Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@lucina1100 oki ďakujem🙂
@butterfly333 ahoj ja som brala duphaston od zaciatku asi do 14 tt a pichala som fraxiparin cele tehu az do sestonedelia
@lenculka55 ja som dnes chcela aby mi dal duphaston, ale povedal,že ešte ani nevieme kde je plod. Lebo na ultrazvuku boli vidno len malú bodku. Tak mi ešte nedal 😣
@lenculka55 akože nevie ešte či je v maternici,či je dobre uhniezdene tak som to myslela
@lucina1100 Ahoj🙂 tak som tu, bola som u gynekológa, bral mi krv, zajtra budú výsledky, na ultrazvuku bolo ešte vidieť len veľmi malilinkú bodku. Zajtra idem ku hematológovi.
@zuzka1120 Ja som bola u gynekologa hned ako mi nedosla menstruacia, test bol uz pozitivny a na ultrazvuku si nepamatam ci robil a co bolo vidno lebo som bola tolkokrat tehotna ze neviem ale hned mi dal duphaston a bral krv na Hcg a poslal ma na hematologiu, tam ma brali hned a zacala som pichat fraxiparin najpr 0,3 potom 0,4 a mam krasnu uz 15/mesacnu dcerku
@lenculka55 zajtra mám volať po Hcg krvné testy, tak si ho vydupem na silu , ten duphaston určite.
Žienky, je možné, že v minulom tehotenstve som znasala fraxiparine v pohode a teraz mám alergiu?
Lebo na oboch bokoch kam si picham mám akoby žihľavku a strašne to svrbi 🤔
Baby, dosť ma bolia pichance po fraxiparine, môže sa to niečim natrieť? V poslednej dobe sa mi pichá dosť zle, akoby tie ihly boli tupé. Niekedy si urobím aj 3-4 plytké vpichy, lebo ďalej to akoby nejde, až kým nakoniec pichnem. Takmer zakaždým sa mi urobí hrča a často trafím cievku a urobí sa modrina. Pichám do brucha.
@lussinkaaa ja som si neskôr pichala do stehná . Teda muž . A nazrieť kľudne s niečim
Ahojte , neostal vam niektorej clexane? Ja si picham fraxiparin ale dostala som strašnú alergiu tak chcem zmeniť za clexan😊
Ahojte, prosím vás aj vam sa občas s stane, že po vypicchu trochu vytečie? Trochu sa bojim. Nie je to často, raz dvakrát do týždňa. Picham si do ruky a do stehna, do bruska sa mi už nedá. Ďakujem za odppved
@lilinka156 jasne. Ta jedna kvapka je ok, ak mam pocit, ze vytieklo fest vela, tak dopichnem, ale to sa mi za toto tehotenstvo stalo 2x🙂
Ahojte. Baby pol roka si nepicham fraxiparine a stále mám modriny na stehnách 😔. Zmizne to niekedy? Máte takú skúsenosť? Ďakujem.
@luciatt ahoj ja som to tiež mávala a na hematoligii mi zistili že nemám žiadne železo tak som musela užívať mesiac vysoké dávky železa a plus ascorutin , a keď sa mi začnú zase objavovať modriny tak si mam hneď nasadiť železo aj keď mam menzes tak nám hneď úd prvého dňa užívat železo cca tych 7 dni v kuse a upravilo sa mu to super, ale železo nie lacné ale take kvalitne s z najvyšším obsahom železa si treba kúpiť v lekárni a budes fit a ešte ti to dodá energiu 😊
@lucina1100 No práveže ja mám dostatok železa. Tiež som užívala a na hematologii mi povedala že už nemusím.Bolo to síce ešte v septembri. Ale nepicham si už od augusta. Snáď to zmizne časom. Možno keď sa pokožka opali.
Ahojte baby, nezvysili vam injekcie fraxiparin? Odkupim. Moja hematologicka ma dovolenku.
baby mám zvyšný fraxiparín, ak máte záujem mám jedno celé balenie a z druhého chýbaju 2 ks
Baby, stretli ste sa niektora s odporúčaním vysadiť fraxiparine od 38 týždna? Že jednak kvôli epiduralu, jednak, aby nedošlo k veľkému krvácaniu pri pôrode... Vraj pred pôrodom by už bábätko trombozou ohrozené byť nemalo.
@marylynn ja som fraxik nevysadila, brala som ho az do 600 nedelia v kuse. Ked ma chytili porodne bolesti, tak v ten den som si pichla injekciu, ked ze som si ju pichala rano, dve hodky nato som uz sla do porodnice,kedze mi zacala odtekat plodova voda a to uz mi zakazali pichat si injekciu. Dalsiu mi pichli az po porode. Vsetko prebehlo v poriadku, nemusis sa nicoho bat, v porodnici si pod neustalim dozorom. V kombinacii s epiduralkou nemam skusenost, nahlasenu som ju mala, ale nestihli mi ju pichnut,dcerka sa ponahlala von. Ale samozrejme vsade som musela hlasit, ze uzivam fraxik.
@vcielockamaja ďakujem za odpoveď, ja som zabudla odpísať 🤣
Nič nevysadzam, ale teda mám doporučene, že by bolo dobré porodiť najskôr 12 hodín po poslednej injekcii 😂😂😂 , rovnako epidural mi skôr než po 12 hodinách nepichnu. Ja som to pri prvom pôrode mala podobne ako ty, ráno som pichla fraxiparine, o pol hodinu začala odtekať voda, ale mala sa narodila v noci. Aj epidural stihli. Len teraz picham na večer a mávam dosť poslickov, tak vždy stresujem či ešte pichnúť... 😃
ahojte.nema niekto zvysny fraxiparine 0,3...ked ano...piste spravu.dakujem
@marylynn aj mne tak odporucil, ze by bolo dobre pockat 12 hodin od poslednej injekcie. A v porodnici som ratala kazdu minutu, nech zacnem rodin az po 12 hodinach😂. Psychika je strasne silna, vydrzala som 🤣. Dokonca som aj veceru dostala so slovami, ze sa mozem najest, ze to bude dlho trvat, lebo som prvorodicka a otvarala som sa pomaly a okrem odtecenia plodovej vody som nemala ziadne ine priznaky, ze idem rodit. Manzel sa mal v ten den vratit zo sluzobky, tak som dcerku prosila, nech nanho pocka 😂🤣. Vecer o 21 zacali prve kontrakcie (to som uz mala 14 hodin od posledneho fraxiparinu). Za hodinu som bola z 3 cm otvorena na 10 cm a dcerka sa narodila 1:23 po polnoci. Tak preto mi nestihli dat epidural, zvladla som to aj bez neho 😂🤣. Tiez som bola stresovana pichat, nepichat. Radsej som si vzdy pichla a ukludnovala sa, ze v porodnici sa o nas postaraju a spravia vsetko, aby sme boli zdrave. A preco si pichas vecer?

@luciatt do konca sestonedelia som pichala frax