Hypotyreóza
Ahojte baby, idem si k Vám pre radu. V 7/20 som bola u endok. Ten mi do záveru ( po zhodnotení krvi a Sona) / TSH 3.0/ napísal , že kontrola o rok - pripadne skôr ak otehotniem. Že som tehotná som zistila cca keď mi meškala MS - , hneď som si kúpila vitamíny Jamieson Prenatal +DHA/ADH , zajtra teda 5tt+3 idem na vyšetrenie ku gyn a na krv k endokr. som objednaná až na pondelok - čo bude akoby 5tt+6
... dnes má chytila absolútna panika - potom ako som si správu od endokr.precitala znovu + google , že. či som to predsa len nepodcenila a nemala som sa objednať skôr atd ... stretli ste sa s niečim podobným ?
v tehotenstve sa vzdy meria TSH pretoze funkcia stitnej zlazy sa moze zmenit, takze neboj a klud, si uplne v pohode
je hodnota tsh 12,6 veľmi zlá u 10ročnej dcéry? má aj mierne zväčšenú štítnu žľazu....mohla to spôsobiť konzumácia himalájskej soli(3 mesiace)? alebo to môže byť spôsobené aj pubertou? lebo v rodine nikto nemal problém so štítnou žľazou...sa bojím ,že som to s tou soľou pohnojila☹.. ďakujem za každú reakciu
@chanel_c ..ešte len ideme na endokrinologiu, v tom maji bola u pediatricky na krv kvôli únave, podráždenosti a depkám, tak som jej dala zobrať krv na štítku a bolo to ok....potom prišlo leto , mala zmenenú stravu kvôli krvi v stolici, a vtedy jedla tu himalajsku soľ....a v decembri som si všimla strumu, tak som šla opäť k pediatričke , odbery ukázali zvýšené tsh ...tak uvidíme, no asi bude na liekoch....ale dá sa to vyliečiť? to by ma zaujímalo a či ešte narastie, nakoľko prestala rásť aj chudučká je veľmi a to je už v puberte, čo by mala teraz rýchlo rásť☹

@eliss94 TSH 3.0 nieje ziadna tragicka hodnota. Ziadna panika, v pondelok normalne chod na krv. Mne prisli asi az v 9tt ze mam trochu zvysene TSH 3.7 (predtym som mavala tiez okolo 3.5 ked som nebola tehu a neliecili mi to). Endokrinologicka z toho daku vedu nerobila zeby som prisla neskoro, ze to je mierne zvysene tak napisala lieky a bolo.