Hypotrofia plodu v 32. týždni
Ahojte
Máte prosím skúsenosti so slabými prietokmi , nedostatočným vyživovanim cez pupocnik ? Malinka váži menej ako by mala , má menšie bruško . Dr mi predpísal 2 druhy liekov , pričom v príbalovom letáku druhých je napísané , že sa nesmú užívať počas tehotenstva.
Čo teraz robiť , nebrať tie druhé ?
@maminka2chlapcov mala somto podobne ako ty, lekár povedal, že mám brat lieky. Po prečítaní som zistila, že v tehotenstve sa nesmú brať. Išla som na pohotovost, hneď ma vzali do nemocnice, rýchlo pichli kortikoidy a hneď synceka vyberali z bruska. Vďakabohu mi ho zachránili. Bol menší, mal malú váhu. Pri porode som len započula ako primár vravel, že zazrak, že dieťa žije lebo synček bol ešte menší ako ukazovali prístroje. Rodila som v32tt. Synček vykazoval pri narodení 29tt. Riaď sa tým ako sa cítiš. Mne sa zmenšovalo bruško a necítila som žiadne pohyby. Držím palce 🙏💙
Tak asi vie preco, ale spytaj sa este raz pre istotu. Kopec liekov je iba po zvazeni lekarom, napr aspirin je nevhodny pre tehotne, ale ass lieky sa pouzivaju prave na lepsie prekrvenie pupocnika a profylaxiu voci preeklampsii. Potom je este mozne davat aj priamo transfuzie babatku, ale v 32 tt ho radsej vyberu von a dopiplu. Lebo to je uz taky bezpecnejsi tyzden.
A koľko má malička?
@maminka2chlapcov syncek narodeny 33tt, porodna hmotnost 29, za jeden den spravili 3ja rozny lekari odhad velkosti lekar sa sekol jeden o 50g,druhy o 15 a lekarka to dala na gram..nasledne nariadila ze mam ist na pasy, byt hospitalizovana a uzivat kortikoidy, samozrejme sledovat. Na pasoch boli ozvy 30..
Okamzite isiel von. Narodil sa modry a bol ozivovany cca 4min az tak som ho pocula zaplakat. Videla som ho po 24 hodinach. Akokolvek ale ries to. A ak sa ti nieco nezda kludne aj na pohotovost, lepsie skontroluju nez v ambulancii..s druhym som bolo na pohotovosti 5x..

@maminka2chlapcov Chod za doktorom a spytaj sa ho. Mne tak raz gyn. v tehotenstve chcel predpisat zelezo a omylom mi predpisal ine tabletky, ked som si citala pribalovy letak pozeram, co to je... isla som sa ho spytat a vymenil mi ich. 🤷 Takze cokolvek sa ti nepozdava pytaj sa svojho gynekologa a nie na modrom konovi, ked ani nevieme ake lieky ti predpisal.