Injekcie Clexane v tehotenstve. Kto mi ich má predpisovať?
Dobrý deň, v tomto tehotenstve si pichám injekcie Clexane. No, vkuse mám problém s tým, kto mi ich má predpisovať. Kontrolu na hematológii mám každé 2 mesiace. Hematologička mi pri návšteve predpíše len 20 injekcií s tým, že vraj viac za mesiac nemôže. Pichám si 1 denne. Aj keby som ich chcela od nej na druhý mesiac, tak tiež vraj nemôže, až v čase kontroly. Takže od hematologičky dostanem len 20 injekcií za 2 mesiace. Doteraz mi ich predpisoval gynekológ, no ten stále hučí, že on nemá nič na základe čoho by mi ich mal predpisovať, napriek tomu mi ich vždy dá. Už som z toho na nervy, každé 20 dní musím prechádzať týmto stresom. Od obvodnej som ich nikdy nepýtala, ale neviem či tá ich môže predpísať...naozaj mám len ten sprievodný papier od hematologičky, čo mi odporúča brať, nič viac nemám...kto vám predpisoval tieto injekcie?
@nellka21 ja už fakt neviem...teraz mi gynekológ odmietol predpísať, že mám ísť za hematologickou ...tak som poslala manžela, lebo ja som musela riešiť ešte aj diabetologičku, keďže mám tehu cukrovku...hematologička mi ich nakoniec predpísala, ale len kvôli tomu, že mi ich odmietol predpísať gynekológ ...manžel s ňou riešil, že my sme teda ich rukojemníci ...ja potrebujem 30/31 injekcií mesačne ...len 20 mi chce predpísať hematologička mesačne a ďalšie len pri ďalšej kontrole, čo mám raz za 2 mesiace..gynekológ mi ich vykryl doteraz, ale tentokrát to odmietol ..manžel sa jej pýtal, že čo máme robiť, tak bola ticho ...potom sa jej pýtal či ich môže predpísať obvodný, opäť bola ticho ...potom dala tých 20 injekcií a manžel vraví, že to nevystaci do ďalšej kontroly, tak mi kontrolu zmenila na skorší termín, ale stále to nemám poriešené 😢 ...v stredu ide manžel za obvodnou predpísať železo, keďže hematologička mi ho teraz nepredpisala, lebo vraj i obvodný môže, tak sa bude pýtať obvodnej či oni môžu predpísať tie injekcie ...fakt som z toho na nervy ...ja nemám vodičák, mám bolesti už od 17 tt, takže ma manžel všade vyváža ...neviem čo by som robila keby som si to mala vybehať ...obaja lekári sú na opačnom konci mesta...okrem nich ešte navštevujem pravidelne endokrinologiu aj diabetologiu, takže mám toho naozaj dosť 😞...čím som vyššom štádiu tehotenstva, tým viac mi lekári robia problémy ...
@gabika4 gabika niektora zena vyssie pisala aby si si zavolala na poistovnu a za mna je to fakt dobry napad, za opytanie nic nedas...mne pride uplne na hlavu ze mas takeo zbytocne starosti
@olivia1425 viem, ale zabudla som na to ...skúsim sa pýtať tam, ale ja mám pocit, že aj keby som priniesla aj oficiálny papier od poisťovne, tak to budú obaja ignorovať 😞...veď manžel povedal už od nervov hematologičke, že na nete je zverejnené telefónne číslo gynekológa, že nech mu zavolá a nech si to vyrozprávajú, pričom sa tváril, že nevie že je jeho švagriná...tak sa tvárila, že to nepočuje...a ešte mi napísala nejaký papierik, ktorý napísala už predtým jednej babe, ktorá šla za mojím gynekológom a viem ako to vtedy s ním dopadlo...gynekológ ho s nervami pokrčil a bol nasratý ako hrom...ja som totiž šla za tou babou a vypočula som si jeho výlevy 😏 ako na mňa nebol zlý, ale mne stačí, že bol neskutočne vytočený ...naozaj keby som mala inú možnosť, tak mením jedného či druhého lekára, ale nie je to teraz možné a hlavne už nemám síl hľadať niekoho iného a doprosovat sa mu, aby ma vzali vzhľadom na moje problémy ...kazdu chvíľu sa mi meni zdravotný stav, teraz asi mesiac mi už bolo dobre a opäť mi včera začali bolesti 😞 som strašne vyčerpaná, vkuse si musím sledovať glykémiu a sledovať si diétu, brať stále nejaké lieky, pichať si injekcie, stále sa niekde objednávať a vysedávať niekde hodiny a ešte sa k tomu starám o 4 ročnú dcérku a ešte i také sprostosti musím riešiť s čím ostatní lekári nemajú žiaden problém ...
No po poslednom tvojom príspevku som z tej tvojej hematologicky viac než zhnusená.. volaj na poisťovňu, to čo ti robí určite nieje v poriadku!!! Ja som mala minulý týždeň poslednú kontrolu pred pôrodom, napísala mi 7!!!! balení aby som mala do konca šestonedelia keď mi naplánovala kontrolu plus nejaké v zásobe ak by sa čokoľvek stalo… a s tým že len na krv- odber, vysledky sa prekonzultuju telefonicky ( je si vedomá že s novorodencom to nieje sranda)
Určite volaj na poisťovňu!
@gabika4 to je hrozné. Nechápem to. Mne hematológ predpísal aj 6 balení naraz. A každý mesiac sa ma pýtal či mi bude stačiť koľko predpísal do ďalšej kontroly. Dokonca gynekológ sa ma pýtal či mi nechýbajú. Železo mi predpísal prvý x na hemato, potom mi ho sám od seba predpisoval gynekológ. Dokonca aj utrogestan mi predpisoval dlhšie pre istotu. Inak, clexan bez problémov až do konca 600 nedelia som musela pichať. Nikdy nebol žiaden problém. Ešte mi aj 1 balenie ostalo. Takže nechápem čo to máš za hematologičku? Čo má za problém?
@bu1bu ja už fakt neviem, keď tak čítam vaše príspevky ...žiadna hematologička nemá problém, len tá moja ...moja sa obhajuje, že mi predpísať nemôže bez kontroly a s kontrolou len 2 balenia mesačne...ale to nemá hlavu ani pätu, veď gynekológ mi nerobí tie kontroly, tak by teoreticky tiež by nemohol predpisovať injekcie 😞...ešte teraz ma napadlo, to si musím tie injekcie pichať i v šestonedelí?
@gabika4 ak sa ti da, skoc na pobocku tvojej poistovne a ziadaj vysvetlenie. Ak s tym poistovna problem nema, nech okamzite pred tebou zavolaju hematologicke. Skusenost z rodiny - pri objednani na vysetrenie MRI bolo povedane, ze poistovna ma precerpany limit na dalsie dva mesiace. Navsteva poistovne, ako je to mozne a tam pozerali, ze ziadny limit vycerpany nemaju, 1 telefonat na stredisko a mri vysetrenie vybavene este v ten isty den. Takze bud chod osobne do poistovne alebo tam hned rano volaj a ziadaj si vysvetlenie co mas robit. Normalne som za teba nasrata 😡 viem ako hrozne sa citis, stale nejaky lekar plus hentake zbytocne starosti aby si mala
@gabika4 to je co za hlupost? Neriesi si ta doktorka na tebe nejake komplexy? Moja mi aj zelezo predpise, takisto ak mam doklad ze to potrebujem tak aj gyn, nie je ziadny problem. No len to tiez musi mat kryte no, ze to fakt beriem.
Na kazdej kontrole u hemat co je raz mesacne, ,sa ma pyta či potrebujem nieco predpisat z toho co beriem, tak isto aj gyn. Tiež mam rizikové tehotenstvo, chodím každé 2tyzdne. Na kazdej poradni (ak to nespomeniem sama) sa ma opýta či mám vsetky lieky, ci nieco nepotrebujem.
Spominala si, ze tí dvaja sú nejako rodinne prepojení, nasjkor to bude tým. Ze si riesia veci cez teba. I ak si to vysvetliť neviem. Zmenit jedneho alebo druhého. Bez debaty.

No ja si pichám 1x denne clexane a hemarogicka mi predpisuje na 30dni, ze viac sa.neda. ak náhodou sa nieco stane tak aj gyn mi predpise. Ale na zaklade toho ze chodím pravidelne na kontroly k hemat a vidí aj výsledky z hemat kde mám napísané ze mam ten clexan brat 🤷
Inak vseobecna mi tiez nechcela predpísať ked som jej nepredlozila žiadny doklad o tom ze to beriem 😕👍