Hypotyreóza v tehotenstve

petra_pepa
28. feb 2013

Ahojte, chcem sa opýtať na Vaše skúsenosti s hypotyreózou v tehotenstve. Mne ju zistili riadne silnú až v 14 TT - beriem odvtedy euthyrox 75 mg/deň. každý mesiac chodím na kontrolné odbery - posledný odber 19.2. TSH = 2,5 a FT4 = 12,9. Povedali mi, že to je pri spodnej hranici. Lenže tento týždeň - som v 30TT - mi strašne začalo tak divne búšiť srdce - nie som hypochonder, ale fakt to cítim, akoby mi občas tak poskočilo, silnejšie buchlo, potom zas normálne a tak. Som to vravela mojej gyn a tá mi povedala, že jej sa tá dávka Euthyroxu zdá strašne vysoká, že či to nie je z toho... tak neviem, sestrička na endokrinilógii povedala, že určite nie - doktor má dovolenku. Zajtra idem ešte na EKG pre istotu...doteraz som sa s tou dávkou cítila dobre, ale tento týždeň sa aj v noci akoby viacej potím, je mi teplo, som smädná, stále unavená...a v sobotu máme ísť na týždeň do rakúska, do álp - takže som troška v strese, či bude všetko ok. Ja lyžovať samozrejme nebudem 🙂. ďakujem za skúsenosti a rady

ervenka
28. feb 2013

@petra_pepa Ahoj, ja sice tehu nie som, ale tiez beriem 75mg/den a mala som presne take iste busenie srdca ako ty. a v podstate sa to opakuje. Mne prave dr. povedala,ze to moze byt z hormonov. Zaciatkom marca idem na odber krvi a uvidime ake budu vysledky. Rada by som isla spat na 50mg. Beries hormony od zaciatku tehu? Alebo aj predtym ako si bola tehu?

janulana
1. mar 2013

TSH hodntoa 2,5 nie je vôbec nízka. Norma je od 0,3 - 5. Ja sa tiež liečim na štítnu žľazu a beriem Lthyroxin 150, momentálne mám hodnotu 1,3. V tehotenstve sa odporúčajú radšej tie nižšie hodnoty. Takže žiadny strach. 🙂

lilinka274
1. mar 2013

Ahoj ja som počas tehotenstva tiež brala euthyrox 100 a cez vikend 125mg a mala som tiež problém z búšením srdca ale bolo to skô zo stresu, keď som si na chvíľu ľahla a oddýchla tak bolo všetko vporiadku. Skús si troška oddýchnuť v takom prípade a uvidíš.

kacicqa
1. mar 2013

@petra_pepa ja uz s potvorou bojujem par rokov, teraz v tehu xodim na kontroly kazde 2 mesiace a uz s mi davka z 75 dvihla na 125..Taq ako vravi @janulana 2,5 je oki...davku by som neznizovala..ale ja ked som zacinala s euthyroxom tak je jeden sikovny lekr nasadil rovno 50 a o dva dni som skoncila na kardiologii.. telo si musi pomalicky zvykat.. potom ked som nebahavala druhy raz tak som si tu tabletku lamala na stvrtinky a postupne po tyzdni pridavala..
Tvoje priznaky by vsak nemali byt z euthyroxu lebo si uz zvyknuta... skor je to uz pokrocili tt, mash zvyseny objem a prietok krvy v tele, aj vaha sa zvysila.. to je podla mna normalne..

syrik
19. aug 2014

Ahojte holky,mám pozitívny tehotensky test, podľa kalkulačky na nete by som mala byť v 5. tt.V piatok som bola u endokrinologa, to som nevedela, že som tehu, výsledky boli v norme. Mám sa podľa vás ponáhľať na gynekologiu alebo môžem ešte počkať, lebo na sone nič neuvidí ešte. Vďaka

24daniela24
17. apr 2015

@syrik ja by som najprv zavolala endo ako pokracovat a ked ti povie ze na gyndu tak tam zavolaj objednaj sa a povedz ze si to konzultovala s endo

gapre
17. apr 2015

mne moja endokrinologicka povedala ,ze keby som ostala tehotna tak hned mam prist k nej a zvisi mi lieky.Na tvojom mieste by som ju aspon informovala telefonicky,ona ti uz povie co treba.

leenkaa2708
17. okt 2016

ahojte a môžem sa spýtať aké ste mali na začiatku hodnoty pred užívaním liekov? Ďakujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre