drzim palce, aby babo bolo ok.

kessy25
18. nov 2020

@lienocka2808 doktorka chcela pockat na vysledky krvy a tie boli ukazkove

bajuss21
autor
20. nov 2020

U nas mala dĺžku v tom období 3,5 mm a všetko ostatné v poriadku.... mám krásne zdravé dievčatko a noštek má krásny 😊 držím palce nech to dobre dopadne ❤️

ivka27101
20. nov 2020

@kessy25 ahoj mne povedali ze moja mala nemá žiadnu nosovu kosticku nie hypoplazia ale úplná absencia a mam doma zdravé babo s normálnym noštekom

ivka27101
20. nov 2020
lienocka2808
21. nov 2020

@ivka27101 krasne babo, nechapem, co potom ti doktrori na tom sone vidia, potom cloveka paradne vystresuju.

kessy25
21. nov 2020

@ivka27101 ja som mala najprv vyssie hodnoty nt merania ale tam mi doktorka povedala ze nosova kosticka je a potom v papieroch bola ze hypoplazia v lavo

ivka27101
23. nov 2020

@kessy25 divne... Ako nechcem to zlahcovat ale podľa mňa bude všetko ôk. Mne napr v 3. Mesiaci vôbec tu kosticku nepozeral môj doktor ale až keď som si pri platila 50 eur za genetické Sono tak mi toto povedal. Stres za 50 eur. Ďakujem pekne. Radšej žiadne Sono už navyše...